Petitie impotriva vinietei tip "Oxigen"

Sustine petitia impotriva vinietei "Oxigen".

Inca o taxa abuziva si discriminatorie. Pe scurt, Primăria Capitalei doreste ca autoturismele sub Euro 5 să plătească taxa pentru a putea circula în centrul Bucureştiului , iar mașinile non euro, Euro 1 și Euro 2 să fie complet interzise in aceasta zona. Proiectul a fost pus in dezbatere publica și va fi dezbătut în ședința Consiliului General al Capitalei joi, 24 octombrie

Aceasta taxa este abuziva intrucat:

  • Nu are o formula de calcul valabila pentru capacitatea cilindrica a motorului, astfel conform tabelului cu tarife, taxa pentru Euro 4 (de exemplu) este 500 de ron indiferent daca ai motor de 900cc sau 3000cc, cel din urma poluand mai putin.
  • Nu ai voie sa poluezi centrul capitalei decat contra cost dar ai voie sa poluezi alte parti ale capitalei, deci acolo ar fi OK să poluezi.
  • ATENTIE ! Conform proiectului ai voie sa poluezi in weekend, de sarbatori legale si in weekend.
  • Cum s-a stabilit aceasta taxa? Pe ce criterii?

Cu alte cuvinte poti plati si sa poluezi in continuare.

Aceasta taxa este discriminatorie intrucat:

  • Nu toata lumea isi permite sa isi achizitioneze o masina cu norma de poluare Euro 5 sau electrica.
  • Este privilegiata o alta categorie sociala prin faptul ca ei pot avea acces gratuit intr-o zona publica. Se produce astfel fenomenul de segregare sociala unde anumite grupuri din "patura" sociala sunt dezavantajate.

Datele puse la dispoziție de primărie arată că în București și Ilfov sunt înmatriculate: 261.000 autoturisme Non Euro,  7.000 - Euro 1,  113.000 - Euro 2,  213.000 - Euro 3,  440.000 - Euro 4. Va rog sa faceti un calcul rapid cati bani se strang daca doar pentru jumatate din aceste masini s-ar plati taxa "Oxigen" si ce procentaj aceasta suma se va directiona pentru sustinerea si imbunatatirea calitatii aerului din centrul capitalei.

Descurajarea traficului trebuie facuta prin imbunatatirea transportului in comun nu prin taxarea proprietatii.

Obiectivul acestei legi nu este micsorarea poluarii ci strangerea de bani pentru interese obscure.

Calcul pentru jumatate din masinile Euro4:

440.000:2 = 220.000 x 500 ron/an = 110.000.000‬ RON, aproximativ 23 milioane de euro. Iti cam da de gandit aceasta suma, nu?


Sorin Valentin    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Sorin Valentin să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...