Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#19379 Sindicaliştii de la Divizia Petrochimică Bradu acuză Guvernul că sabotează privatizarea Oltchim

2014-04-07 12:58

http://www.ramnicuvalceaweek.ro/?p=7327

Sindicaliştii Diviziei Petrochimice Bradu de la Piteşti acuză Guvernul că sabotează privatizarea Oltchim, prin schimbarea directorilor societăţii în perioada în care au loc discuţii cu potenţialii investitori.

‘Cred totuşi că cineva sabotează în mod intenţionat privatizarea Oltchim. Eu aş vrea să am un răspuns şi de la domnul premier Victor Ponta (…). Până la urmă eu cred că tot ceea ce se întâmplă la Oltchim este o sabotare a privatizării şi acuz de acest lucru actuala guvernare, cu domnul Niţă în frunte. Pentru că nu văd ce ar putea rezolva un alt director în cele 45 de zile, fără capital de lucru. (…) Se anunţă vizita investitorilor chinezi pentru săptămâna asta şi noi schimbăm directorii, pentru ca dialogul cu chinezii să înceapă de la zero. Nu văd motivul pentru care schimbările acestea ar fi benefice, fie chiar şi politic’, a declarat luni liderul sindical Marian Dumitru.

El l-a acuzat pe ministrul Economiei, Constantin Niţă, că nu şi-a respectat angajamentul pe care l-a luat cu privire la menţinerea stabilităţii conducerii Oltchim.

‘Săptămâna trecută l-am rugat pe domnul ministru Niţă să nu mai încerce să schimbe regulile jocului acum, când există această prelungire de o lună şi jumătate a procesului de privatizare, pentru că nu cred că dă prea bine. Dânsul a promis că nu va face astfel de schimbări, ca să aflăm acum că totuşi se umblă cu schimbarea directorului general’, a afirmat Marian Dumitru.

În opinia sa, Guvernul nu a dat dovadă de voinţă politică în cazul privatizării Oltchi, impresia fiind că se doreşte, de fapt, închiderea combinatului.

‘Cred că de atâta timp, dacă chiar se dorea privatizarea, era imposibil să nu se realizeze. Cred că miza tocmai asta este, să nu se privatizeze, să se falimenteze acest complex. Este trist că un ministru şi chiar întregul guvern al domnului Victor Ponta se lasă târât în astfel de chestiuni, uitând că, de fapt, sunt afectaţi peste 2.000 de oameni. (…) Ne este imposibil să înţelegem ce politică face acest guvern’, a spus liderul sindical.

El nu a exclus ca în perioada următoare să aibă loc mişcări sociale, în condiţiile în care salariaţii de la Divizia Petrochimică Bradu s-au pronunţat în favoarea reluării protestelor.

‘Nemulţumirea salariaţilor este totală pentru că niciun guvern şi niciun ministru, de doi ani încoace, nu face nimic pentru acest Oltchim, niciun director nu a fost sprijinit (…). Colegii mei asta cer, cer să luăm autorizare de miting la Ministerul Economiei, pentru că domnul Niţă a fost săptămâna trecută la Râmnicu Vâlcea şi una a spus şi alta văd oamenii că se întâmplă acum. Ne cer să mergem la prefect, ne cer să mergem la Vâlcea. (…) Eu cred că se vor relua protestele, pentru că asta vor oamenii’, a precizat Marian Dumitru.

Divizia Petrochimică Bradu de pe platforma Arpechim de lângă Piteşti a fost preluată de Oltchim în anul 2009, de la Petrom.

La conducerea combinatului Oltchim, după demiterea managerului Constantin Roibu, în septembrie 2012, au fost schimbaţi nu mai puţin de patru directori generali.

Oltchim se află în insolvenţă din ianuarie 2013, are un număr de 2.300 de angajaţi, şi lucrează la 20% capacitate. Societatea a fost propusă pentru privatizare, dar termenele au fost decalate, pentru a fi găsit un investitor strategic. Ultimul termen anunţat de administratorii judiciari ai combinatului este de 17 mai. AGERPRES

Raspunsuri


Musafir

#19380 Re: Sindicaliştii de la Divizia Petrochimică Bradu acuză Guvernul că sabotează privatizarea Oltchim

2014-04-07 13:04:37

#19379: - Sindicaliştii de la Divizia Petrochimică Bradu acuză Guvernul că sabotează privatizarea Oltchim

bai dumitrule,bai lingaule,bai ordinarule,ti ai batut joc de oamenii tai exact ca mizeria de cernev,taci ca sugi acadele,ti o spune FOTA,ciocul mic,mic,ca la OLTCHIM nu mai merge cu smenariile tale si ale tambalagiului de cernev,ciocul mic,sunteti mortiiiiiiiiiii


Musafir

#19401 VIDEO Salariatii de la Arpechim, Divizia Petrochimica Bradu ameninta cu proteste

2014-04-07 15:29:48

#19379: - Sindicaliştii de la Divizia Petrochimică Bradu acuză Guvernul că sabotează privatizarea Oltchim

VIDEO Salariatii de la Arpechim, Divizia Petrochimica Bradu ameninta cu proteste

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2014/04/07/5342adae0d133766a893bb2...

Cei peste 250 de salariati de la Divizia Bradu sunt total nemultumiti de noile schimbari care se intrevad in cel mai scurt timp la Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea.


07.04.2014 16:54 Adevarul sursa