Stop internarii copiilor in spital fara parinti!

Quoted post

Alin -Munchen

#65

2016-04-27 19:24

Am citit mesajele dumneavoastră  și sunt impresionat de situația de acolo !

Nu vreau sa supăr pe nimeni cu nimic însă îmi doresc o părere sa o exprim și eu! 

Poate acesta nu va fi pe placul unor persoane însă îndrăznesc sa îmi exprim o părere! 

Cunoscând situațiile din spitalele din România  trebuie sa înțelegem cu toții ca nu pot fi creeate condiții optime ptr copii și părinții acestora! 

Este un risc mare ca într-un salon  cu boli infecțioase cu risc de transmitere în care părintele este acolo sa se îmbolnăvească și acel părinte! Exemplul Hepatita ! 

În spitalul din  Munchen de boli infecțioase nimeni nu are acces  în salonul pacientului acesta fiind izolat propriu în salonul sau! 

Sunt programe de vizite ... acești vizitatori fiind obligați sa poarte echipamente de protecție  sterile asta  însemnând Botoșei de plastic de unica folosință boneta de unica folosință... halat special de unica folosință cat și protector pentru gura astfel încât nici un microb sa intre de din afara în spital și nici sa nu iese... mai mult atât la intrarea în salon cat și la ieșire vizitatorul este obligat sa se dezinfectate pe mâini numai după ce se spala pe mâini cu un săpun lichid antiseptic! 

 

Acestea în România  ar implica costuri enorme ! 

 

Va las acum sa comentați și sa vedem împreună dacă la spitalul din Sibiu se poate face ceva în acest sens! Părinții care au copii care sunt alăptați au aparate speciale în care laptele mamar este dozat în recipiente special sterilizare! 

În Germania  părinții dacă vor sa stea cu copii vor sta într-o camera gen hotel în care doar mama și copilul trebuie sa  fie acolo nu și o a treia persoana sau încă o mama cu copil ... și pentru aceasta aici se plătește separat noaptea de cazare al mamei cu 10 euro pe zi plus meniul de mâncare în regim hotelier! 

Imaginează-ți ca tu vi în spital la copilul tău și el are o boala infecțioasă cu risc de transmitere ... crezi ca casa de asigurări risca sa mai cheltuie bani ptr tratament  preventiv sau dacă și părintele se îmbolnăvește? Aici nu merge asa! 

 

Trebuie să  ne gândim ca în sibiu trebuie angajați oameni  cu specialitate și părinți sa aibă doar acces la vizite sau sa stea cu propriul copil dar în condiții asa cum trebuie! 

ESTE DOAR O OPINIE ȘI NU TREBUIE SA O TRATAȚI CA PE O INSULTA ! VA MULȚUMESC! 

Raspunsuri


Musafir

#69 Re:

2016-04-27 19:50:33

#65: Alin -Munchen -  

Apreciez ca v-ati luat din timpul dumneavoastra pentru a scrie acest mesaj . Insa,as vrea sa stiu ce parere aveti despre faptul ca se interneaza copilul pentru rosu in gat si pleca cu rotavirus,sau  despre traumele cu care raman  copiii dupa internare. 

Eu ca mama,prefer sa fac hepatita,dar sa stau langa pruncul meu atunci cand are nevoie cel mai mult de mine. 

Dumneavoastra cum a-ti proceda in locul meu?

Sper din inima sa nu luati ca pe un afront acest raspuns,e doar disperarea si neputinta unei mame ca nu poate face nimic pentru puiul ei  in acest sistem. 

 

23

#244 doar o parere

2016-04-29 05:16:03

#65: Alin -Munchen -  

 Mulțumesc ca ați scris tot ce vroiam sa scriu şi eu! O mamă in devenire!