PETITIE privind LOCURILE DE PARCARE din zona Parcului Iuliu Hatieganu si Sala Sporturilor „Horia Demian” din Municipiul Cluj-Napoca Jud Cluj  

    PETITIE privind LOCURILE DE PARCARE din zona Parcului Iuliu Hatieganu si Sala Sporturilor „Horia Demian” din Municipiul Cluj-Napoca Jud Cluj  

   Catre,

1.      Primaria municipiului Cluj Napoca, domnului primar Emil Boc

2.      Directia generala de urbanism a municipiului Cluj Napoca

3.      Politia Locala – Parcari a municipiului Cluj Napoca

4.      Consiliul Judetean Cluj  

  Cetatenii semnatari ai Petitiei mai sus mentionate va multumesc pentru incercarile dumneavostra de a infrumuseta Municipiul Cluj-Napoca si chiar si pentru unele proiecte benefice realizate, precum Vinerea verde.

   In dorinta de a va ajuta sa imbunatatiti alte proiecte, care nu au fost sau nu sunt o reusita, va aducem la cunostinta ca in zona Parcului Iuliu Hatieganu si Sala Sporturilor „Horia Demian” LOCURILE DE PARCARE pentru cetatenii, care merg pentru activitati sportive la Sala Sporturilor si celelalte institutii din zona  (Universitatea Tehnica Cluj-Napoca - Complex de natatie. Universitatea Babes-Balyai – Complex de natatie Universitas, Facultatea de Educatie Fizica si Sport) sau pentru activitati recreative in Parcul Rozelor, Parcul Iuliu Hatieganu, pe promenada de pe malului Somesului sunt mai mult decat INSUFICIENTE.

   De fiecare data suntem obligati sa parcam pe strada Pandurilor, pentru ca lucrarile recente care se fac pe suprafata din fata acestor institutii (si care dureaza de foarte multa vreme, timp oarecum nejustificat, deoarece  pentru o lucrare atat de mica de reamenajare a unei parcari cu spatiu verde, care impune decopertare, reasfaltare, plantare vegetatie, amplasare stalpi de iluminat,se puteau termina lucrarile in aproximativ 1 luna, maxim 2), au micsorat si mai mult putinele locuri de parcare, care au existat inainte. Ne ingrijoreaza si faptul ca nici dupa ce se vor termina prezentele lucrari de amenajare din zona, nu vom avea unde sa parcam masinile, deoarece chiar si pe locurile de parcare vechi s-a amplasat zona pietonala pavata cu dale de beton si s-au plantat cativa copaci si stalpi de iluminat pe mijloc si catre Sala Sporturilor.

   Recomandarea Politiei locale de a parca in parcarea Salii Sporturilor sau in micuta parcare unde tariful este de 15lei/ora, ati vazut si dumneavoastra, domnule primar Emil Boc, consilieri ai primariei, si alte oficialitati ale Municipiului Cluj-Napoca si ale Consiliului Judetean Cluj, reprezentati ai Politiei locale, ca nu este deloc o solutie viabila, deoarece tocmai dumneavoastra ati parcat pe strada Pandurilor, in data de 15 ianuarie 2023, cand ati participat la dezvelirea statuii Iuliu Hatieganu, unde este semnul de oprire interzisa pentru masini. Dar unde cetatenilor municipiului, care vin in zona pentru activitati sportive, nu le este permis sa opreasca sau sa parcheze, primind instiintari scrise pe parbrizele masinilor, amenzi de 200lei sau li se ridica masinile, pentru a caror recuperare costul este de aproximativ 800lei.

   In fiecare zi parcarea, din fata Salii Sporturilor „Horia Demian” si strada Pandurilor, se umple foarte repede de masini. Volumul numarului de masini in aceasta zona cat si traficul sunt foarte mari. Autocarele cu echipele sportive sau alti participanti sunt nevoite sa parcheze/stationeze chiar pe trotuarul din intersectia Str. Plopilor cu str. Splaiul Independetei, zona evident interzisa stationarii.

   De luni pana vineri in intervalul orar 15 – 21 sunt multe cursuri de inot pentru copii in locatiile mai sus mentionate. Majoritatea copiilor cursanti sunt prescolari si de gimnaziu, ai caror parinti prinsi in activitati zilnice intense, nu au posibilitatea sa isi trimita copiii cu autobuzul sau sa parcurga distante mari pe jos, deoarece aceste inconveniente i-ar pune pe copii intr-o situatie de risc, daca merg singuri sau i-ar face sa intarzie la cursurile de sport sau chiar sa le piarda.

   In institutiile mai sus mentionate, din zona Parcului Iuliu Hatieganu, se desfasoara evenimente sportive saptamanale si cursuri zilnice pentru copii si adulti mult mai multe si mai dese decat la BT Arena unde este parcare. Avand doua institutii cu profil sportiv, la multe evenimente sportive, si nu numai, este imperios necesar ca sa fie locuri de parcare si cai de acces si pentru autocare. Din pacate, dupa cum se observa, fiind la finalul lucrarilor de reamenajare, ati blocat si mai mult accesul acestor feluri de autovehicule, prin ingustarea cailor de acces.  

