Neimpozitarea pensiilor

Domnnule Prim Ministru

Ţinând seama că pensionarii se împuţinează pe zi ce trece, starea lor de sănătate degradându-se şi din cauza lipsei de bani, observând că pensiile şi alte drepturi băneşti ale aleşilor locali dar şi din parlament, au crescut foarte mult vă rugăm să luaţi în considerare şi cererea noastră de a elimina impozitarea pensiilor până la 1500 sau 2000lei. In noul cod fiscal aprobat prin Legea 227/2015 se face referire în mod eronat la  “ veniturile din pensii“, pensia nu provine dintr-un venit ci din  banii ce mi s-au reținut in mod obligatoriu, conform  aceleași legi  : Legea  263/2010, art. 2, litera b),         

Conform  Legii nr.3 din 30 iunie 1977, privind pensiile de asigurări sociale de stat şi asistență sociala, la art.7: ``pensia nu este impozabilă “, lege sub care mi-am desfăşurat activitatea .      Menţionez că pe lângă diminuarea directă prin dubla impunere a pensiei şi CASS, pensia mea mai este diminuata prin creşterea  continuă a taxelor, impozitelor, amenzilor, accizelor, inflaţiei, preţurilor, devalorizarea monedei naţionale, restrângerea medicamentelor compensate, taxe de ecologizare, coplată pentru servicii medicale, asigurări obligatorii ,  energie verde , bilete de tratament  plătite aproape integral, analize medicale contra cost, lipsă ajutoare la încălzire,  şi altele. Aşa  că valoarea nominală a pensiei scade treptat, an de an,  cu tendința de egalizare,  sărăcire si îmbolnăvire.    

În timp ce majoritatea pensionarilor sunt dublu impozitaţi, aflu din mass-media că anumite categorii sociale sunt scutite de impozite, altele primesc ajutoare sociale fără sa fi muncit sau contribuit la fondul de pensii,  suplimentări  de pensii sau salarii disproporţionale acordate preferenţial, firme sau partide politice scutite de impozite , diverse indemnizaţi,  evaziuni si fraude fiscale,  bani nerecuperaţi din fraude dovedite, etc. sume ce sunt recuperate pe spinarea pensionarilor neorganizaţi si neapăraţi.

Un exemplu concret este un pensionar cu 40 de ani vechime în muncă, care a ieșit la pensie la iunie 2009 cu o pensie de 1028 lei, iar salariul minim pe economie era 600 de lei,  azi are pensia  de  1262 lei iar salariul minim pe economie este de 1250. Pe lângă acestea angajații mai beneficiază de tichete de masă lunare și de tichete de vacanță, plus că în instituțiile bugetare se acordă tot felul de sporuri şi se dau și prime de sărbători. Urmare a acestei politici de până acum, înțeleg că pensionarii sunt o tară grea pentru orice stat, dar în felul nostru am muncit pentru România o viață întreagă și prin aceste pensii ne simțim batjocoriți. Nu vă cerem majorarea pensiilor ci neimpozitarea lor. Oricum evoluția naturală va scăpa în curând statul român de noi, aceste racile vechi. Vă rugăm puțină înțelegere pentru că nu vrem milă. Este dreptul nostru câștigat prin muncă cinstită.


Lavrinenco Teodor Mugurel    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Lavrinenco Teodor Mugurel să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...