Scurtarea orarului de vara cu o luna

Propun ca, incepand din 2012, trecerea de la ora de vara la cea de iarna sa se faca la 30 septembrie nu la 30 octombrie ca pana acum. Argumente: 1) din cauza faptului ca in octombrie se lumineaza tarziu, in jur de 6 a.m. (conform orei de vara modificate), practic nu se realizeaza nici o economie de energie electrica sau termica la consumator, deoarece e ora igienei de dimineata, care se face cu consum de curent electric fiind inca intuneric la acea ora; iar marea majoritate a cetatenilor nu au ferestre la baie si sant nevoiti oricum sa aprinda lumina; in plus pe strada si dupa ora 6 a.m. becurile mai sant aprinse; deci principalul motiv al prelungirii cu o luna a orarului de vara, cel economic, nu sta in picioare. 2) modificand orarul prin darea ceasului cu o ora inainte, agresam organismul incercand in zadar sa-i schimbam ritmurile naturale; deloc intamplator gainile se culca si se scoala la aceleasi ore indiferent de perioada anului; cocosii canta la aceleasi ore tot indiferent de sezon; ritmurile naturale biologice ale oricarei fiinte vii deci si a oamenilor nu-s un moft ci o necesitate; fara aceste ritmuri naturale nu am putea vietui armonios ci doar supravietui pentru scurt timp; atentand la ele, atentam la sanatatea noastra. Aceste doua argumente zic eu ca-s suficiente pentru orice om cu judecata ca sa propuna scurtarea orarului de vara cu luna propusa. Oricum este o concesie mare adoptarea acestei masuri cu caracter sclavagist-oarul de vara-pe care oamenii in prea multa lor bunatate, au acceptat-o pe nemestecate, in perioada celui de-al 2-lea razboi mondial, din motive strict economice, care aveau o justificare in conditiile de atunci.

Prin semnare, autorizez pe Arsene Florin să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.