Interzicerea publicarii filmuletelor si pozelor in mediul online, fara acordul celor filmati/pozati - Dreptul la viata privata !

In timp e UE obliga institutiile publice de stat si private sa ceara acordul cetatenilor privitor la prelucrarea datelor cu caracter personal, multi cetateni alearga dupa senzatiloalul din online, publicand poze si filmulete suprinse in societate, fara sa aiba acordul celor filmati/pozati.

Ne gasim tot mai des in situatia in care, evenimente tragice, accidente rutiere, dezastre, imagini preluate de pe camerele de supraveghere din magazine,lifturi, masini, scari de bloc, etc, sunt transmise online de cetatenii aflati la fata locului. Imaginile transmise continand date explicite, imagni foarte clare cu indivizii implicati. Aceasta fuga dupa senzational, aducand grave prejudicii societatii, cat si indivizilor.

Cum ar fi daca ati fi implicati intr-un accident rutier, spre exemplu, ati dori ca un alt cetatean sa filmeze si sa transmita "LIVE" pe retele de socializare imagini cu voi incarcerati sau cu voi intinsi pe caldaram in timp ce medicii fac tot ce pot pentru a va pastra in viata ?

Cum ar fi sa va aflati in concediu la mare si sa va treziti ca vecinul sau vecina de sezlong, posteaza filmulte pe retelele de socializare, in care va surprinde in costum de baie sau mai stiu in ce alta ipostaza ?

Cum te-ai simtii, sa vezi imagini pe retelele de socializare cu tine "ametit" dupa o petrecere ?

Cum te-ai simti sa vezi ca cineva ti-a filmat copilul, sotul, sotia, etc. si fara acordul tau, a posta imaginile pe o retea de socializare, doar pentru ca lui i s-au parut "amuzante, interesante, senzationale, etc" ?

Petitia nu are rolul de a restrange dreptul cetatenilor de surprinde imaginile dorite, ci de proteja imaginea celor implicati, iar daca imaginile au scopul de a demonstra greseala cuiva fata de altcineva sau de societate, imaginile ar trebui sa ajunga la autoritatile publice competente sa gestioneze situatia, nu pe retelele de socializare.

Opiniez ca, publicarea de imagini, fara acordul persoanelor filmate/pozate(chiar daca acestea au comis o contraventie/infractiune), ar trebui pedepsita cu amenda minima de 1000 lei, iar recidivarea cu amenda penala de minim 3000 lei.

 


Sorin Bivolaru    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Sorin Bivolaru să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...