Lege pentru redarea demnitatii fostilor detinuti politici

http://www.expresmagazin.ro/wp-content/uploads/2014/02/img-petitie.pngRedarea demnitatii fostilor detinuti politici trebuie sa fie o prioritate nationala! Se impune adoptarea urgenta a legii reparatorii blocate in Parlament.

Fostii detinuti politici si luptatori anticomunisti continua sa fie umiliti de statul roman si acum, la mai bine de doua decenii dupa caderea regimului dictatorial caruia i s-au opus si din cauza caruia au suferit. Statul nu a oferit nimic, nicio masura reparatorie pentru cei care au platit cu ani grei de temnita pentru “vina” de a avea demnitate si credinta. Fostii detinuti politici sunt oamenii care au luptat cu toate mijloacele, mergand pana la sacrificiu, pentru libertate si impotriva unui regim criminal pentru poporul roman.

Astfel, cerem aprobarea Proiectului de lege 244/2011 (Legea detinutilor politici), votat de Senat si blocat in Camera Deputatilor.

De ce o lege pentru fostii detinuti politici?

  • Fostii detinuti politici au fost torturati in temnitele comuniste si asteapta de 24 de ani ca statul sa-i vada, sa-i auda si sa-i respecte!
  • Condamnarile au insumat sute de ani de temnita grea pentru singura "vina" de a-si fi iubit tara.
  • In fiecare luna mor sute de fosti detinuti politici. In decembrie 2013 au murit 325, iar in ianuarie 2014, 400. In prezent mai traiesc doar 3000 de fosti detinuti politici.

Oana Stanciulescu si redactia Expres Magazin    Contactați autorul petiției