Interzicerea UDMR în Parlamentul României!

 

petitie36.jpgPetitie către Guvernul României Domnule premier Ludovic Orban!

Prin prezenta petiție dorim să vă atragem atenția asupra următoarelor fapte: Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, UDMR, este o organizație cu caracter de platformă culturală dar care face și politică în România, nefiind înregistrată în mod legal ca partid politic conform Legii nr. 14/2003, cap. IV. La data de 23 aprilie 2020, printr-un joc politic mârşav, UDMR a reusit să treacă prin Parlamentul României -Camera Deputaților, tocmai printr-o tehnicalitate juridică prevăzută de Constituția României, un proiect de lege vizând autonomia Ținutului Secuiesc.

Prin acest atentat la integritatea României, formațiunea civică, religioasă si culturală a reuşit să încalce nu mai puțin de 4 articole din Constitiția României! Astfel amintim art 8 alin (2) privind partidele politice; art 30 alin (7) vizând printre altele interzicerea promovării ideilor de separatism teritorial; art 54 privind fidelitatea față de țară precum şi art 69 privind activitatea de parlamentar - o activitate exclusiv în interesul poporului!

Ptr aceste considerente, şi ptr simplul fapt ca UDMR nu este un partid politic neavând ce căuta în Parlamentul României, noi, Mişcarea civică Diaspora Europeană cerem adoptarea unei OUG ptr interzicerea continuării activității UDMR-ului în Parlamentul României, tragerea la răspundere a inițiatorilor proiectului de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc şi modificarea legii electorale ptr a nu mai permite participarea la vot a formațiunilor care nu îndeplinesc cerințele prevăzute de lege.

GRUPUL CIVIC DIASPORA EUROPENĂ


DIASPORA EUROPEANĂ OFICIAL    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe DIASPORA EUROPEANĂ OFICIAL să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook