Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Quoted post


Musafir

#1572 Re: Re:

2012-03-28 02:40

#1556: - Re:

Dragă Musafir,

în primul rând: aici nu istoria este subiectul discuţiei, ci o LEGE în vigoare care trebuie să fie respectată de toţi cetăţenii statului (şi mulţumit hotărârii de guvern o să şi fie respectată, indiferent dacă vă place sau nu).

 

Totuşi, dacă aţi vorbit despre istorie, trebuie să menţionez că noi ni am cucerit-o România, deoarece România nu exista încă ân momentul sosirii maghiarilor.

Eu nu zic că nu erau locuitori daco-români pe aici pe acele vremuri (în lipsa documentelor care ar demonstra prezenţa sau lipsa daco-românilor doar teorii există (mai multe), dintre care într-adevăr teoria continuităţii este cea care este acceptată oficial).

Un lucru însă e sigur: că daco-romanii nu aveau un stat propriu în timpul descălecării maghiare - deci nu era nimic de cucerit. Formaţiuni prestatale şi tribale existau probabil, acestea fiind învinşi de maghiari.

Primele state româneşti (adică voievodatele Moldovei şi Ţării Româneşti) s-au format abia în secolul XIV.

România ca stat independent există din 1862.

 

Deci e absolut clar că maghiarii n-au putut cuceri România, acest stat fiind inexistent în 896.

Şi chiar dacă ar fi fost existent (ceea ce nu era) şi cucerit (precum nu era) de maghiari, asta oricum nu era un lucru care ar putea justifica orice fel de discriminare în secolul 21. Astfel de cuceriri multe existau în istorie, dar în statele civilizate de azi o astfel de dată istorică n-are relevanţă pt. prezent.

Oricum, maghiarii n-au cucerit România, asta e sigur. Imperiul care a cucerit aici un stat existent şi bine organizat era tocmai imperiul roman (care a cucerit Dacia).

Iar mai târziu nici caganatul avar, nici tribele maghiare nu au găsit aici nici-un stat bine-organizat pe care le-ar fi putut cuceri.

 

 

Raspunsuri


Musafir

#1574 Re: Re: Re:

2012-03-28 08:27:14

#1572: - Re: Re:

"Eu nu zic că nu erau locuitori daco-români pe aici pe acele vremuri (în lipsa documentelor care ar demonstra prezenţa sau lipsa daco-românilor doar teorii există (mai multe), dintre care într-adevăr teoria continuităţii este cea care este acceptată oficial)."

Termenele de "daco-raman" si "teoria continuitatii daco-romane" exista (ca fabricatie) numai la istoricii romani - ca justificare a primului drept la Transilvania - si nicaieri in istoria universala.