Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

OLTCHIM

#46707 Chimistii Uniti pe Facebook

2016-04-13 16:46

Sa recapitulam:


1.In iunie 2012 s-a evitat insolventa Oltchim printr-un comunicat transmis ministrului economiei Chitoiu.

2.In perioada 22.08.2012 -24.10.2012 s-au oprit toate instalatiile tehnologice,apoi in 25.10.2012 instalatiile au functionat la 10 % din capacitate(cifra de afaceri de 5 milioane euro/luna) si in 30.01.2013 s-a declarat insolventa in Oltchim cu precizarea ca s-a aprobat de guvernul Ponta un Memorandum cu sprijin financiar pt Oltchim de 45 mil.euro.


3.Unde este Memorandumul pentru ca nici astazi nu a venit acel sprijin financiar?


4.De ce dupa peste 3 ani de insolventa nu s-a facut conversia in actiuni a crentelor AAAS si Elecrica (in suma totala de 400 milioane euro)?


5.Cine raspunde ca aceste creante au fost sterse prin planul de reoganizare in procent de 80% fiind trecute creante chirografare?


6.De ce debitorul SC oltchim ,respectiv AAAS+Electrica care detineau impreuna o creanta de cel putin 20% din total creante,nu au elaborat Plan de Reorganizare Oltchim./Bogdan Stanescu in calitate de ad.special la SC Oltchim a trimis adresa la Minisrul Economiei precizand ca in SC Oltchim nu sunt specialisi si pe baza acestei adrese Ministerul Economiei prin reprezentantul in AGA din 11.12.2014 a votat impotriva elaborarii planului de reorganize de catre debitorul SC Oltchim? Astfel Bogdan Stanescu si conducerea Oltchim au dat posibilitate sa se elaboreze plan de reorganizare numai de ad judiciari,care nu au apelat la specialisti si astazi in Oltchim este un Plan aprobat partial de judecatorul sindic care nu a indeplinitt nicio masura:nu a pornit Instalatia Oxo sii nu a vandut oltchim SPV.


7.Se asteapta falimentul Oltchim?


8.Nu trebuie ca judetul Valcea sa fie indiferent de soarta Oltchim si trebuie eliminati cei care duc Oltchim spre faliment. Avem incredere ca urgent inainte de cele doua campanii electorale se vor lua masuri adevarate ,bazate pe o strategie elaborata de specialisti.


9.Ce-ar fi daca cei de la Comisia Europena, in urma controlului ce-l va efectua pentru cazul Oltchim, vor spune ca planul de reorganizare elaborat de catre Administratorii Judiciari, nu este un plan viabil? In acest caz, daca cineva din administratia Oltchim mai are onoare, ar trebui sa avem demisii in lant ale acestora.


10.In cazul in care Planul, se va constata ca este facut " cu dedicatie" cine, cand si cum va plati?


11. Daca Romania va intra in procedura de Infrigement pentru cazul Oltchim si va trebui ca statul sa plateasca o amenda colosala, in acest caz Justitia Romana va recupera valoarea amenzii de la toti factorii responsabili?

In ce consta procedura de Infrigement?

Prin traducere directa, „infringement” inseamna „incalcare”, mai exact „incalcare de juramant”, adica o chestiune importanta doar pentru oamenii de onoare. Procedura de infringement se refera la o succesiune de pasi ce trebuie parcursi de catre autoritatea unionala – Comisia Europeana – in cazul in care un stat UE incalaca legea:

a) – atentionarea statului in cauza. Daca statul incriminat reintra in legalitate, procedura se inchide. Daca se persista in greseala, pocedura continua;
b) – juristii Comisiei Europene dau statul in judecata, la Curtea Europeana de Justitie (CEJ). Atentie, justitia europeana este complet diferita de „caterinca romanesca” din justitie, procesul neputand dura mai mult de 2 luni de zile. CEJ se pronunta. Daca statul incriminat este gasit nevinovat, procedura se inchide. Daca statul este gasit vinovat, procedura isi urmeaza calea;
c) – statul vinovat este penalizat cu o amenda foarte mare.


Procedura se inchide

Daca nu este vorba despre un stat mafiot, statul pagubit ar urma sa se adreseze instantei locale pentru recuperarea prejudiciului, pentru judecarea vinovatilor directi si morali, precum si a posibilelor acte de coruptie care au condus la pagubirea statului, aici se incadreaza foarte bine Guvernul Ponta, Administratorii Judiciari, Administratorul Special si o parte din Conducerea Executiva a S.C. Oltchim S.A., inclusiv Trupa de la CET Govora, care a condus Oltchim din octombrie 2012 pana la intrarea in Insolventa .

12. Cui i se aplica procedura de infrigement?


Evident unui stat, adica indirect cetatenilor contribuabili. Nu veti primi niciodata acasa vreo somatie prin care ar trebui sa contribuiti la plata amenzii, dar asta nu inseamna ca nu platiti greseala guvernulu Ponta, sau incompetenta acestuia in cazul Oltchim.

https://www.facebook.com/chimistii.uniti

 

Raspunsuri

ASTA I ROMANIA FRAIERILOR

#46708 BUNA ZIUA BASESCULEEE[TE N OCHII AIA DE CHIOMBALIU ]SA MA PUPI IN POOOLA?

2016-04-13 20:16:11

#46707: OLTCHIM - Chimistii Uniti pe Facebook 

BASESCULEE, TE N GITUL MATI DE SECURIST IMPUTIT,NU  POTI SA TE OPRESTI KAKATULE?...IESTI KAKATULE CU ADEVARUL DESPRE OLTCHIM,PINA ATUNCI SA I SUUUGI POOLA LU FOTA,SA MA PUPATI IN KUR COMUNISTO SECURISTII IMPUTITIII[TRADATORILOR DE TARAAA],,,,,,,,VA MINCATI ACUM TOTIII,FU..TU..VA   N GUTRITE PE TOTII,CU BASESCU SI NEMERNICII DE USListi,VA MAI AMINTITI FRATILOR?[PONTA  SI ANTONESCU] PRIORITEA NR.1 OLTCHIM SI ARPECHIM,UNDE SINTEM PAPAGALILOR DE OLTCHIM?SA VA FREC PRIN  GURITE FTRAIERILOR,PUPATI L  PE FOTA IN POOOLA ACUM ,POATE MAI TIRZIU  CHIAR E TIRZIU KAKATILOR DE VALCEA,EU SUNT FOTA LASILOR.PUNCT.