PETITIE PENTRU DESHUMAREA LA 7 ANI A PARINTELUI IUSTIN PARVU

minune-curge-mir-din-icoana-Parintelui-Iustin-Parvu.jpeg

Anul acesta, pe 16 iunie se împlinesc 7 ani de la trecerea la Domnul a părintelui Arhimandrit Iustin Pârvu, ctitorul și duhovnicul celor două mânăstiri de la Petru Vodă, județul Neamț.

Cât a fost în viață, părintele devenise un far călăuzitor pentru miile și zecile de mii de credincioși care i-au trecut pragul chiliei; un îndrumător duhovnicesc care sfătuia, spovedea, se ruga sau dădea binecuvântări până la 17 ore pe zi; un stâlp al Ortodoxiei și al românismului de care se loveau valurile agresive ale ecumenismului și secularizării contemporane.

Multe au fost minunile pe care le-a împlinit Dumnezeu prin Părintele Iustin cât a trăit printre noi, dar multe sunt și cele care se fac la mormântul Sfinției sale și nu numai, acum când trăiește în Cer.

Având în vedere toate acestea, precum și tradițiile vechi de sute de ani, cu precădere din zona Moldovei, dar și din Țara Românească, rudele, ucenicii și credincioșii care îl iubesc și cinstesc pe vrednicul de pomenire Arhimandrit Iustin Pârvu, SOLICITĂM DESHUMAREA celui ce ne-a fost îndrumător și exemplu de viețuire ortodoxă, cu ocazia oficierii slujbei de pomenire de 7 ani!

Solicităm să se scoată la lumină trupul Părintelui Iustin, iar în cazul în care se va dovedi că are sfinte moaște (trup întreg sau oseminte cu caracteristici specifice sfinților), cerem să li se acorde cinstea cuvenită, să fie așezate într-o raclă, într-un baldachin special amenajat și expuse spre închinare!

Menționăm ca argumente pentru deshumare faptul că unei rude apropiate (un nepot) i s-a arătat Părintele, spunându-i: „la 6 ani și jumătate să mă scoateți afară” – citat cu aproximație, iar alți credincioși l-au visat stând în afara mormântului și spunându-le să vină la el când au nevoie de ajutor.

În ceea ce privește tradițiile invocate mai sus, aducem în sprijinul celor afirmate lucrarea „Înmormântarea la români: studiu etnografic” de pr. Simion Florea Marian publicată prima dată în 1892, care descrie în amănunt cum se face dezgroparea și îngrijirea osemintelor celor răposați de 3, 5 sau 7 ani.

La acestea se adaugă tradiția bisericească de deshumare și îngrijire a rămășițelor trupești sau a trupului întreg al celor dovediți a fi dăruiți de Dumnezeu cu sfințenie.

Cei care susțin demersul nostru sunt rugați să semneze această petiție!

Paginile cu numele semnatarilor vor fi printate și trimise celor abilitați (Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și Mânăstirii Petru Vodă).

Un grup de credincioși,

următori ai învățăturilor Părintelui Iustin

Un grup de credinciosi    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Un grup de credinciosi să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.