O Românie educată?

"O Românie educată " prin trimiterea de către autoritățile locale împreună cu  IȘJ Iași a elevilor normaliști să învețe (din toamnă) într-o speluncă , în clădirea "în conservare " a unui fost liceu industrial (fără geamuri, uși,podele, băi civilizate), într-o zonă cu infracționalitate ridicată și în două schimburi.
Aceasta este ideea despre educație în secolul XXI pe care o propuneți viitoarelor cadre didactice domnule Președinte Iohannis?!
Scriu această petiție ca o scrisoare deschisă către toate autoritățile politice și administrative care sunt datoare să respecte drepturile tuturor elevilor la un învățământ de calitate , în spații adecvate,curate ,sigure și civilizate. Am trimis această scrisoare deschisă/Memoriu /Petiție și prin e-mail , și voi trimite și prin poștă la toate aceste autorități,dar și la trusturi de presă locală și națională.
Nu înțeleg,ca părinte, cum de nu sunt bani pentru reabilitarea unei școli monument istoric ,dar sunt bani pentru aducerea spațiului unui fost liceu industrial (mult mai deteriorat la interior și exterior decât clădirea CNPVL Iași) la condiții optime și civilizate pentru un învățământ de calitate (dacă se va proceda la reabilitarea acelei clădiri,referindu-mă aici la clădirea fostului liceu industrial CUG)?!
Nu înțeleg de ce ați luat hotărârea distrugerii Colegiilor Pedagogice din țară și în mod special al CNPVL Iași?! Atât de mare este dorința politicienilor români și a celor de Iași de a schimba în rău destinul unor generații viitoare?!
Distrugând destinul elevilor normaliști, distrugeți multe alte generații de copii!
Și toate acestea pentru orgoliul personal al unor oameni (onor Primarul Municipiului Iași) și pentru a fi ușor de condus și manipulat ca mase de votanți?!
Doamnelor și domnilor de la "putere" , amintiți -vă acel citat celebru..."proști Doamne,dar mulți!" Prostia luptă cu bâta, civilizația luptă elegant și pașnic,prin proteste și condei! Aveți grijă de ceea ce semănați că s-ar putea să vi se întoarcă,iar România are un precedent periculos!
Elevii normaliști sunt cadrele didactice de mâine! Dumneavoastră,decidenții de astăzi, sunteți deja trecutul acestei țări. Chiar nu vă interesează ceea ce lăsați în urmă?!
Domnule Președinte Iohannis, înainte de a fi conducătorul acestei țări sunteți profesor. Vreți să rămâneți în istoria României ca Președintele în mandatul căruia a fost distrusă Prima Școală Normală din această țară ,prin nepăsare și prin tăcere,prin lipsă de reacție și prin ignorarea situației?!
Noi, părinții elevilor normaliști ieșeni și copiii noștri vă invităm să vă alăturați protestului nostru și să obligați instituțiile publice ale statului român să rezolve situația Colegiului Național Pedagogic "Vasile Lupu" Iași în maniera cea mai favorabilă pentru copii și pentru imobilul școlii!
1. Solicităm să obligați instituțiile publice ale statului să facă tot posibilul pentru revenirea de urgență (1/2 aprilie ) la învățământ în program de dimineață, într-un spațiu adecvat,într-o zonă centrală a orașului sau în Copou! Dacă nu se poate acest lucru până la 1 aprilie să se aprobe învățământ în on -line pentru toate clasele gimnaziale și liceale ale CNPVL Iași , până la finalul anului școlar!
2. Alocarea unui imobil aflat în condiții optime pentru desfășurarea activităților școlare, într-un singur corp de clădire sau cel mult în clădiri din aceeași incintă,unde să învețe toate clasele Colegiului, cât mai urgent sau măcar din toamnă!
3. Alocarea de urgență de fonduri pentru reabilitarea clădirilor CNPVL Iași,clădiri monumente istorice,cu salvarea patrimoniului național cultural pe care îl reprezintă acestea!
