Reluarea activității din data de 18 mai 2020 a Centrelor Educaționale și Gradinițelor Private.

Noi , semnatarii acestei petiții , fondatori și administratori ai Centrelor Educaționale și Grădinițelor Private , pe de o parte , și părinții ce î-și au copiii în cadrul acestor centre , solicităm respectuos reluarea activității din data de 18 mai 2020 odată cu finisarea stării de urgență pe teritoriul Republicii Moldova. Temei pentru solicitare sunt multiplele cereri ale părinților care vor fi nevoiți să revină în cîmpul muncii fiind în imposibilitate de a lăsa copiii nesupravegheați. Considerăm că aflarea copiilor la grădinițele private minimizează riscul de infectare cu COVID-19, din motivul  numărului redus de copii în grupă,  maxim 12 la număr,iar angajații instituțiilor sunt la fel într-un număr redus.

Prin înăsprirea măsurilor de precauție se va asigura buna desfășurare a activităților iar copiii se vor simți în siguranță! O parte din măsuri de precauție pe care ni le asumăm sunt :

  • Modificarea orarului de primire a copiilor , pentru a nu admite aglomerația în cadrul intituției.
  • Neadmiterea părintelui/tutorelui în incinta Centrului, copilul fiind preluat de către persoana responsabilă la intrarea pe teritoriul instituției.
  • Desfășurarea triajului zilnic atît al copiilor cît și al angajaților cu înscrisurile aferente în registrul de sănătate. Monitorizarea stării de sănătate pe parcursul zilei.
  • Spălatul mâinelor și dezinfectarea cu produse antibactericide
  • Asigurarea angajaților cu echipament de protecție
  • Dezinfectarea și curățenia umedă se va face după un program bine determinat cu triplarea rundelor , cu respectarea cerințelor ANSP.
  • Respectarea regimului de dezinfecție a lămpii cu raze ultraviolete
  • Aflarea copiilor în sălile de clasă va fi limitată ,petrecîndu-se mai mult timp în aer liber cu desfășurarea activităților necesare.  

   Totodată mizăm pe sprijinul și recomandările Agenției Naționale de Sănătate Publică, autorităților  publice locale cît și organelor de resort pentru contracararea riscurilor . 

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Josan Zinaida să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook