Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Quoted post


Musafir

#3309 Re: Re: Re: Re:

2015-03-07 10:38

#3280: Julina - Re: Re: Re:  

 Ateu înseamnă fără Dumnezeu.  Poporul român spune despre cineva că este fără Dumnezeu atunci când vrea să spună că nu respectă legea. Iar despre unul cu totul  ticăloşit - că face fărdelegi. 

Iar fără Dumnezeu, nu mai ai nicio limită. Conştiinţa ta laxă permite orice. 

De aceea, ateul are drum deschis spre fărădelegi.

Şi dacă din prima se afişează aşa, tratându-i cu dispreţ pe ceilalţi... deşi ei cer RESPECT!!!

Raspunsuri

pe aici si eu

#3311 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-03-07 15:59:17

#3309: - Re: Re: Re: Re:  

 Definitia corecta:

ATÉU, -ÉE, atei, -ee, s. m. și f. Adept al ateismului; persoană care neagă exis­tența lui Dumnezeu și a oricărei divinități. – Din fr. athée, lat.atheus. 

Deci nu este vorba doar de Dumnezeu, este vorba si de alte divinitati. Si a fi ateu nu inseamna a nu respecta legea, credinta nu are nici o legatura cu constitutia si legislatia romaniei, credinta este o stare spirituala, daca esti ateu (adica nu vrei sa faci parte din starea spirituala) nu inseamna ca esti rau intentionat, sau hot, violator , mincinos sau mai stiu eu ce va trece prin cap (poate uni char au valori morale mai puternice decat multi enoriasi), mai mult, ar trebui sa aveti respect fata de alte crezuri, eu sunt crestin ortodocs, dar asta nu inseamna ca alte religii sunt inferioare, obiceiurilor lor sunt mai proaste si doar noi suntem cei mai buni, adica haideti sa nu fanatizam. Ca i crestin am obligatia sa respect pana si ateu, omul prin natura sa e liber sa creada ce vreau.