SIGURANȚĂ PENTRU COPIII ROMÂNIEI   

              SIGURANȚĂ PENTRU COPIII ROMÂNIEI        

     Înainte de a ne preocupa de alte probleme ale tinerei generații să asigurăm acesteia  LIBERTATEA DE MIȘCARE, DE ACȚIUNE, DE GÂNDIRE – asta însemnând SIGURANȚA lor, dar și…. a noastră !

     La adoptarea legilor în aceste scopuri trebuie să fie asigurate cât mai bine interesele copilului. Autoritățile române sunt obligate să ia măsuri pentru protejarea copiilor. Toate sesizările privind faptele de violență săvârșite asupra copilului trebuie să fie investigate în mod corespunzător și să aibă garantată protecția minorilor împotriva unor prejudicii semnificative.  

     Context social

     Statisticile referitoare la infracțiunile săvârșite asupra minorilor sunt îngrijorătoare. Potrivit datelor furnizate de Direcția de investigații criminale din cadrul Inspectoratului General de Poliție în perioada 30 aprilie 2018 – 20 mai 2019 (anterior cazului Caracal), 5078 de minori dispăruseră în România. Totodată, numărul cazurilor de abuz sexual asupra copiilor în mediul online a crescut în anul 2019 față de anul 2018, potrivit statisticilor furnizate de organizația “Salvați Copiii”. Monitorizarea arată o creștere a numărului de astfel de cazuri, de la 1813 raportate în anul 2018 la 2713 cazuri raportate în anul 2019.

     Constituția României garantează tuturor cetățenilor, inclusiv copiilor României dreptul la viată și la integritate fizică și psihică, dreptul la libertate, dreptul la libera circulație, însă în acest moment pedepsele mici și lipsa de reacție a autorităților încurajează creșterea numărului de infracțiuni având ca victime minori.

     Asistăm la un val de infracțiuni comise împotriva minorilor și o nepăsare a autorităților, iar pentru ieșirea din pasivitate trebuie să existe o reacție din partea noastră, a tuturor.               

     Listă de propuneri:

  1. Crearea la nivelul Inspectoratului General de Poliție și Inspectoratelor de Poliție Județene a unor Birouri de Investigare a Infracțiunilor comise asupra Minorilor, în care să își desfășoare activitatea ofițeri specializați.

 2.  Repartizarea dosarelor cu minori de urgență unor procurori specializați în astfel de cazuri. Procurorul este obligat să investigheze cu celeritate și să utilizeze orice mijloc de probă este util pentru aflarea adevărului.

 3.  Având în vedere că timpul este un element esențial atunci când există o investigație referitoare la dispariția unui minor sau referitoare la o infracțiune contra integrității minorului, urmărirea penală să se efectueze în maxim 6 luni de zile.

 4.  În privința infracțiunilor care au proliferat în ultima vreme și au fost comise asupra copiilor, acestea să fie sancționate numai cu închisoarea în regim de executare.

 5.  Eliminarea posibilității de liberare condiționată a acestei categorii de infractori.

 6.  Se impune modificarea Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal al României, în sensul majorării limitelor de pedeapsă pentru infracțiunile cu intenție comise asupra minorilor.

 7.  Este necesară introducerea în conținutul constitutiv al infracțiunilor contra persoanei (în situația în care subiectul pasiv este un minor) a unei forme agravante.

 8.  Modificarea legii privind executarea pedepselor, în sensul ca cei care au savârșit infracțiuni cu intenție asupra copiilor să execute pedeapsa pe toată durata acesteia în regim închis, fără posibilitatea de a fi modificat cu un regim mai blând.

 9.  În cazurile de dispariție a minorilor, orice persoană investită cu autoritatea publică să aibă posibilitatea de a transmite de îndată datele minorului, unui serviciu specializat din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Român.

 10. Controlul la frontieră să fie efectuat doar pe baza documentelor de călătorie și nu vizual așa cum se întamplă deseori în practică și se impune confruntarea datelor cu Sistemul Informatic Național de Semnalări și în Sistemul de Informații Schengen.  

     Consider că nu mai poate fi amânată PROBLEMA SIGURANȚEI TINEREI GENERAȚII, timpul nu mai are răbdare. SĂ NE PREOCUPĂM CU TOȚII ȘI NICI UN EFORT NU VA RĂMÂNE NERĂSPLĂTIT!! SĂ INVESTIM ÎN VIITORUL NOSTRU, SĂ INVESTIM ÎN COPII!

      Am ales data de 20.03.2020 (vineri) pentru organizarea acțiunii “SIGURANȚA PENTRU COPIII ROMÂNIEI” deoarece 20 martie este data echinocțiului de primăvară. Echinocțiul de primăvară simbolizează un nou început. Din acest motiv, am propus ca toți părinții și cei care îi iubesc pe copiii României să se oprească din activitatea lor pentru 10 minute, pe data de 20 martie 2020 la ora 12:00 și să solicite SIGURANȚA PENTRU COPIII ROMÂNIEI!

Avocat dr. Sandra Gradinaru

 


Avocat dr. Sandra Gradinaru    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Avocat dr. Sandra Gradinaru să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook