Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Quoted post

Ioan

#22 REligie?!?!

2014-11-13 23:17

Religie vreti? care religie? Aia in care popa te pune sa il votezi pe ponta? sau aia in care iti spune ca vei arde in focurile iadului daca nu stiu ce faci.

Sunteti cretini si primitivi.

Vreti religie studiati-o acasa. nu vreau ca ai mei copii sa fie indoctrinati cu povesti cu zombie pe cruce si alte fabulatii. Sunt de acord cu o istorie a religiilor, o materie generala, sa fie liber fiecare sa cunoasca aceste "povesti" sufletesti

 

Raspunsuri

oana

#50 Re: REligie?!?!

2014-11-14 10:11:43

#22: Ioan - REligie?!?!  

 Vai de capul tău și al copiilor tăi, sigur îi înveți tu acasă religie...

Andrada

#59 Re: REligie?!?!

2014-11-14 11:18:51

#22: Ioan - REligie?!?!  

 Vai de tine, ce comunist infocat esti!


Musafir

#81 Re: REligie?!?!

2014-11-14 13:12:43

#22: Ioan - REligie?!?!  

 Nu , doresti sa-ti crestii copiii cu zombie de la calculator si de la desene animate! Si nu ne face primitivi, religia face parte din fiinta umana, iar daca tu nu simti acest lucru, inseamna ca tu esti incult si daca tu apelezi astazi la litere sa-ti exprimi frustrarile , e si datorita Bisericii in cadrul careia au aparut primele tipografii.

Madalin

#215 Re: REligie?!?!

2014-11-14 21:33:38

#22: Ioan - REligie?!?!  

 Am si eu o intrebare pentru cre(s)tini, voi daca va nasteati intr-o regiune unde sa practica budismul sau principala religie era islamul oare nu erati si voi budisti sau islamisti?

Oricum nu mai exista speranta, indoctrinarea e in floare, bine ca aveti grija de BOR sa ridice catedrale de  200.000.000 euro (costuri medii) cand oamenii mor in spitale, tencuiala cade de pe scoli,etc

Hai sa pastram religia in scoli ce naiba, sa ramanem la mentalitatea celor din sec 19.

Ador cum aduceti vorba de comunisti imediat ce apare un comment mai rasarit impotriva religiei, inca o dovada a mentalitatii subdezvoltate.

Oricum puterea acestei petitii este egala cu 0, numai Curtea Constitutionala are posibilitatea de a schimba ceva.

 


Musafir

#401 Re: REligie?!?!

2014-11-15 20:24:43

#22: Ioan - REligie?!?!  

 Ioan, ai un nume asa de frumos... (si pe sora mea o cheama Ioana), un nume de mari sfinti. Poti sa nu crezi, e dreptul tau. Exista o icoana in care Hristos sta la usa si bate. Usa nu are clanta, pentru ca se deschide doar din interior. Nimeni nu da buzna peste noi. Vrem sa credem, bine. Nu vrem sa credem, ok. Stii de ce iti scriu? Pt ca inteleg din ce ai scris ca esti un om educat - nicio greseala de scriere si evitarea cacofoniei prin inversiune. Deci, un om educat cred ca imi va intelege si mie mica rugaminte. Nu mai acuza crestinii de primitivism sau cretinitate. Nu are sens. Cunosc oameni cu doctorate care se duc in fiecare duminica la biserica. Sau oameni cu facultate in America si doctorat in Franta (in domeniul fizicii). Iti amintesc de elita intelectuala aruncata in puscariile comuniste, elita puternic atasata de valorile crestinismului. Sau de regii nostri cu deviza Nihil sine Deo. 

Maria

#542 Re: REligie?!?!

2014-11-16 16:27:05

#22: Ioan - REligie?!?!  

 Nu e posibil sa folosesti un astfel de libaj, probabil parintii tai au venit pe tancurile sovietice in 45, sau bunicii tai?

Daca copii tai sunt indoctrinati cu povesti cu zombii la ora de religie ma intreb cu ce sunt indoctrimati la sarbatoarea de Hallowen? Sau atunci se vorbeste despre ingerasi si numai stim noi?

