MPFM - Reality-show : realitate sau regie?

Cat este realitate si cat interventie regizorala in acest reality show?!

Aceasta petitie are la baza declaratia data de PR managerul de la Kanal D,care afirma ca, la inceputurile acestui gen in Romania, toate productiile erau reale, cu personaje si povesti adevarate.

 • “In urma cu cativa ani, CNA a dat o reglementare prin care a obligat posturile de
  televiziune ca la anumite productii de tip reality show sa se foloseasca
  personaje fictive si actori platiti in productii ce au la baza povesti inspirate
  din realitate. Astfel, o serie de productii de tip reality au adoptat actori
  platiti."
 • "Folosirea “actorilor de ocazie” in reality show-uri este pusa de realizatori pe
  seama legislatiei in vigoare, care nu permite intruziunea in viata privata a
  cuiva."

Din punctul meu de vedere MPFM este un show in care felia de realitate bruta este cosmetizata, prelucrata si remontata in laboratoarele de „recreatie“ ale televiziunii.

Publicul cumpara “marfa”, adevarul este cosmetizat facandu-se apel la figuratie, iar totul pare un film desprins din realitate, cu accente dramatice.

Din pacate pentru publicul "consumator" de acest gen ,artificialitatea acestor situatii "plauzibile" nu reprezinta singura nemultumire.

Ceea ce deranjeaza intr-o masura mult mai ridicata este faptul ca,desi in acest show publicul ar trebui sa joace un rol esential in desfasurarea acestuia, "realitatea" voturilor telespectatorilor este "dirijata" de cei din staff pentru atingerea "SCOPULUI SUPREM" : RATING-ul!

Modul in care unii concurenti sunt avantajati si impinsi de la spate ( in ciuda majoritatii parerilor exprimate), judecata "impartiala" ,schimbarea brusca a regulilor show-ului in functie de interes, "omiterea" unor subiecte care ar putea rasturna  "demersul" foarte bine pus la punct de cei din staff ,toate acestea nu  fac decat  ca "autenticitatea" acestei emisuni sa tinda spre 0.

Realitate sau regie?! Cred ca am raspuns deja la aceasta "dilema".....

 


Victor Radulescu    Contactați autorul petiției
Facebook