Pentru o Romanie Fara Preoti In Scoli Si Gradinite

Intr-o Romanie Europeana a anului 2014, INCA avem institutii publice de baza pentru viitorul tarii, ca scolile si gradinitele, in care ora de religie este predata chiar de preoti ortodocsi, in care copiii , de mici , sunt supusi unor invataturi subiective si partiale din punct de vedere religios, sunt in cele mai multe cazuri obligati sa participe in prima persoana ritualurilor crestin-ortodoxe, chiar in incinta institutiei de invatamant! ( ex: Impartasiti si pusi sa faca matanii la gradinita).

Nu este respectat dreptul la diversitate de cult, nu sunt respectate sensibilitatile personal-religioase a tuturor elevilor.

Vreau ca ora de religie sa fie predata de profesori experti in religiile lumii, vreau sa fie predata cu cat mai multa obiectivitate si studiate toate religiile cu putinta, ca o lectie de istorie, promovand o imagine de ansamblu elevilor!

Spuneti NU unei tari indoctrinate, spuneti NU preotilor sau reprezentatilor oricarei religii in scoala!

Art. 9. din Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasă și regimul general al cultelor, prevede că: În România nu există religie de stat; statul este neutru față de orice credință religioasă sau ideologie atee.Art. 9. din Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasă și regimul general al cultelor, prevede că: În România nu există religie de stat; statul este neutru față de orice credință religioasă sau ideologie atee.

[Aceasta petitie NU critica religia, NU promoveaza ateismul ci doar libertatea]