Salvati Colegiul Elena Cuza!

Salvaţi Colegiul Naţional "Elena Cuza"!

Comisia Specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut unor culte religioase din România, aflată în subordinea Guvernului, prin decizia nr. 1.481 din 10 octombrie 2007, a retrocedat una dintre clădirile Colegiului Naţional "Elena Cuza" din Craiova, strada Mihai Viteazul, nr. 2, către Parohia Ortodoxă „Sf. Ilie“ din Craiova. Mass-media locală a comentat că probele aduse de Biserică în susţinerea retrocedării au fost puţine şi nu ar susţine decizia comisiei.

Parohia "Sf. Ilie" a semnat un contract de comodat prin care acordă Mitropoliei Olteniei spre folosinţă gratuită construcţia şi terenul pe o perioadă de 20 de ani, pentru desfăşurarea de activităţi de interes public.

Mitropolia Olteniei era obligată să asigure accesul în clădire elevilor Colegiului Naţional "Elena Cuza" vreme de 5 ani după semnarea cotractului. În ianuarie 2008, Mitropolia Olteniei a notificat Colegiul Naţional „Elena Cuza“ pentru a semna un contract de închiriere pentru clădire.

Conducerea Colegiului a notificat imediat Primăria Craiova, care a intenţionat să atace în instanţă decizia de retrocedare. Termenul legal de 30 de zile de contestare a deciziei Comisiei de retrocedare era depăşit la acel moment. Surprinzător, juriştii Primăriei Craiova au neglijat să conteste în termen decizia Comisiei.

 

În fapt, nu există dovezi istorice sau suficiente probe juridice că imobilul a fost al Bisericii. Clădirea trebuie să rămână a şcolii, a celor 700 de elevi care acum vor fi aruncaţi în stradă de Mitropolia Olteniei! Aşteptam milă de la reprezentanţii Mitropoliei Olteniei, de la mitropolitul Irineu, doctor în Teologie şi membru al Academiei Române, milă pentru elevi, părinţi şi profesori. Am aşteptat zadarnic!

Colegiul nostru a fost trădat, singura noastră apărare sunteţi voi, elevii, părinţii, profesorii Colegiului şi cetăţenii oraşului Craiova.

Semnaţi petiţia noastră şi fiţi alături de noi!

Salvaţi Colegiul Naţional "Elena Cuza"!