Salvați Parcul Șipote!

Primăria Municipiului Suceava vrea să transforme Parcul Dendrologic Șipote într-o zonă de agrement care NU pune în valoare potențialul real de recreere, estetica peisagistică și identitatea cultural-istorică a zonei. Proiectul actual are multe neajunsuri:
Parcul_Sipot_-_Cetate1.jpgLipsesc căile de acces pietonal facil către zona amenajată;
Pistele de biciclete sunt foarte scurte și se intersectează cu aleile pietonale;
O mare parte din zona de jos a parcului va fi defrișată, pentru a face loc unui foișor inestetic și fără valoare ahitecturală;
Locul de joacă pentru copii este foarte mic;
Lipsesc parcările auto în vecinătatea parcului;
Cea mai facilă alee de acces pietonal, Aleea Pârâul Târgului, nu va fi amenajată.
Lipsa accesului către strada Mirăuți și Podul Unirii.
Defrișarea zonei de jos va expune excesiv oamenii razelor solare, privându-i de răcoarea specifică unui parc dendrologic
Actualul proiect a fost făcut în grabă, din rațiuni electorale și este neconform cu tendințele actuale de amenajare a spațiilor verzi. Primăria Suceava trebuie să organizeze un concurs de proiecte, pentru a remedia aceste deficiențe. Vrem să fie consultați: arhitecți, urbaniști, peisagiști, silvicultori, arheologi, istorici, geologi, care să aducă o perspectivă avizată asupra întregului proiect. Parcul Șipote este al nostru, al tuturor. De implicarea noastră, a tuturor, depinde modul cum va arăta parcul Șipote în următoarele decenii. Semnează această petiție dacă ești de acord cu organizarea unui concurs internațional de proiecte pentru Parcul Șipote!

 

 


Ro 100 Suceava Altfel    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Ro 100 Suceava Altfel să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...