Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Quoted post

musafir si eu !

#3317

2015-03-07 18:23

Mai citesc pe aici, comunisti in sus, comunisti in jos, in Romania comunismul nici nu a fost asa aspru cu religia, Bisericile au ramas in picioare, slujbele se tineau, chiar mai mult, cetatenii erau botezati la biserica! Se bateau chiar si clopotele!

Intradevar, biserica nu era o putere in stat, nu putea sa mai mulga populatia dupa bunul plac si trebuia sa se ocupe de partea spirituala ci nu de partea materiala a populatiei, foarte bine, asa ar trebui si acuma, statul nu ar trebui implicat in treburile bisericesti si nici sa sponsorizeze locatii de cult (nu de alta, dar atunci am evita politizarea bisericii), ele ar trebui sa fie ridicate din fondurile enoriasilor si mai mult, enoriasi ar trebui sa ceara socoteala pentru cheltuirea fondurilor, acuma nu se cere socoteala din cauza ca marea majoritate a banilor pentru cult vin din bugetele statului, intradevar din cotizatile poporului, dar ei nefiind direct informati. Daca ar fi sa separati la impozit x% pentru cult (cum se strang separat bani pentru sanatate, pensie, somaj) credeti ca populatia ar fi deacord?

Propun un proiect de lege pe tema asta!

Raspunsuri


Musafir

#3320 Re:

2015-03-07 21:37:21

dar să incluzi în propunere și asigurările de sănătate . eu personal nu le-aș mai plăti deloc că de 30 de ani le plătesc și nu m-am folosit de banii care i-am dat statului deloc. și ca mine sunt milioane. populația sănătoasă plătește bani grei fără să se folosească de ei. unde sunt banii încasați la asigurările de sănătate? că sunt cam mulți. o spun eu ar fi trebuit cu acei bani să se fi ridicat cel puțin un spital în fiecare localitate dar iaca că nu s-au ridicat. . dintre cei ce plătesc taxe majoritattea sunt credincioși cred că peste 80% și ei sunt de acord ca banii lor să se ducă spre o biserică spre un monument ,spre cultură. pe voi minoritatea zgârcită și atee care aveți ură pe preoți și biserică . cu banii de pe asigurări de sănătate se pot face anual spitale . dar de ce nu se fac? se înmulțesc farmaciile de parcă românii trăiesc numai cu pastile de la o vreme. cu banii câștigați de la național arena ce se face? se fură!!!!cu banii de la rovignetă???la fel se fură!!!!cu banii de la asigurările parțial obligatorii pe case ce se face? se fură!!!!cine este de vină că se fură? biserica spun politicienii!!!și proștiii!!!