Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Quoted post


Musafir

#3114

2015-02-22 06:29

Doamne ajută!  Suntem azi in Duminica Izgonirii lui Adam din Rai. Luăm aminte că si noi suntem asemenea lui Adam: mândri și neascultători,  iubind mai mult cele ale trupului și cele materiale,  neinfranandu-ne de la nimic, și considerandu-ne dumnezei pe pământ. 

Dar ce avem fără să fi primit de la Dumnezeu?

Azi crestinul face un gest mai mare decât cerurile: își cere iertare de la toți cei pe care i-a necăjit.  Ași zice că acest cuvânt "iartă-ma" este unul magic, alături de "te rog" și "Mulțumesc". Ele mă scot din egocentricitatea mea și mă pun in legătură cu semenii mei. Și îmi dau in același timp pace,  mă pun intr-o relație normală,  echilibrată,  cu mine, cu cei din jur,  dar mai ales cu Dumnezeu. 

Pornind de mâine pe calea postului, nadajduim cu toții să-L găsim pe Hristos cel Inviat la capătul acestui post, să ne regăsim sufletește și spiritual rostul,  iar la sfârșit să strigăm cu bucurie "Hristos a inviat" cu conștiința curată că nu am fost printre cei care au strigat și strigă "Rastigneste-L".

Să petreceți cu înțelepciune, cu bucurie,  post și rugăciune acest post al speranței! 

Raspunsuri


Musafir

#3363 Re: "Răstignește-l!" aceasta este vocea dumnezeului vostru

2015-03-11 19:25:06

#3114: -  

 "Răstignește-l!" este vocea dumnezeului vostru, după cum scrie în biblie că s-a făcut voia lui ”dumnezeu tatăl”. Deci dumnezeu cel ”atotputernic și atotcunoscător” avea nevoie de niște oameni ca să se facă voia lui. Dacă dumnezeu nu poate să acționeze singur atunci el nu există, e ireal. Dacă dumnezeu nu poate să acționeze decât prin intermediul oamenilor atunci el nu există. Dacă cei care cred în dumnezeu acționează în numele lui înseamnă că îi iau numele în deșert, deci își încalcă propriile principii. Oricine acționează în numele lui dumnezeu, singur sau unit, se crede dumnezeu pe pământ și este un pericol pentru societate. Religia creștină trebuie scoasă înafara legii. Cei care cred într-un țap ispășitor nu-și vor asuma niciodată răspunderea pentru faptele lor, au tendința să învinuiască alte persoane pentru faptele lor și să învinuiască alte persoane decât cele vinovate iar comportamentul lor este agresiv și antisocial.