Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#23547 Cernev a făcut sesizare penală conducerii Oltchim

2014-07-07 16:52

http://saptamana.net/articol/6257-cernev-a-facut-sesizare-penala-conducerii-oltchim

Liderul sindical îl acuză pe administratorul special al combinatului chimic de obstrucţionarea activităţii sindicale şi încercări de intimidare a salariaţilor care-şi cer drepturile



Preşedintele sindicatului Victoria din Oltchim, inginerul Corneliu Cernev, a fost concediat joi, 26 iunie, pe motiv de abateri disciplinare. Potrivit raportului comisiei de disciplină, liderul sindical ar fi fost surprins dormind la locul de muncă, fapt sancţionat prin prevederile Contractului Colectiv de Muncă din Oltchim cu desfacerea contractului de muncă. Corneliu Cernev susţine însă că totul a fost o înscenare menită a obstrucţiona activitatea sindicală şi a-i intimida pe angajaţii combinatului care au ales să le reprezinte interesele.
Sindicalistul precizează că a contestat în instanţă decizia desfacerii contractului de muncă şi că a formulat şi o sesizare penală împotriva actualei conduceri a Oltchim SA, pentru obstrucţionarea activităţii sindicale.
Sindicatul Victoria a fost creat în vara anului 2012, în toiul protestelor împotriva intrării în insolvenţă a combinatului chimic vâlcean. Sute de salariaţi au ales atunci să părăsească cealaltă formaţiune, Sindicatul Liber Oltchim. Angajaţii l-au acuzat pe liderul acesteia din urmă, ing. Mihai Diculoiu, de complicitate cu fosta conducere, dar şi cu decidenţii politici la situaţia aproape falimentară în care a ajuns societatea.

Apropiaţi, angajaţi pe salarii de 9.000 de lei în plină insolvenţă

Liderul sindical consideră că a deranjat conducerea administrativă a combinatului în momentul în care a atras atenţia asupra unor decizii bizare luate de aceasta. “În loc să se preocupe de aducerea capitalului de lucru necesar societăţii pentru pornirea de noi secţii, să discute cu creditorii pentru a-i convinge să voteze creditele cu RCS-RDS şi memorandumul cu cele 2 firme chineze, conducerea administrativă a SC Oltchim SA a decis să-i elimine pe cei care se interesează de rezultatele muncii lor. Încă de la înfiinţarea Sindicatului Victoria Oltchim am decis, împreună cu colegii mei, să fim foarte atenţi şi să demascăm toate derapajele conducerii, pentru a nu ajunge în situaţia de blocare a activităţii companiei. În acest sens am prezentat domnului ministru Constantin Niţă, dar şi autorităţilor locale o serie de măsuri neadecvate pe care domnul administrator special le-a luat, cum ar fi angajarea din afara societăţii, în perioada de insolvenţă, a trei persoane pe posturi de conducere, cu salarii de 8.000-9.000 lei, care aveau o singură calitate, erau cunoştinţele domniei sale. I-am adus la cunoştinţă domnului ministru şi angajarea de către conducere a unui şofer personal, dar şi prezenţa insuficientă în Oltchim, cam o zi la două săptămâni sau aprobarea unei organigrame cu mari erori de concepţie”, susţine Corneliu Cernev.

“Mi s-a reproşat că am informat corect opinia publică despre ce se întâmplă în Oltchim”

"Întreaga opinie publică trebuie să ştie că am fost sancţionat pentru opiniile sindicale şi persoanele care fac astfel de abuzuri şi fabrică hârtii să le acopere ar trebui eliminate din viaţa publică şi izolate de societate" - Ing. Corneliu Cernev, preşedintele Sindicatului Victoria Oltchim.

