Redați-ne dreptul la viață!

Formulăm prezenta petiție cu privire la impactul devastator al poluării asupra sănătății bolnavilor cronici, suferinzilor de boli respiratorii, boli cardiovasculare, boli de sănge, boli autoimune, cancer, dermatite atopice și afecțiuni neurologice în Ciulnița și Slobozia. Aceste două localități se numără printre cele mai poluate din țară, iar conform Legii nr. 263/2010, articolul 65, avem dreptul la un mediu sănătos și echilibrat.

Este alarmant faptul că, în aceste zone, numeroase persoane suferă de afecțiuni grave și cronice cauzate direct de poluarea continuă a aerului, apei și solului. Bolile respiratorii, bolile cardiovasculare, bolile de sange, bolile autoimune, astmul, cancerul, dermatitele atopice și afecțiunile neurologice sunt doar câteva dintre consecințele nocive ale poluanților existenți în mediu. Este timpul să ne mobilizăm și să acționăm în mod colectiv pentru a proteja sănătatea noastră și a generațiilor viitoare.

Prin prezenta petiție, dorim să atragem atenția autorităților competente asupra acestei situații alarmante și să cerem adoptarea unor măsuri urgente și eficiente pentru reducerea poluării și protejarea cetățenilor noștri. Este important să luptăm împotriva poluatorilor și să ne unim ca societate pentru a ne asigura un mediu sănătos în care să trăim și să ne creștem copiii.

Rugăm pe cei ce suferă de anumite boli ce au putut fi declanșate de mediul poluant în care trăim și a căror stare de sănătate se poate deteriora din același motiv, cât și celor ce sunt îngrijorați de faptul că sănătatea le poate fi afectată, să se alăture campaniei noastre și să semneze petiția pe care o vom înainta instituțiilor abilitate. NU UITAȚI: Expunerea la poluare este cauza a 10% din totalul cazurilor de cancer din Europa. Raportul Agentiei Europene de Mediu evidențiază faptul că prea multe cazuri de cancer sunt cauzate, în principal, de factorii de mediu


ASOCIAȚIA ECOLOGICĂ REGIONALĂ (AER) MUNTENIA SUD    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez ASOCIAȚIA ECOLOGICĂ REGIONALĂ (AER) MUNTENIA SUD să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...