Montarea de panouri fonoabsorbante in dreptul Cartierelor Good Afternoon si Luna din Balotesti

In masura in care apreciati ca aspectele expuse mai jos sunt reale si prezinta interes pentru dumneavoastra, va rugam sa semnati petitia, pentru a putea inainta rezultatul acesteia catre CNAIR. Petitia va fi disponibila pentru semnare timp de 30 zile, pana la data de 18 mai inclusiv.

In cursul lunii noiembrie 2023 a fost dat in utilizare publica Lotul 2 din Autostrada A0 Nord, cuprins intre DN1/Corbeanca si DN2/Afumati. Din totalitatea lotului mentionat, un segment al acestuia se afla in proximitatea Cartierelor Good Afternoon si Luna din comuna Balotesti.  

Pe masura ce sectorul de autostrada mentionat a inceput sa fie utilizat de tot mai multi participanti la trafic, locuitorii cartierelor au inceput sa fie afectati de zgomotul produs de traficul prezent pe autostrada, cu precadere locuitorii caselor aflate la cea mai scurta distanta dintre cartiere si sectorul de autostrada.  

Este de asteptat ca, odata cu finalizarea celorlalte loturi care fac legatura cu Lotul 2 Nord, prin cresterea traficului rutier, poluarea fonica resimtita de catre locuitorii celor doua cartiere sa fie in crestere.  

In acest sens, pentru a diminua poluarea fonica - o cauza majora care afecteaza sanatatea umana - resimitita in prezent de catre locuitorii celor doua cartiere, precum si pentru a preintampina cresterea acesteia in viitor, este necesara montarea de catre Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Ruiere a unor panouri fonoabsorbante pe toata lungimea sectorului de autostrada aflata in proximitatea Cartierelor Good Afternoon si Luna din comuna Balotesti.