Preşedintele Sindicatului Victoria acuză o diversiune prin care s-a urmărit eliminarea sa din circuitul informaţional intern al societăţii pentru că a manifestat transparenţă în faţa salariaţilor şi a opiniei publice. “În locul unui răspuns la toate cele menţionate, domnul administrator special (Bogdan Stănescu – n.r.) a compus o scrisoare denigratoare la adresa liderului sindicatului Victoria, cu acuzaţii pe care nu le poate proba, pe care a transmis-o prin reţeaua de calculatoare a societaţii. O serie de aspecte negative din activitatea administratorului special au ajuns şi pe masa domnului Prim Ministru Victor Ponta, prin intermediul unui deputat de Vâlcea, domnul Constantin Rădulescu. Eu am comunicat cu media şi am informat corect opinia publică despre ce se întâmplă în Oltchim. Acest lucru mi s-a reproşat constant şi, în aceste condiţii, au decis înlăturarea mea de pe fluxul de informaţii, eram dispecer producţie. Aşa că au fabricat un incident şi au convocat o comisie de disciplină care a hotărât desfacerea contractului de muncă. Vreau să menţionez că pentru incidente reale, mult mai grave, nu s-a luat o măsură similară. Articolul dintr-o publicaţie locală, potrivit căruia aş fi fost surprins de administratorul special dormind, este o mare minciună. Domnul Stănescu nu era în Vâlcea, probabil la Bucureşti. La Oltchim vine de două ori pe lună, chiar şi după ce şi-a luat şi prerogative de director general. L-am întrebat de ce nu dezminte o aşa minciună şi a refuzat să răspundă”, a mai spus liderul sindical.

Pierderile lunare au creascut de la 700.000 euro la 1.200.000 euro

Corneliu Cernev aşteaptă acum decizia instanţei în cazul său şi îşi încurajează tovarăşii de luptă sindicală să nu cedeze în faţa intimidărilor. “Este clar că îndepărtarea mea este cauzată de munca sindicală, dar pentru că Legea dialogului social interzice desfacerea contractului individual de muncă pentru acţiuni sindicale au trebuit să inventeze ceva. Instanţa va hotărî asupra acestui fapt, dar până atunci salariaţii sunt timoraţi şi îl citez pe unul din ei «dacă liderului au îndrăznit să-i facă aşa ceva, vă daţi seama că pe noi ne execută imediat». Procedează în acest fel, intimidarea salariaţilor, pentru că nu au soluţii de redresare a societăţii şi nici privatizarea nu mai este o actualitate. Pierderile lunare au început să crească de la 700.000 euro la 1.200.000 euro. Creditorii nu sunt de acord cu propunerile de creditare propuse de administratori. Noi, salariaţii, suntem actualii creditori ai Oltchim, pentru că fondul de salarii pe 3 luni (restanţele – n.n.), aproximativ 3,5 milioane de euro, este folosit ca şi capital de lucru. Aceşti bani sunt folosiţi fără dobânzi, fără garanţii. Am solicitat în nenumărate rânduri să semnăm un protocol prin care aceste salarii să fie recuperate eşalonat, dar am fost politicos refuzat. Dacă administratorul special al SC Oltchim SA, care cumulează multe funcţii, este şi consilier al ministrului economiei, şi administrator special la Oltchim, cu atribuţiuni de director general, nu ştim dacă mai e şi consilier al viceguvernatorului BNR, poate să aibă venituri consistente din mai multe surse, de ce noi nu avem dreptul la un salariu decent la Oltchim? Prin măsura desfacerii contactului meu individual de muncă se arată că se lucrează la intimidare, se doreşte să nu mai spunem nimic. Întreaga opinie publică trebuie să ştie că am fost sancţionat pentru opiniile sindicale şi persoanele care fac astfel de abuzuri şi fabrică hârtii să le acopere ar trebui eliminate din viaţa publică şi izolate de societate”, concluzionează liderul sindical.
Până la închiderea ediţiei, administratorul special al societăţii, Bogdan Stănescu, nu putut fi contactat telefonic pentru noi declaraţii pe această temă.

Raspunsuri


Musafir

#23549 Cernev a făcut sesizare penală conducerii Oltchim

2014-07-07 19:16:32

#23547: - Cernev a făcut sesizare penală conducerii Oltchim

LUPTA SINDICALA FATA IN FATA CU SOMNUL.
CERNEV CONFUNDA LUPTA SINDICALA CU SOMNUL DE "INFRUMUSETARE" IN TIMPUL PROGRAMULUI DE LUCRU.
CERNEV S-A PREDAT CU PIJAMALE CU TOT!

NOI ACUZATII PE NUMELE LUI CERNEV: SANTAJ, TRAFIC DE INFLUENTA SI LUARE DE MITA IN FORMA CONTINUATA!

Unde minte cernev. Minte cand spune ca nu a avut abateri. Pe aceata petitie si in presa s-a scris inca din 5 mai ca a fost prins dormind la serviciu, lasand fara supraveghere instalatiile combinatului.


http://pagead2.googlesyndication.com/simgad/2451450585634575775...


#22032: - DEMITEREA LUI CERNEV

- A TRECUT O LUNA SI JUMATATE DE LA DATA LA CARE CERNEV A FOST PRINS DORMIND IN PIJAMALE, IN TIMPUL PROGRAMULUI DE LUCRU,  SI NU S-A LUAT NICI O MASURA.



https://scontent-b.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t1.0-9/1512631_496236067176484_4702...

ATENTIE: NU MUSAMALIZATI CAZUL CERNEV!

#21238: - Scandal la Oltchim între sindicalistul Corneliu Cernev și administratorul judiciar, Bogdan Stănescu!

Cernev, la somn în timpul serviciului

Potrivit informațiilor deținute de ZIUAnews și afirmațiilor făcute de angajații de la Oltchim pe site-ul www.petitieonline.com, Corneliu Cernev - poreclit de angajații combinatului „Gigel Frone", cunoscutul participant de la „Românii au talent", a fost surprins dormind în timp ce trebuia să lucreze. Mai mult, acesta ar fi fost îmbrăcat chiar în pijamale. Corneliu Cernev deține funcția de dispecer, fiind practic responsabil de monitorizarea activității din combinat, iar în cazul în care ar fi vreo defecțiune, el este cel care coordonează angajații din secțiile Oltchim.

Auziti ce spune hahalera de cernev:
" ... că a depus în instanţă o acţiune prin care contestă decizia desfacerii contractului de muncă, dar şi o acţiune penală prin care acuză actuala conducere de obstrucţionare a activităţii sindicale."

Tataie, lasa-ne si du-te ... unde a dus mutu iapa, cu lupta ta sindicala. Lupta ta sindicala a fost numai pentru ciolan, numai penntru tine, pentru nevasta-ta pe care ai implementat-o in combinat si pentru mana de oameni care au fost atrasi de "norul toxic de iluzii si sperante desarte, imprastiat de tine in combinat.

Daca suntem astazi unde suntem, daca 1000 de salariati au ajuns pe drumuri si prin tribunale asta se datoreaza "luptei tale sindicale" impotriva salariatilor.

Dar ce nu stie el este ca mai are si doua plangeri penale, depuse impotriva lui, de conducerea Oltchim:
1. pentru punerea in pericol a bunei functionari a instalatiilor combinatului si a salaritiilor aflati la serviciu, prin lasare fara supraveghere a acestor instalatii, pe toata durata somnului sau, in timpul programului normal de lucru;
2. pentru santaj, trafic de influenta si luare de mita, toate in forma continuata:
- prin impunerea unor angajari de personal, fara a se justifica angajarea acestora si fara concurs, intr-o perioada de timp in care combinatul nu functiona sau se faceau disponibilizari;
- pentru infintarea de functii, fara a fi necesare, urmate de impunerea numirii unor anumite persoane in aceste functii;
- pentru acordarea de categorii si sporuri salariale, anumitor persoane din anturajul sau, fara ca functionarea redusa a combinatului sa impuna acest lucru.

Si sa mai sti ceva ... daca conducerea Oltchim, nu a depus plangeri penale impotriva ta o vom face noi, cei pusi pe listele de tine - marele sindicalist de mucava si noi te vom acuza de complicitate la deturnare de fonduri si furt din banii nostri (ratele de la CAR oprite si nevirate), de trafic de influenta (pentru ca nevasta-ta si altii pe care i-ai angajat nu au fost amgajati prin concurs ci pe pile).

Un ziar scria ca ai fost ejectat din Oltchim si mare dreptate avea ... pentru ca in Oltchim, la fel ca si in USG, nu ai fost decat o DEJECTIE.