Parerea mea sincera este ca ori nu ai copii ori nu ai calcat in viata ta intr-o biserica si nu ai avut ocazia niciodata in viata ta amarata sa stai de vorba cu un calugar indumnezeit, pentru ca numai asa imi explic felul in care gandesti. Pentru ca amarat este cel ce nu a aflat drumul catre Dumnezeu, amarat rau, viata pentru el incepe si se sfarseste aici.

Preotii sunt ca vremurile! Nu-i judecati, daca nu va plac dati voi altii mai buni!

abcdef
ciprian

#581 Re: REligie?!?!

2014-11-16 21:09:34

#22: Ioan - REligie?!?!  

Dragul meu tu traiesti datorita lui Dumnezeu. Numara tot ceea ce ai si apoi o sa tragi concluziile. Nu uita ca fara de Dumnezeu nu se poate misca nici un fir de iarba. Daca nu vreti religie depuneti cerere si nu faceti RELIGIE, insa eu pe copii mei o sa-i dau sa studieze religia, religia iti arata frumosul din om, te invata sa respecti, sa iti pese de cei din jur, sa fii om in bunul sens al cuvantului.  DACA NOI CREDEM IN DUMNEZEU SI EL NU EXISTA  NOI  NU AVEM NICI UN PACAT, DAR DACA EL EXISTA SI NOI NU CREDEM IN EL AVEM CELE MAI MARI PACATE. Dragul meu ce facem ne renegam inaintasii, ne uitam valoriile, cum poate cineva sa-l judece pe Dumnezeu si sa scape fara de pedeapsa. TITANICUL A FOST INGHITIT DE MAREA FLAMANDA DATORITA NESABUINTEI PROPIETARULUI NAVEI TITANIC CARE A SPUS CA NICI DUMNEZEU NU-L POATE SCUFUNDA, CUNOSTI URMAREA FAPTELOR. EVREII L-AU CERUT PE BARABA SA FIE ELIBERAT SI IISUS HRISTOS SA FIE RASTIGNIT, CERAND CA SANGELE LUI IISUS HRISTOS SA FIE DEASUPRA CAPULUI LOR SI A COPIILOR LOR SI CUNOSTI CONFLICTELE DINTRE ISRAEL SI PALESTINA, PENTRU CA ACEST SANGE NEVINOVAT VARSAT DE IISUS HRISTOS PE CRUCE S-A INTORS IMPOTRIVA LOR. ESTI LIBER FRATE SA FACI CEEA CE VREI CU VIATA TA INSA SA NU TE AFLI LUPTATOR IMPOTRIVA LUI DUMNEZEU?, CA INTR-O ZI VEI AVEA NEVOIE DE DUMNEZEU, EL NU TE VA RESPINGE CUM FACI TU PENTRU CA TE IUBESTE.

 
 
 
 
 
Mircea

#582 Re: REligie?!?!

2014-11-16 21:27:29

#22: Ioan - REligiee ?!?!  

       Stii ce inseamna sa inveti religia acasa?Sa mai infiintezi inca o aecta "crestina"printre cele citeva mii existente.De ce crezi ca   Iisus si-a ales Apostolii si i-a trimis apoi la propovaduire? 

       "Care religie"-aceea pt. care domnitorul Constantin Brincoveanu -om cult,instruit,diplomat....si-a dat viata la 15 aug. 1716 alaturi de cei patru fii ai sai.Citeste ce a scris marele nostru istoric N.Iorga despre C. Brancoveanu 

        Cat despre iad  ma rog pt. tine sa nu ajungi sa-l cunosti.


Musafir

#584 Re: REligie?!?!

2014-11-16 21:36:17

#22: Ioan - REligie?!?!  

 Să îți fie rușine!


Musafir

#825 Re: REligie?!?!

2014-11-18 16:39:10

#22: Ioan - REligie?!?!  

 Purtați unul dintre cele mai frumoase nume ; păcat ca nu știți de unde provine... Dumnezeu sa ne ajute pe toti !

Ami

#1092 Re: REligie?!?!

2014-11-19 20:19:22

#22: Ioan - REligie?!?!  

 Rusine!!!! Daca nu vreti religie pentru copiii dvs, FACETI O CERERE!!! Dar nu ii privati pe altii!!!


Musafir

#1109 Re: REligie?!?!

2014-11-19 22:14:09

#22: Ioan - REligie?!?!  

 Deja se cunoaste ce fel de om esti, ce educatie ai primit, din felul in care te exprimi. Adevarat, ignoranta naste monstrii.


Musafir

#1152 Re: REligie?!?!

2014-11-20 08:46:05

#22: Ioan - REligie?!?!  

 Despre religie.....in ultima vreme am primit si am auzit urmatoarele replici....."De ce sa faca copilul meu religie?" Preotii sunt niste pacatosi,sunt numai dupa bani, fac politica, pacatuiesc mai rau ca noi.....Dragii mei vreau sa va spun un lucru: PREOTII SUNT SI EI OAMENI! Copiii daca fac religie,fac pentru sufletele si viata lor nu pentru preoti. Preotii ca oameni gresesc si ei!.La fel ca noi! Este normal ca impactul este mai puternic cand greseste un preot sau un profesor de religie dar va rog nu uitati ca sunt oameni ca si noi cu slabiciuni si caderi.Nu numai ei depun un juramant si il tradeaza.... si in lume noi depunem un juramant la casatorie spre exemplu...casatoria este o taina...si gresim in casnicie...si ne inselam ...si ne jignim ..si ajungem sa divortam....si totusi casatoria este o taina...Despre caderile astea nu spune nimeni nimic....dar despre ale preotilor toata lumea.In aceste vremuri copiii nostrii au nevoie de religie ca materie care sa le deschida un drum in viata! Haideti sa incercam sa nu mai judecam...Sa incercam sa vedem binele si frumosul in fiecare om! Este important pentru copiii nostrii sa urmeze un drum drept in viata, departe de droguri, de homosexualitate.....nu cred ca exista vreun parinte care isi doreste asta pentru sufletelul care il creste! La ora de religie nu se invata nimic rau...o lectie predata la ora de religie poate ajuta la un moment dat in viata un suflet care se afla intr-un moment de cumpana.Mesajul orei de religie este Dragostea...dragostea fata de aproapele, fata de cei aflati in suferinta ....pentru ca Dumnezeu inseamna Dragoste.Iar Dumnezeu este acelasi pentru toti indiferent de confesiune!Deci sa incercam sa fim mai buni! Si am sa citez aici un om foarte drag sufletului meu care nu se mai afla printre noi,din pacate,Parintele Arhimandrit Clement Popescu care la predica de la casatoria mea a spus asa la final: " Chiar daca o sa fim batrani,frumosi sa fim!" Ce ziceti.. . ...Sa incercam sa fim frumosi! Si inca o data PREOTII SUNT SI EI OAMENI!

Marnix

#1161 Re: REligie?!?!

2014-11-20 10:48:22

#22: Ioan - REligie?!?!  

 Allon, allons! En tant que chrétiens, nous sommes supposés de ne pas juger les autres, n'est-ce pas? Avec certains de vos commentaires, vous ne faites que confirmer Ioan dans son opinion. Il est vrai que:

- dans l'Eglise Orthodoxe en Roumanie, certaines personnes ont fait des fautes, parfois graves, notamment en se mêlant de la politique et malheureusement ce sont ces fautes qui sont relevées par les médias;

- il est vrai que ertains chrétiens insistent plus sur ce qu'on ne peut pas faire et présentent Dieu comme un Juge intransigeant, plutôt que de parler d'Amour et de Pardon et d'une justice pacifique;

- certains chrétiens sont tellement limités et tellement fanatiques qu'ils en oublient le charité, commandement de notre Seigneur. Malheureusement, c'est ceux-là qui crient le plus fort!

Il faut montrer à Ioan que ce n'est pas parce qu'on est  chrétien, qu'on est des primitifs. Illustration: https://www.youtube.com/watch?v=PJi-4lVQN5U

Je suis d'accord que le cours de religion a peut-être plus de raisons d'être si on respecte les autres croyances. En Belgique, les élèves peuvent choisir: soit, ils vont à une école Catholique où ils ont d'office le cours de religion catholique, soit ils vont à une école de l'Etat où ils ont le chois entre religion Catholique, religion Orthodoxe, religion Protestante, religion Islamique, religion Israélite ou Morale non confessionnelle.  

