Lăsați cultura să vină la TVR!

În atenția conducerii Televiziunii Române

 

Acum câțiva ani, atunci când a fost desființat admirabilul TVR Cultural, a existat promisiunea că programele lui vor fi preluate de către TVR2 și TVR3, care vor deveni preponderent culturale. 

Nu numai că faptul nu s-a petrecut, dar programele culturale au fost eliminate treptat din grila TVR. Iar acum înțelegem că unul dintre ultimele rămase în grilă, cel al Mirelei Nagâț, „Cooltura” urmează să fie înjumătățit. 

E absolut scandaloasă această decizie. Mirela Nagâț face parte din specia pe cale de dispariție a jurnaliștilor culturali care chiar citesc cărțile autorilor invitați. Emisiunile ei sunt dialoguri reale și consistente, în care întrebările ei inteligente, informate & subtile sunt la fel de importante ca răspunsurile invitaților.

Acel timp lipsă din emisiunea Mirelei Nagâț e timp furat din inteligența noastră colectivă. Așa cum, în fond, desființarea TVR Cultural a însemnat amputarea unui fragment din inteligența noastră colectivă.

Solicităm conducerii TVR să dea dovadă de mai multă grijă pentru inteligența noastră - și să lase durata emisiunii Mirelei Nagâț așa cum e acum (sau, de ce nu, să o crească). 


De asemenea, solicităm conducerii TVR să gândească o grilă în care programele culturale să fie sensibil mai numeroase decât acum. Fiindcă o televiziune publică ar trebui să aibă drept primă grijă inteligența publică.

Semnează această petiție


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Facebook