Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei

Quoted post

Varga
Musafir

#218 Re: Relatiile Colegiului cu psihologii - aceeasi reteta veche

2016-12-28 12:10

#217: - Relatiile Colegiului cu psihologii - aceeasi reteta veche 

 

Cum să oprești bullyingul în școli în țara în care 87% dintre elevi sunt umiliți public de profesori?

Un complex de actiune constanta de agresiune, intimidare, umilire, mergand pana la violenta fizica=anticamera vietii de adult de mai tarziu.

Raspunsuri


Musafir

#219 CPR - instituţia nimănui…

2016-12-29 09:44:27

#218: Varga - Re: Relatiile Colegiului cu psihologii - aceeasi reteta veche 

 

,,Ce este de fapt CPR, ce statut are?

1. CPR a fost înfiinţată prin Legea 213/2004, dar nu este o instituţie de stat sau în subordinea unei instituţii de stat. Nu există nici un organism superior care să o controleze. Oricum e ciudat să înfiinţezi o organizaţie privată printr-o lege specială. Normal, organizaţiile private se nasc din iniţiativa privată, şi funcţionează în baza legilor deja existente.

2. Deşi s-a născut din APR, dacă putem spune aşa ceva, la ora actuală nu mai există nici o legătură între cele două, cel puţin la nivel formal. Nu numai că CPR nu este subordonat APR, dar dacă privim cum stau lucrurile, se pare că de fapt e invers, APR a devenit o simplă agenţie de ştiri pentru CPR. În mod normal APR ar trebui să fie o asociaţie a tuturor psihologilor, iar CPR să se ocupe doar de psihologii cu drept de liberă practică. Din păcate APR nu face nimic din ceea ce ar trebui şi ar putea să facă, iar asta se întîmplă şi pentru că oamenii care o conduc sunt implicaţi şi în conducerea CPR, drept urmare n-o să-şi dea cu stângu’n dreptu’.

3. CPR nu este nici ONG, pentru că aceste organizaţii au o lege specială de înfiinţare şi organizare, care presupune printre altele nişte membri fondatori. Nefiind asociaţie sau fundaţie, nu se încadrează nici în această categorie.

4. SRL sau SA nu este, ca nu are acţionari şi nu e înfiinţată conform legii respective.

Dacă stăm şi analizăm este un fel de struţo-cămilă, o organizaţie care ar trebui să reprezinte interesele psihologilor cu drept de liberă practică (nu a tuturor psihologilor), care a fost înfiinţată printr-o lege, un organism necontrolat de nimeni.Cui dă socoteală CPR de ceea ce face? Teoretic psihologilor care fac parte din organizaţie, dar practic nu se întîmplă asta.''

www.psihologiaonline.ro