PETIȚIA ÎMPOTRIVA EUTANASIERII CÂINILOR FĂRĂ STĂPÂN!

DORIM ADOPTAREA UNOR SOLUȚII UMANE, ATÂT PENTRU OAMENI, CÂT ȘI PENTRU ANIMALE!!!

12.000  de români au semnat deja o petiție în care cer eutanasierea câinilor fără stăpân, indiferent dacă sunt agresivi sau nu! Ori, într-o societate civilizată, nu poate fi acceptată soluția barbară a uciderii în masă! Există și alte soluții viabile, care să ferească și oamenii de riscurile pe care le presupune existența pe străzi a unor animale fără stăpân, dar care să țină cont și de viața unor făpturi nevinovate, ajunse pe domeniul public nu din voia și din vina lor, ci a oamenilor fără  milă și fără simțul responsabilității față de semenii lor.

Este necesar ca toți cetățenii cu suflet și cu simț civic să ia atitudine și să contracareze consecințele tragice pe care le vor avea demersurile celor care au ales soluția care li se pare cea mai facilă - uciderea. Nu putem să ne definim ca o civilizație a morții, care recurge cu cinism și seninătate la „soluția” exterminării! De aceea este omul înzestrat cu rațiune și cu sentimente, ca să poată găsi soluțiile cele mai bune, în spiritul compasiunii, atât față de oameni, cât și față de celelalte viețuitoare, cărora noi suntem datori să le purtăm de grijă, nu să le abandonăm, să le chinuim și să le ucidem!

De aceea, facem apel la toți românii care iubesc atât oamenii, cât și animalele, să semneze petiția împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân, pentru adoptarea unor soluții umane la această problemă, care aduce atâta suferință atât oamenilor, cât și bietelor animale nevinovate!

Abandonarea unui animal este o infracțiune gravă, cu efecte dezastruoase asupra oamenilor, animalelor și mediului natural. Oricine face acest lucru își poate da sema de aceasta și este capabil să realizeze consecințele grave ale faptei sale.

Așadar este necesară, de urgență, o lege care să oprească abandonarea animalelor pe străzi. Iar animalele care sunt deja pe străzi să fie duse în adăposturi, sterilizate, vaccinate și date spre adopție. Totodată, ar trebui recuperate fondurile primite din bani europeni și din alte surse pentru aceste adăposturi, dar sifonate de unii și folosite în inters personal!!!

 


ANGELA NICOARĂ    Contactați autorul petiției
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )