Restricție de 7,5 tone la Azuga

Conform comunicatului publicat pe site-ul oficial al CNAIR, instituirea restricției până în data de 15.12.2021, din cauza lucrărilor de construire a unui pod la Azuga  , pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 se amana cu doua saptamani pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile.

Peste aproximativ două săptămâni, traficul rutier pe DN1 (km 135+332) va fi deviat temporar pe DN1A pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 până în data de 15.12.2021.

(http://www.cnadnr.ro/ro/comunicare/comunicate-de-presa/interes-general/restric%C8%9Bie-de-75-tone-la-azuga – comunicat  initial  din 18.03.2021)

(http://www.cnadnr.ro/ro/comunicare/comunicate-de-presa/interes-general/instituirea-restric%C8%9Biei-de-75-tone-la-azuga-se-am%C3%A2n%C4%83  -al doilea comunicat  din 18.03.2021)

Transportatorii de marfuri afectati  vor organiza proteste spontane masive,  din cauza restrictionarii totale a drumului national si european E60-DN1 in urma anuntului CNAIR.

Firmele de transport din Brasov se afla in cea mai dificila pozitie geografica la nivelul intregii tari, iar costurile operationale suplimentare generate de aceasta situatie sunt uriase.

In nenumarate randuri, acestia au solicitat CNAIR, sa nu aplice restrictii sau devieri insa in aceasta situatie vorbim de un lucru si mai grav si anume de o restrictie totala, fara intervale orare cu circulatia deschisa camioanelor, care se poate extinde pe o perioada de 12 luni.

Transportatorii  cer imperativ, pe buna dreptate, gasirea unei variante corecte  . DN1A nu  va putea  face fata unui trafic  ce va rezulta din devierea totala  de pe DN1   pe DN1A a  autovehiculelor cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t .

DN1 A nu este o alternativa ci o bataie de joc in raport cu siguranta rutiera, securitatea marfurilor si viata conducatorilor auto.                                                                                         Va multumim pentru intelegere!

Semnatarii petitiei :

Transportatorii din Brasov    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Transportatorii din Brasov să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.