PETITIA INTERNATIONALA: Israel și Hamas încalcă dreptul internațional

PETITIA INTERNATIONALA: Israel și Hamas încalcă dreptul internațional Luam atitudine impreuna!   Ma numesc Coltuc Marius Vicentiu(Romania) si as dori sa cream o comunitate care sa depuna actiuni la : 1.Curtea Penala Internationala 2. Organizația Națiunilor Unite 3.Crearea unui tribunal special   Nu sunt pro-Israel sau Pro-Palestina!

INTERNATIONAL PETITION: Israel and Hamas violate international law We take a stand together!

 

SEMNATI PETITIA! Cand vom avea 10000 de semnaturi vom depune actiunile impreuna cu avocatii agreati!

SIGN THE PETITION! When we have 10,000 signatures, we will file the actions together with the approved lawyers!

Insa,sunt tata si cand moare un copil nevinovat trebuie sa iau atitudine – Coltuc Marius Vicentiu, jurist si fondatorul Asociatiei Tatal.ro Sustin si #euiesinstrada Dreptate pentru victime, dificil dar nu imposibil

 

PETITIA_INTERNATIONALA_Israel_și_Hamas_încalcă_dreptul_internațional.jpg

    1.  Sesizare la Curtea Penala Internationala Până în mai 2004, 94 de țări au ratificat statutul tribunalului, printre care și România. Tratatul nu a fost nici semnat nici ratificat de câteva țări importante precum Statele Unite, Rusia, China, Israel și Irak. De fapt, Statele Unite și Israelul au semnat inițial tratatul însă au anunțat ulterior că își retrag semnătura. Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Curtea_Penal%C4%83_Interna%C8%9Bional%C4%83 2.  Sesizare Organizația Națiunilor Unite – ONU Organizația Națiunilor Unite (abreviat: ONU) este cea mai importantă organizație internațională din lume. Fondată pe 24 octombrie 1945, după Al Doilea Război Mondial, are astăzi 193 de state membre. Întemeierea ei a constat din semnarea, de către membrii ei fondatori, a Cartei Organizației Națiunilor Unite. Potrivit acestui document, ONU are misiunea de a asigura „pacea mondială”, „respectarea drepturilor omului”, „cooperarea internațională” și „respectarea dreptului internațional”. Sediul central al organizației este la New York.     3.Crearea unui tribunal special Dupa exemplul Tribunalul Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie (TPII) a fost înființat prin hotărârea (Rezoluția) 827 a Consiliul de Securitate al ONU. Această hotărâre a fost aprobată la 23 mai 1993 în urma gravelor încălcări ale drepturilor omului comise pe teritoriul fostei Iugoslavii încă din anul 1991, și ca răspuns la amenințările la adresa păcii și a securității internaționale cauzate de aceste încălcări.     De la izbucnirea violențelor, la 7 octombrie, Israelul și Hamas s-au acuzat reciproc de încălcarea dreptului internațional. În timp ce termenii „genocid”, „crime de război” și „crime împotriva umanității” sunt folosiți pentru a descrie actele criminale comise de ambele părți.

Regulile războiului, doar pe hârtie

Războiul dintre Hamas și Israel a început în urmă cu cinci  săptămâni și nici o lumină nu pare să se întrevadă în ceața conflictului. De la începutul luptelor, la 7 octombrie 2023, peste 1.400 de israelieni și 4.000 de palestinieni au fost uciși. Mai mult de 200 de israelieni sunt încă ținuți ostatici de Hamas și, potrivit ONU, aproape jumătate din populația din Fâșia Gaza a fost strămutată.

Crime de război

Conform definiției Organizației Națiunilor Unite, o crimă de război este un act sau o serie de acte ilegale care încalcă dreptul umanitar internațional destinat să protejeze civilii. Crimele de război sunt întotdeauna comise în mod intenționat și au loc întotdeauna în perioade de conflict armat, fie că este vorba de conflicte internaționale sau neinternaționale. Acestea pot fi împărțite în mai multe categorii: crime care vizează persoanele care au nevoie de protecție, cum ar fi răniții sau civilii; cele care vizează eforturile umanitare sau operațiunile de menținere a păcii; și cele care vizează bunuri.  

Crime împotriva umanității

Spre deosebire de crimele de război, crimele împotriva umanității nu trebuie neapărat să aibă loc în contextul unui conflict armat sau să se bazeze pe o intenție globală specifică. Acestea nu au fost definite și codificate într-un tratat dedicat în același mod în care au fost definite și codificate crimele de război în cadrul Convențiilor de la Geneva, deși ONU speră să încheie un tratat pe această temă.

Dreptate pentru victime, dificil dar nu imposibil

La fel ca și crimele de război, crimele împotriva umanității sunt, în general, urmărite de CPI, dar autorii lor pot fi judecați și în anumite jurisdicții naționale, în temeiul principiului jurisdicției universale, care permite tuturor statelor să urmărească și să pedepsească criminalii de război. Și în acest caz, înfăptuirea justiției pentru victimele crimelor împotriva umanității este un proces dificil și descurajator. „Crimele de război și crimele împotriva umanității nu sunt săvârșite de state și grupuri armate, ci de indivizi. Prin urmare, este mult mai dificil să se identifice persoana responsabilă”, explică Marco Sassoli. Dificil, dar nu imposibil. Un caz de referință în fața Tribunalului Special al Națiunilor Unite pentru fosta Iugoslavie (ICTY) a stabilit responsabilitatea lui Dusko Tadic – un fost paramilitar implicat în atacul de la Prijedor în timpul războiului din Bosnia – și l-a condamnat. Acesta a fost primul proces din istorie pentru violență sexuală împotriva bărbaților, care a dus la condamnarea lui Dusko Tadic la 20 de ani de închisoare.  

 

Ma numesc Coltuc Marius Vicentiu si as dori sa cream o comunitate care sa depuna actiuni la : 1.Curtea Penala Internationala 2. Organizația Națiunilor Unite 3.Crearea unui tribunal special   Nu sunt pro-Israel sau Pro-Palestina!    

 

 

INTERNATIONAL PETITION: Israel and Hamas violate international law
We take a stand together!

My name is Coltuc Marius Vicentiu and I would like to create a community to submit actions to:
1. International Criminal Court
2. United Nations Organization
3. Creation of a special court

I am not pro-Israel or Pro-Palestine!
However, I am a father and when an innocent child dies I have to take a stand - Coltuc Marius Vicentiu, lawyer and founder of the Tatal.ro Association Support and #euiesinstrada Justice for victims, difficult but not impossible

PETITIA INTERNATIONALA: Israel și Hamas încalcă dreptul internațional / PETITIA INTERNATIONALA: Israel și Hamas încalcă dreptul internațional    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că PETITIA INTERNATIONALA: Israel și Hamas încalcă dreptul internațional / PETITIA INTERNATIONALA: Israel și Hamas încalcă dreptul internațional va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:




Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...