Petiție pentru dizolvarea actualei conduceri a filialei PNL Galați

Semnatarii prezentei, din dorința de a nu fi perceput demersul nostru ca o vulgară luptă pentru putere și interese, declarăm public că nu vom accepta nicio funcție în administrația centrală sau locală, în instituțiile descentralizate sau deconcentrate sau în structurile parlamentare. Ceea ce ne preocupă este  destinul Galațiului și al gălățenilor precum și ale PNL, partid în care am activat dea lungul timpului și ale cărui valori le împărtășim.

În acest sens considerăm că este de datoria noastră să atragem atenția și să ne manifestăm nemulțumirea față de actuala situație a organizației a PNL Galați, în special prin prisma rezultatelor ultimului scrutin electoral. Ne adresăm membrilor partidului nostru, de care ne leagă o lungă și prietenească colaborare, într-un spațiu politic dominat de 30 de ani de forțele de stânga. Ne adresăm deopotrivă și conducerii centrale căreia, fără eforturi, îi va fi greu să nu observe că, la Galați, suntem pe un drum greșit.

Ruptura totală dintre conducerea filialei și membri săi de partid, decizii discreționare, îndepărtarea celor mai mulți membri, recompensarea unor apropiați pe criterii care ocolesc standardele eticii politice, sunt numai câteva dintre cauzele care au împins partidul într-un colț sumbru al vieții politice. Amatorismul și lipsa de experiență politică au marcat campania electorală recentă. O idee lăudabilă în esență, unificarea dreptei, aplicată fără profesionalism, a stat la baza eșecului înregistrat.

Nominalizarea la funcția de primar a unei persoane, lipsită de notorietate locală, cu procente mai mici în sondaje decât alți membri de partid, un program electoral neatractiv, lipsit de elemente liberale, o campanie electorală județeană axată pe mușchi încordați, pe pumni încleștați și priviri sumbre au demobilizat electoratul liberal. Urmarea a fost cea mai scăzută prezență la vot din ultimii 30 de ani. A acuza electoratul de dezinteres e pur și simplu o scuză penibilă dacă ne gândim că, același electorat, la europarlamentare și prezidențiale au acordat PNL și USR un număr dublu de voturi față de PSD.

Rezultatul acestor diletantisme e că PSD are conducerea celor două instituții, Primăria și CJ și majorități confortabile în forurile deliberative locale, rolul PNL fiind mai mult decorativ. Credem că singura soluție, în perspectiva apropiatelor alegeri parlamentare,  este dizolvarea conducerii filialei, numirea unei conduceri interimare care să coordoneze viitoarea campanie. Credem deasemenea că o discuție cu cineva cu putere de decizie din conducerea centrală ar putea fi o soluție benefică.

Grupul seniorilor liberali    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Grupul seniorilor liberali să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face numărul dvs. de telefon public pe internet.