INGRIJITORI BATRINI IN AUSTRIA -GERMANIA -S.O.S

  Dupa cum stim cu toti situatia in 24 ore ingrijire la domiciliu este critica. In jur de 66.000 de ingrijitori fac naveta intre Austria si tarile de resedinta. Majoritatea vin din Romania. Ingrijitoarele noastre fac tot posibilul sa fereasca pacientii de aceste virus  stind in izolare. In toata Austria  s-au raportat doar 2 cazuri in care ingrijitoarea a fost infectata cu Coronavirus. Deci putem spune ca aceasta forma de ingrijire la domiciliu este una dintre cele mai singure.

Ne confruntam pe de o parte cu ingrijitorii cu care avem contact zilnic,adica , cu ingrijitori care sunt acum in Romania , doresc sa vina la munca  si care se confrunta cu o situatie financiara deficitara ,stresul din nesiguranta zilei de miine ,informatii multe , unele adevarate fake-uri,pe de alta parte cu ingrijitoarele din locurile de munca din Austria ,suprasolicitate psihic si fizic ,unele neputind ajunge la familiile din Romania,neexistind o forma sigura de transport .Cu toate ca au stat o perioada lunga in izolare,nu au simptomologie ,dar venind din „zona rosie „ situatia le obliga la o carantina institutionalizata si asta le mareste stresul.

Sunt multi pacienti care sunt singuri, fara apartinatori, sunt familii care nu au posibilitatea de a sta cu pacientul pentru ca in multe cazuri activitea de ingrijire nu se reduce doar la treburi casnice ci foarte multe ingrijitoare desfasoara activitati de ingrijire corporala si unele mici activitati medicale. Mai exista si problema psihologica in care pacientii sunt obisnuiti cu ingrijitoarele care se schimba in mod regulat iar o persoana straina sa vina le produce o panica foarte mare. Sunt foarte multe cazuri in care pacientii sunt foarte greu de ingrijit datorita unei boli mai adancite cum ar fi o dementa acuta, sau altele iar ingrijitoarele din aceste cazuri nu rezista sa stea acolo luni de zile.

Propunerea noastra ar fi urmatoarea:

Creearea unui coridor pentru cei care lucreaza in bransa INGRIJIRE BATRINI in Austria si Germania

Firmele de transport legale ,sa poata efectua transportul personalului din bransa ,asigurind conditii speciale si protectie Avantajul in cazul acestui mod de transport este ca masina duce ingrijitoarele direct la adresa pe un traseu bine determinat.

Ingrijitoarele ajunse in Romania sa poata ajunge la izolare la domiciliu

In ceea ce priveste transportul multe firme de transport din Romania incearca sa vina si ei cu solutii De exemplu o firma de transport cu care noi lucram de mult, a venit cu ideea si a echipat o masina cu plexiglas intre soferi si pasageri. Astfel fetele nu au contact direct cu soferii. Dealtfel masina va fi dotata cu solutii de dezinfectare, masti si manusi si va fi in mod regulat dezinfectata

Soferii care efectuiaza transportul  sa aiba un  regim special in ceea ce priveste  obligativitatea carantinei.Poate un simplu test sa fie mult mai relevant .

 O alta posibilatate la care noi ne-am gandit ar fi transportul feroviar cu trenuri speciale. In tren exista posibilatea mentinerii distantei minime de 1,5                                                 Pentru Ingrijitoare:

- ingrijitoarele  si din Romania si din Austria stau in izolare de peste o luna  ,(transportatorii  de regula efectuiaza transport adresa la adresa ), avand masti si pastrind distanta ,sa lise dea posibilitatea ca sa stea la domiciliu in izolare atita vreme cit nu prezinta simptomologie la controlul de frontiera , astfel se vor elimina costurile inutile pentru carantina in Romania iar in Austria  fetele pot face schimbul direct -

La  posibilitatea efectuarii unui test in Romania ,in Austria acesta sa fie recunoscut de ambele tari

La trecerea frontierei in spre Austria

-  certificat medical  care sa dovedeasca ca nu are simptome de Covid 19 -

sa aiba un contract de munca - sau o adeverinta din partea agentiei unde va urma sa lucreze - un act care sa ateste  adresa la care locuiesc  ,adica unde isi presteaza serviciul( cele care vin pe locuri de munca noi ,doar contractul de munca

Va rugam sa ne ajutati sa reluam ince-incet activitatea pentru a nu ajunge la sfarsitul lunii in colaps-

Ma adresez tuturor  institutiilor atit romane si austriece  care pot ajuta si interveni  in aceasta situatie sa nu puna intr-un sertar propunerea noastra ,sa aiba in atentie lor masa mare de oameni care este implicata in aceasta bransa si care datorita muncii prestate aduce bucurie,grija ,respect si usureaza viata a mii de bunici si bunicute .

Va multumim noi reprezentantii agentiilor ,ingrijiitorii colaboratori,firmele de transport si nu im ultimul rind  seniorii  de care avem grije si familiile lor .. 


PFLEGEAGENTUR GABRIELA TRINS TIROL    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe PFLEGEAGENTUR GABRIELA TRINS TIROL să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook