Legea securităţii cibernetice a României e NECONSTITUŢIONALĂ

Quoted post

Marian

#30 As imbunatati petitia si cu propuneri constructive !

2014-12-21 12:46

Am semnat aceasta petitie si inca una pe aceeasi tema ! Nu sunt de acord cu deshiderea a zeci de petitii care sustin o singura idee si anume "NU !" acestei legi aberante si propun sustinerea uneia dintre ele, cea mai bine argumentata, pentru a se evita disiminarea sustinerii si a permite promovarea acestei idei !

Personal nu sunt impotriva actiunii impotriva anihilarii unui atac cibernetic. Stiu ca aceste atacuri sunt rapide si presupun luarea unor masuri imediate pentru a contracara efectele ! Ce nu inteleg este de ce nu se prevede in lege ca este OBLIGATORIU obtinerea unui mandat judecatoresc in termen de hai sa zicem 2 ore (dar poate fi si de 10 minute) de la luarea masurilor de anihilare ? Am urmarit mai multe filme americane si cu totii am vazut cat de operativa este justitia de acolo in eliberarea unui mandat. Se face in mai putin de o ora si atunci de ce sa nu dam o lege care sa eficientizeze eliberarea unui mandat judecatoresc si se da o lege care incearca sa eludeze CONSTITUTIA ? In petitia inaintata as face si aceasta propunere de eficientizare a eliberarii mandatelor judecatoresti in caz de forta majora ! Sau sa se prevada CLAR in lege ca in urma punerii in aplicare a acesteia va fi informat IMEDIAT CSAT si/sau Parlamentul cu privire la natura demersului, datele colectate si rezultatele obtinute ? Orice ar fi mai bun decat a permite accesul discretionar al anumite structuri la date private !

Raspunsuri

Mona Nicole

#52 Re: As imbunatati petitia si cu propuneri constructive !

2014-12-21 23:09:58

#30: Marian - As imbunatati petitia si cu propuneri constructive ! 

 Sunt jurist, iar această petiţie este scrisă în forma în care va fi adresată celor care pot ataca legea la CCR.

Vă înţeleg bunele intenţii, dar acest demers are numai scopul de a solicita instituţiilor competente să atace legea la CCR, fiindcă atribuţiile CCR sunt limitate la verificarea constituţionalităţii prevederilor actului normativ, fără să facă propuneri de modificări în sensul constituţionalităţii prevederilor respective. Pentru realizarea scopului propus, atenţia trebuie concentrată asupra modului prin care acel scop poate fi realizat, iar împărţirea atenţiei asupra mai multor aspecte ale problemei, este ineficientă şi chiar inutilă în cadrul acestui demers.

 

Pentru a propune modificări legislative, ar fi necesare alte demersuri, fiindcă este nevoie de câte o iniţiativă legislativă pentru fiecare act normativ în parte, ca să fie realizate modificări. 




Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...