Domnule Prim Ministru,ca fost militar,vi se pare corect modul de evacuare și relocarea în spațiile altor școli ale căror imobile prezintă grade accentuate de degradare și risc pentru elevi și în modul de după amiază?! Când ați hotărât această relocare (în mod hei-rupist și pe ascuns),fără consultarea noastră,a părinților elevilor CNPVL,de ce nu ați căutat soluțiile cele mai bune pentru acești copii?! Prin modul în care ați procedat ,ați încălcat drepturile copiilor la egalitate de șanse cu colegii lor din alte școli, le-ați încălcat drepturile la accederea la un învățământ de calitate, în spații adecvate,curate și sigure,ați dat peste cap viața noastră a copiilor și a părinților ! Nu ați făcut altceva decât a evacua elevii dintr-un imobil (încadrat într-un grad de risc seismic) în imobile care prezintă deteriorări mari și în care copiii noștri nu sunt în siguranță.
Cunoașteți Domnule Prim Ministru,ca militar, istoria clădirilor Vechii Școli Normale ieșene?! În aceste clădiri a funcționat un spital militar în Prima conflagrație mondială. Apoi , în al doilea Război Mondial au avut curajul și nemții , și rușii să își stabilească cartierele generale. Credeți că ar fi făcut acest lucru dacă clădirile nu erau cu un grad ridicat de siguranță,mai ales în vreme de război și de bombardamente?!
Știți ce grosime au zidurile acestei școli (jumătate de metru).
Care clădire mai nouă din România are astfel de ziduri?! Problema acestei clădiri nu este la ziduri. Acestea nu vor ceda. Problema de află la acoperiș,care poate fi reparat foarte ușor și rapid , dacă ar exista voință în acest sens.
Domnule Prim Ministru, aveți obligația , împreună cu Primarul Municipiului Iași,de a ne informa pe noi, pe părinți, despre situația riscului seismic al tuturor școlilor din orașul Iași și de a vă asigura că ai noștri copii (relocați forțat) sunt în siguranță în imobilele respective. Pentru acest motiv vă solicit în mod imperativ,să ne puneți la dispoziție Rapoartele de risc seismic ale clădirilor CNPVL Iași ,precum și Rapoartele de risc seismic ale tuturor clădirilor școlilor din Municipiul Iași,mai cu seamă al celor unde se dorește de către domnul Primar Chirică relocarea Colegiului Pedagogic din 1 septembrie 2023! Aceasta este o solicitare urgentă de informații de interes public,la care solicităm să primim răspuns în maxim 10 zile,conform legii. În cazul în care nu vom primi aceste informații,prin publicarea lor într-un ziar de interes local,ne rezervăm dreptul să acționăm în judecată Guvernul Românie și Instituția Primarului Municipiului Iași.
De asemenea, în cazul în care solicitările noastre,ale părinților și elevilor normaliști,nu vor fi rezolvate cât mai favorabil pentru buna desfășurare a actului de învățământ,ne rezervăm dreptul de a refuza intrarea la ore a copiilor noștri,pe motiv de lipsă de siguranță și de încălcare de drepturi,precum și acționarea în judecată , demersuri legale care vor merge până la instanțele drepturilor omului.
Acesta este un Memoriu /Petiție adresat Președintelui României, Guvernului României ,Instituției Primarului Municipiului Iași și Consiliului Local al Municipiului Iași,întocmit de Bura Florica Daniela, în calitate de părinte a doi elevi ai CNPVL Iași.
L-am postat pe pagina mea de Facebook și l-am  trimis prin email (îl voi trimite și prin poștă  semnat ) către autoritățile publice naționale și locale menționate mai sus ,precum și unor instituții de presă .
De asemenea,oricine dorește,poate să se alăture cauzei  părinților Colegiului Național Pedagogic  Vasile Lupu Iași prin semnarea acestei petiții.
Sper că oamenii educați (se vrea o Românie educată) pot să se unească în demersurile legale pentru apărarea drepturilor lor ,dar mai cu seamă ale copiilor lor și să facă front comun împotriva ilegalităților și a abuzurilor administrative! 


Bura Florica Daniela ( membru al Asociației Părinților Colegiului Național Pedagogic Vasile Lupu Iași)    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Bura Florica Daniela ( membru al Asociației Părinților Colegiului Național Pedagogic Vasile Lupu Iași) să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...