   Avand in vedere cele mai sus prezentate va rugam:  

   A. sa ne raspundeti la urmatoarele INTREBARI:

   A.1. Care este termenul de finalizare al lucrarilor din fata Salii Sporturilor „Horia Demian” si Parcul Iuliu Hatieganu?

   A.2. Care este motivul pentru care proiectul acesta de amenajare din fata Salii Sporturilor a limitat locurile de parcare si doar a repozitionat o fisie de spatiu verde, fiind amplasate placi de beton? Avand in vedere ca zona, pentru a fi pietonala este foarte mica, iar cetatenii oricum nu vin sa se miste in cerc sau zig-zag in fata Salii Sporturilor, ci se plimba in parc sau pe malul Somesului, iar cetatenii care merg pentru activitati sportive au nevoie de locuri de parcare. Nu sunt nici restaurante sau alte obiective in jurul platoului din fata Salii sporturilor, unde cetatenii sa se poata relaxa. O piata volanta o data la anumit interval de timp se poate desfasura si pe suprafata unei parcari. Nu e nevoie sa tinem o suprafata pietonala care se foloseste aproape deloc, in timp ce locurile de parcare sunt imperios necesare in aceasta locatie.

   A.3. Care este motivul pentru care participantilor si echipelor de organizare ale Primariei municipiului Cluj-Napoca si Consiliului judetean Cluj au voie sa parcheze pe strada Pandurilor unde semnul de circulatie este oprire interzisa, iar cetatenilor care vin si parcheaza fix in aceeasi locatie primesc amenzi, notificari sau si li se ridica masinile?  

B. sa ne raspundeti la urmatoarele SOLICITARI:  

   Cu efect temporar:

   B.1. Va solicitam sa desfiintati temporar indicatorul de oprire interzisa de pe str. Pandurilor si sa lasati cetatenii sa parcheze temporar, pana la finalizarea lucrarilor din zona. In acest sens, va rugam sa puneti 2 panouri informative la inceputul si la capatul acestei strazi unde sa informati pe scurt cetatenii de situatia temporara si sa marcati zona de curba din capatul strazii Pandurilor catre culoarul ce duce spre sala sporturilor (pe o distanta de aproximativ 1-2 masini) cu interzis parcarii ca sa se poata lua curba mai facil cand se intersecteaza 2 masini in acelasi timp.  

   Cu efect aproape permanent pana la o noua imbunatatire:

   B.2. Va solicitam mutarea tuturor copacilor si a stalpipor de iluminat de pe mijlocul zonei catre lateralele zonei, in special catre malul Somesului si limita cu Univesristatea tehnica Cluj-Napoca, Complex de natatie sau alte zone laterale pe care le indentificati, dar care sa nu blocheze traficul. Suntem deschisi sa veniti si dumneavoastra cu alte solutii in acest sens.

   B.3. Va solicitam sa amenajati cat mai multe parcari supraterane posibile in acest spatiu dintre Sala Sporturilor si Parcul Iuliu Hatieganu (zona, pe care la prezenta data o pregatiti ca pietonala, inclusiv pe micuta fasie verde, avand in vedere ca pietonala de pe acest platou nu este necesara sau functionala – a se vedea explicatiile mentionate la punctul A.2.)

   B.4. Va solicitam largirea unei cai de acces in aceasta parcare pe platoul dintre Sala Sporturilor „Horia Demian” si Parcul Iuliu Hatieganu, astfel incat autocarele sa poata vira spre intrare si in interiorul acestui spatiu. 

Cu efect permanent si foarte necesar:     

    B.5. Va solicitam amenajarea unei PARCARI SUBTERANE pe toata suprafata din fata Salii Sporturilor „Horia Demian” si a Parcul iuliu Hatieganu, binenteles cu toate proiectele tehnice aferente, care sa sustina siguranta cladirilor din zona si restul amenajarilor de pe malul Somesului. B.6. Dupa construirea parcarii subterane, va solicitam sa amenajati  suprafata terestra de deasupra parcarii in functie de nevoile de la acea data.   

   B.7. Va solicitam sa anulati toate amenzile primite de cetatenii, care au parcat pe Str. Pandurilor in intervalul de timp: data inchiderii parcarii din fata Salii Sporturilor din anul 2022, de cand aceasta nu a mai fost utilizabila din cauza inceperii lucrarilor de reamenajare incepute, pana la finalizarea lucrarilor si repunerea in functiune a parcarii. (Datele exacte de inceput si sfarsit va rugam sa ni le comunicati dumneavoastra.)  

   Va rugam sa ne raspundeti punctual la solicitatari; in sensul ca daca se aproba, va multumim, iar daca nu se aproba, sa ne expuneti motivele pentru care solicitarile nu pot fi realizate.

   Va rugam ca pentru solicitarile, care ar fi posibil sa nu depinda de departamentele dumneavoastra, sa faceti adrese catre celelalte institutii abilitate in vederea rezolvarii acestora,  avand in vedere ca traim intr-o comunitate unde functionalitatea zonelor publice pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra si chiar si al cetatenilor.

  Cu respect in dorinta imbunatatirii si colaborarii,

TOTI SEMNATARII acestei petitii                 


Elisabeta Iosipescu    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Elisabeta Iosipescu să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...