Solicitam ca pentru stabilirea punctajului final al examenul din 24 noiembrie 2019, sa se aiba in vedere atat baremul initial, cat si cel modificat.

Solicităm respectuos, ca pentru stabilirea punctajului obținut de fiecare candidat la examenul de absolvire al Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților – sesiunea noiembrie 2019, să aveți în  vedere atât varianta inițială a Baremului, publicată pe site-ul I.N.P.P.A imediat după finalizarea examenului, cât și varianta modificată a acestuia ca urmare a soluționării contestațiilor la barem, pentru grilele a căror răspuns a fost modificat.

Prin procesul-verbal privind soluționarea contestațiilor la baremul de evaluare și notare, formulate candidații care s-au prezentat la proba de examen din 24 noiembrie 2019, ni s-a adus la cunoștința faptul că baremul a 4 grile corespunzătoare materiei Drept Civil a fost modificat, și a unei grile la materia Organizarea și exercitarea profesiei de avocat, iar câte un punct va fi acordat doar candidaților care au răspuns întrebărilor  în conformitate cu noul barem.

Precizăm că potrivit art. 1 alin. (3) din Regulamentul privind organizarea și desfășurarea examenului de absolvire a Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților, adoptat prin Hotărârea nr. 525/01.09.2012 a Consiliului U.N.B.R., examenul de absolvire a I.N.P.P.A se desfășoară conform principiului transparenței.

Pentru aceasta vă solicităm respectos  luarea în considerare, pentru stabilirea punctajului final al candidaților, atât forma inițială a Baremului, cât și cea modificată în urma admiterii contestațiilor, pentru grilele a căror răspuns a fost modificat.

De asemenea, pentru a nu exista discriminare de aplicare a regulamentului față de examenul din anul 2016, an în care s-a ținut cont, la corectarea lucrărilor, atât de baremul inițial cât și de baremul afișat după soluționarea contestațiilor, vă solicităm să adoptați aceeași măsură, în sensul de a se putea lua în considerare, pentru stabilirea punctajului final al candidaților, atât forma inițială a Baremului, cât și cea modificată în urma admiterii contestațiilor, pentru grilele a căror răspuns a fost modificat.

Având în vedere toate aceste aspecte, solicităm respectos  luarea în considerare, pentru stabilirea punctajului final al candidaților la examenul de absolvire INPPA 2019, atât forma inițială a Baremului, cât și cea modificată în urma admiterii contestațiilor, pentru grilele a căror răspuns a fost modificat.

Avocat Anca Merian    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Avocat Anca Merian să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.