On ne peut pas reprocher à Ioan qu'il a une opinion, mais il faut essayer de le convaincre (par exemple en analysant le programme d'étude du cours de religion) que le cours de religion n'est PAS une indoctrination. Il essaie de proposer aux élèves le plus de connaissance possible liées à la religion - qui est un élément important dans l'histoire de l'Europe et notamment de le Roumanie! - et de leur faire acquérir les compétences qui leur permettront de se situer LIBREMENT par rapport a la foi. 

Que Dieu vous bénisse!


Musafir

#1336 Re: REligie?!?!

2014-11-21 17:51:23

#22: Ioan - REligie?!?!  

 Esti un om bolnav! 

religia ne formeaza ca oameni
Musafir

#1519 Re: REligie?!?!

2014-11-23 19:35:59

#22: Ioan - REligie?!?!  

Mi se pare un lucru simplu si de bun simt sa nu jignim pe cei care au alte viziuni ca noi. Avem dreptul la propriile opinii si la libera exprimare, iar a numi pe cineva "cretin si primitiv" mi se pare atat o dovada a lipsei de bun simt ( pe care din ce in ce mai multi oameni o au in societatea noastra ), cat si o oglinda a inteligentei si educatiei a celor ce se manifesta folosind astfel de cuvinte.

religia ne formeaza ca oameni

#1523 Re: REligie?!?!

2014-11-23 20:00:35

#22: Ioan - REligie?!?!  

 Din punctul meu de vedere, a judeca o anumita categorie de oameni doar dupa aspectele negative pe care le are o persoana ese o nedreptate. Nu ati observat la televizor ca de Biserica nu se spun decat lucruri rele? Pentru ca astse vrea! Sa se scoata in evidenta ce este gresit! toti suntem oameni si gresim,dar mi se pare corect ca daca arati aspectele negative ale unei comunitati sa le arati si pe cele bune. Despre voluntariatele si programele de ajutorare a copiilor din orfelinate sau a batranilor din azile nu spune nimeni nimic. Informati-va mai bine in ceea ce privste teologia ortodoxa si activitatiile Bisericii inainte de a jigni.Aveti grija.. E posibil ca cei indoctrinati sa fiti dumneavoastra.

crestin

#1854 Re: REligie?!?!

2014-11-29 20:28:22

#22: Ioan - REligie?!?!  

 eu nu jignesc pe nimeni dar nici nu suport sa ma jigneasca cineva  sau sa -l jigneasca pe Dumnezeu .

data viitoare cand veti mai face remarci cu privire la Dumnezeu sa va abtineti caci este pacat sa deveniti ZOMBI

Alba

#1897 Re: REligie?!?!

2014-12-02 13:41:57

#22: Ioan - REligie?!?!  

 Daca nu vrei sa  faca religie copiii tai  si pana acum aveai posibilitaea sa nu-i lasi la orele de religie, printr-o simpla declaratie lasata la secretarialtul scolii, deci nu te forteaza nimeni. Dar intreaba-i si pe copiii tai, poate ei isi doresc altceva. Majoritatea elevilor si parintilor doresc sa faca religie la scoala. asa ca, vorbeste doar in numele tau

Oricum , cred ca cinstit ar fi sa spui si carei religii apartii.

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2014-12-06 11:40:35


Gabriela

#3456 Re: REligie?!?!

2019-12-15 19:21:27

#22: Ioan - REligie?!?!  

Va rog, cu tot respectul, sa va gândiți bine și sa răspundeți decent si conștient! Purtând numele de Ioan, va serbati ziua numelui? De ce? Cunoaște-ți semnificatia  sărbătoriri numelui dumneavoastră? Și dacă da, de ce cinstiti aceasta zi a numelui Dvs?

Multumesc frumos, dar v-am pus aceste întrebări la care sa va răspundă conștiința dumneavoastră, nu ca sa-mi dați mie un raspuns, ci dumneavoastră sa găsiți justificarea studierii religiei in școala. 
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook