Petiție împotriva tăierii sporului de doctorat în învățământul preuniversitar

Stimate Domnule Președinte Klaus Iohannis,

Am urmărit cu interes obiectivele enunțate ieri (7 iulie) de Dvs. în programul "România Educată", prin care urmăriți relansarea învățămîntului românesc. Din păcate, azi (8 iulie), unii colegi, profesori cu doctorat din învățămîntul preuniversitar, îmi semnalează că tocmai li se diminuează salariul cu peste 600 de lei/lună. Este rezultatul aplicării Ordinului Ministrului Educației Nr. 3993/16.06.2021, care prevede retroactiv tăierea sporurilor de doctorat.

Nu e cazul să intrăm aici în detaliile juridice ale acestei chestiuni. Aș vrea doar să subliniez teribila sa inadecvare în calendarul public. Eu unul nu cred că "România Educată" se va putea realiza în absența și împotriva profesorilor performanți din învățămîntul preuniversitar românesc. Cine își închipuie că-i va stimula, prin succesive tăieri salariale, vinde fum împachetat.

În speranța că veți lua la cunoștință, și pe această cale, de ciudățeniile care mai bîntuie prin învățămîntul nostru,

cu stimă,

prof. dr. Laszlo Alexandru

Laszlo Alexandru    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Laszlo Alexandru să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.