Petitie pentru urgentarea amenajarii spatiilor scolare necesare in comuna Berceni pentru inceperea noului an scolar 2023-2024

Aceasta petiție are ca scop cererea de a urgenta amenajarea spatiilor școlare necesare in comuna Berceni pentru inceperea noului an scolar 2023-2024. 

In acest moment pentru a se putea desfășura cursurile în anul 2023-2024 mai sunt necesare cel puțin 5 săli de clasa și asta în condițiile in care se are deja în vedere desfășurarea programului școlar în 2 schimburi. 

De asemenea trebuie luata în considerare si creșterea exploziva așteptata (odată cu extinderea metroului pana în comuna Berceni, cu aglomerarea din ce în ce mai mare a Bucureștiului și migrarea din ce în ce mai mare a oamenilor către localitățile apropiate de București a apărut deja în presa o estimare potrivit căreia pana în anul 2040 comuna Berceni va ajunge la 65000 de locuitori). Ori acest lucru presupune nu doar asigurarea locurilor necesare elevilor pentru viitorul an școlar dar și realizarea unui studiu de fezabilitate care sa ia în calcul acoperirea necesarului pentru următorii ani (crese, grădinițe, scoli generale, eventual și un liceu), precum și atragerea de fonduri necesare, inclusiv fonduri europene. 

Fiecare copil are dreptul la educație și este obligația primăriei și a consiliului local sa asigure acest drept. 

O foarte bună alternativa pentru construirea uneia dintre noile instituții scolare este terenul de lângă școala Nr. 1 pe care se afla în acest moment parcarea. 

Mulțumim atenției acordate acestei solicitări. 


Stroescu Lavinia    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Stroescu Lavinia să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...