PETITIE PUBLICA PENTRU A SPRIJINI ADOPTAREA MECANISMULUI DE POLITICA PUBLICA, IN PROCESUL DE BUGETARE PARTICIPATIVA, IN JUDETUL VRANCEA, DE CATRE CONSILIUL JUDETEAN VRANCEA

afis_a3_actualizat-1.pngSubsemnatii, cetatenii si rezidentii, organizatiile non-guvernamentale active la nivelul judetului, care cunosc si se implica in problematica dezvoltarii judetului, sindicatele, diferite niveluri ale Institutiilor Publice Locale, inclusiv tinerii romi din judetul Vrancea, preocupati de bunastarea si dezvoltarea comunitatii noastre, solicitam respectuos Consiliului Judetean Vrancea sa adopte un Mecanism de Politica Publica eficient si transparent.

Acest mecanism va permite cetatenilor sa aiba un rol activ in luarea deciziilor publice si va spori transparenta si responsabilitatea administratiei locale.

Motivele pentru care  solicitam adoptarea documentului de politica publica privind bugetarea participativa si a mecanismului de bugetare participativa:

 •          Bugetarea participativa este un mecanism democratic prin care cetatenii pot participa la procesul de luare a deciziilor cu privire la utilizarea banilor publici;

•          Bugetarea participativa contribuie la o mai mare transparenta si responsabilitate in administratia publica locala;

•          Bugetarea participativa  conduce la o mai buna intelegere a nevoilor comunitatii si la finantarea unor proiecte care sunt importante pentru cetateni.

Beneficii asteptate de la implementarea mecanismului de bugetare participative:

•          Imbunatatirea calitatii vietii in judetul Vrancea;

•          Imbunatatirea calitatatii deciziilor prin contributia cetatenilor si a expertilor locali, deciziile vor fi mai bine informate si orientate catre interesele comunitatii;

•          Cresterea transparentei si responsabilitatii in administratia publica locala;

•          Imbunatatirea intelegerii nevoilor comunitatii;

•          Finantarea unor proiecte care sunt importante pentru cetateni. Facem precizarea de a nu se confunda legea 350/2005 si a prevederilor Hotararii Consiliului Judetean Vrancea nr. 50 din 17 martie 2022 cu  procesul de bugetare participativa.

Semnaturile noastre reprezinta dorinta noastra colectiva de a contribui la o guvernanta mai eficienta, transparenta si responsabila in judetul Vrancea.    

Va rugam sa distribuiti aceasta petitie printre cetatenii si rezidentii din judetul Vrancea pentru a aduna semnaturi in sprijinul adoptarii Mecanismului de Politica Publica. Impreuna, putem contribui la o guvernanta mai deschisa si mai eficienta in beneficiul tuturor.

  Va multumim pentru sprijinul dumneavoastra!


DIANA BRATOSIN-COORDONATOR RETEA TEMATICA, responsabil activitate de sustenabilitate şi plan de advocacy, in procesul de bugetare participativa    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez DIANA BRATOSIN-COORDONATOR RETEA TEMATICA, responsabil activitate de sustenabilitate şi plan de advocacy, in procesul de bugetare participativa să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face numărul dvs. de telefon public pe internet.Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...