Pentru un Șendreni modern: digitalizarea administrației publice

Către Consiliul Local al Comunei Șendreni

Către Primarul Comunei Șendreni

 

Campania electorală s-a încheiat, deschizându-se drumul de 4 ani pentru noua administrație. Comuna are multe nevoi, dar, ați promis, printre altele, și ”să digitalizați administrația publică și să diminuați birocrația prin facilitarea accesului la serviciile și informațiile deținute de către Primăria comunei Șendreni, printr-un portal online sau site-ul primăriei Șendreni, cetățenii să beneficieze de servicii, să facă sugestii sau reclamații, să depună cereri și să solicite documente și să poată pune la dispoziția administrației informații despre evenimentele comunității online fără a mai fi nevoie de deplasare și pierdere de timp valoros” (extras din "Programul angajament de dezvoltare durabilă al Comunei Șendreni", elaborat și prezentat în campania electorală de către PSD Șendreni).

Prin urmare, pentru că ați promis, dar și pentru că ne dorim și avem nevoie de o administrație locală modernă și eficientă, vă solicităm să aprobați și să puneți în practică "Strategia de digitalizare a Primăriei Șendreni", ca semnal clar de asumare a promisiunilor electorale cu care ați câștigat alegerile și de construire a unei relații moderne și transparente dintre cetățean și Primărie. Transparența decizională și cea a cheltuirii banului public, alături de digitalizarea administrației publice, sunt condiții de bază pentru progres și pentru obținerea unei comunități implicate în bunul mers al lucrurilor, multumită de calitatea actului administrativ. În plus, doar prin transparență și digitalizare se creează cadrul necesar accesării de fonduri europene, drept garanție a unei dezvoltări durabile a comunei Șendreni.

Locuitorii comunei Șendreni au nevoie de interacțiune online cu primăria pentru depunere și eliberare de documente online, pentru plata taxelor și impozitelor, pentru semnalarea problemelor din teritoriu, în timp real, pentru programări ale audiențelor, pentru obținerea facilă a informațiilor de interes public, legate de actul administrativ.

Digitalizarea nu este imposibilă, dovadă o fac două primării vecine, care au demarat cu succes acest proces: Primaria Comunei Slobozia Conachi (primariaslobozia-conachi.ro) , Primaria Smirdan (primariasmardan.ro).

Ați promis și că veți susține participarea civică prin includerea efectivă a cetățenilor în procesul de luare a deciziilor. Un principiu de bază în administrația publică locală este principiul consultării cetățenilor în soluționarea problemelor de interes local” (extras din "Programul angajament de dezvoltare durabilă al Comunei Șendreni", elaborat și prezentat în campania electorală de către PSD Șendreni).

Vă invităm să vă respectați promisiunile electorale și să considerați această petiție un act de participare civică.

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Stefania Rusu să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...