PETIȚIE PENTRU IMBUNATATIREA SERVICIULUI DE TRANSPORT IN ORASUL BREAZA

Către,

INSTITUȚIA PREFECTULUI, JUDEȚUL PRAHOVA

În atenția domnului prefect,Virgiliu-Daniel NANU

În urma unei analize desfășurate pe teren dar și în mediul online asupra transportului public de persoane la nivelul orașului Breaza, completată de numeroasele nemulțumiri adresate de cetățeni, dorim să vă aducem la cunoștință următoarele solicitări și plângeri:

Cetățenii orașului Breaza solicită îmbunătățirea urgentă a serviciului județean de TRANSPORT și asigurarea accesului la transportul public de persoane prin curse regulate desfășurate pe parcursul întregii săptămâni, Luni-Duminica. 

De asemenea, este necesară suplimentarea numărului de vehicule care circulă pe traseele existente (ținând cont de orele de vârf și orele de lucru in schimburi și ture de noapte și zi) si respectarea unui orar, pus la dispoziție tuturor cetățenilor. 

Microbuzele și alte mijloace de transport în comun trebuie să ajungă în fiecare localitate limitrofă si cartier al orașului Breaza cât și în municipiul Ploiesti, de mai multe ori pe zi, în funcție de orele stabilite de sosire în stații, pentru a deservi colectivitatea și necesitățile acesteia. Astfel, prin această petiție, solicităm suplimentarea numărului de microbuze pe rutele Breaza- Campina, Breaza- Sinaia si Breaza- Ploiesti (dus-întors în funcție de necesitățile de mobilitate ale oamenilor), respectarea programului asumat prin semnarea contractului și practicarea tarifului adaptat distanței pe care o parcurge fiecare călător, fără constrângeri de achitare a unui  tarif unic.

Adăugăm faptul că există  locuitori care nu pot ajunge în zonele in care își au serviciul (ori nu au autobuz spre casă în cea de-a doua parte a zilei) si sunt privați de lipsa transportului în comun sau desfășurarea deficitară a acestuia de a ajunge la instituții ale statului în vederea rezolvării problemelor legate de sănătate, educație, subvenții, justiție ș.a.

Consiliul Județean Prahova este instituția abilitată și responsabilă de asigurarea unui transport public eficient, transparent și responsabil în concordanță cu necesitățile oamenilor.

Nu putem trece cu vederea faptul că transportul este o necesitate de bază de care ar trebui sa beneficieze fiecare cetatean, mai ales ca nu toti dispun de  mașini personale sau de serviciu și nu își permit să plătească transportul cu taxiul sau alte mijloace înlocuitoare. 

*Semnătura dumneavoastră atestă faptul că sunteți de acord cu urgentarea îmbunătățirii serviciilor de transport public.

*Petiția servește interesului public și urmărește respectarea libertății de mișcare a locuitorilor orașului Breaza. 

Mulțumesc pentru implicare! 

George STĂNICĂ  


George Stanica    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că George Stanica va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...