Primirea ajutorului umanitar din partea României în Piața Marii Adunări Naționale

Noi, cetățenii Republicii Moldova, în semn de apreciere și recunoștință pentru suportul medical acordat de România, solicităm Președinției Republicii Moldova, Guvernului Republicii Moldova și Primăriei Municipiului Chișinău ca evenimentul de primire a convoiului umanitar să se desfăsoare în Piața Marii Adunări Naționale.

În Republica Moldova va sosi pe 7 mai convoiul de 20 de camioane cu echipamente și medicamente în valoare de aprox 3,4 milioane Euro donație din partea României, care conține: 500.000 de măști FFP2, 25.000 de combinezoane, 1.200 de flacone de Plachemir și 1.600 de flacoane de Caletra, care pot să asigure un tratament pentru un număr dublu față de numărul de cetățeni infectați cu coronavirus din Moldova.
Acesta este cel mai mare ajutor umanitar primit de Republica Moldova de la o altă țară de la începutul pandemiei.

Din respect față de acest gest solicităm așadar ca evenimentul să se desfășoare în Piața Marii Adunări Naționale.

Prin semnătura mea, autorizez Vlad G să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.