Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#19401 VIDEO Salariatii de la Arpechim, Divizia Petrochimica Bradu ameninta cu proteste

2014-04-07 15:29

#19379: - Sindicaliştii de la Divizia Petrochimică Bradu acuză Guvernul că sabotează privatizarea Oltchim

VIDEO Salariatii de la Arpechim, Divizia Petrochimica Bradu ameninta cu proteste

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2014/04/07/5342adae0d133766a893bb2...

Cei peste 250 de salariati de la Divizia Bradu sunt total nemultumiti de noile schimbari care se intrevad in cel mai scurt timp la Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea.


07.04.2014 16:54 Adevarul sursa


Musafir

#19402 Re: Ptr domnul Parvu

2014-04-07 15:32

#19400: seleniu - Ptr domnul Parvu

Bai prostie, in insolventa nu au voie sa stranga restante si datorii, altfel se trece la faliment, mai respira si tu aer,  ai multe noxe in tine. Gandeste, oxigeneazati creierul. Oltchim ARE DATORII, PIERDERI ( dupa mintea ta, ar trebui sa nu mai faca plati si acum e bucurie mare ca fac plati legal  si nu in procente, care este ILEGAL), inclusiv noua disponibilizatilor. Noi am imprumutat Oltchim cu banii nostri care sunt folositi, inclusiv pentru salariile voastre. Treci si bea si tu AER, lasa dracu bautura.


Musafir

#19403 Re: VIDEO Salariatii de la Arpechim, Divizia Petrochimica Bradu ameninta cu proteste

2014-04-07 15:56


Musafir

#19404

2014-04-07 16:01


Musafir
#19401 VIDEO Salariatii de la Arpechim, Divizia Petrochimica Bradu ameninta cu proteste
2014-04-07 16:29

#19379: - Sindicaliştii de la Divizia Petrochimică Bradu acuză Guvernul că sabotează privatizarea Oltchim
VIDEO Salariatii de la Arpechim, Divizia Petrochimica Bradu ameninta cu proteste

Cei peste 250 de salariati de la Divizia Bradu sunt total nemultumiti de noile schimbari care se intrevad in cel mai scurt timp la Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea.


------------------------------------------------------------------------------------------
iar iese marele comandant la rampa. sa-si sustina prietenul de pahar


Musafir

#19405 Prostituatii

2014-04-07 16:16

19390- care salariati care s-au vandut la Sindicatul Unirea pentru cateva tichete valorice-iar complici sunt Stanca, Parvu Nicolae,Drugulete Emil, Butoi Ion,Nitu,Popa Minodora etc-,,Spuma Oltchimului''
chimistul

#19406 Pentru domnul ministru Nita

2014-04-07 16:28

Domnule ministru Nita nu va lasati manipulat de unul si de altul ,domnul Parvu este un profesionist si noi angajatii il sustinem,nu mai vrem tensiuni si proteste ,lasatii pe cei carora li s-a terminat cascavul si vor iar sa suga ,lasati-l pe domnul Parvu director ca este un bun manager.
for you

#19407 Spiru Haret - fara acreditare

2014-04-07 16:56

Spiru Haret University isi cere scuze pentru ca a scos pe banda rulanta absolventi care posteaza cu mult spor................

Musafir

#19408 Salariatilor de la Arpechim, divizia Petrochimica Bradu

2014-04-07 17:29

Sunt convins ca printre voi sunt oameni pe care calitatile profesionale si umane ii recomanda pentru functii de director, director general. Si voi ati fost uimiti cum acest Pirvu a ajuns fara niciun merit director general. Uimiti, dar in acelasi timp si umiliti de numirea acestui neica nimeni. Bataia asta de joc trebuie sa inceteze! Interesul sindicalistilor nu este si interesul vostru, al oamenilor corecti, muncitori, bun profesionisti. Viitorul Oltchim trebuie sa fie al vostru nu al smecherilor, al descurcaretilor ca Pirvu si ca liderii de sindicat. Un om ca Pirvu, cu CV-ul sau, cu educatia sa ( cu lipsa de educatie) intr-o tara civilizata nici nu ar indrazni sa spere la functia de director general, de teama ca cineva i-ar auzi gandul si s-ar face de ras. La noi insa un Pirvu, cu CV de plutonier major ("permiteti-mi sa raportez!")este pus director general. E mult prea mult. Sperantele, viitorul vostru nu pot fi legate de un plutonier major. Din pacate nu-i de ras!!!

Musafir

#19409

2014-04-07 17:41

Da de Spiru Armand ce poti sa zici si consoarta de lui, sa nu ne vina sa vomam ,un buticar si o functionara obscura de banca doamne ce au ajuns.De ce sa-i faci e lumea lor lumea prostilor.Si sa nu o uitam pe marea si inegalabila madam Mardare sau cum dracu se numeste acum.

Musafir

#19410

2014-04-07 17:43

Ce mai pupau cururile celor de mai sus cernevisti in frunte cu TIGANU.Mars la cor tigane.

Musafir

#19411 Constantin Niţă promite şi el că ajută Oltchim: „răbdare şi încredere“

2014-04-07 17:59

http://saptamana.net/articol/5629-constantin-nita-promite-si-el-ca-ajuta-oltchim-rabdare-si-incredere



Constantin Niţă, care a preluat luna trecută funcţia de ministru al Economiei, a vizitat săptămâna trecută combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă şi într-o situaţie financiară critică, ocazie cu care noul ministru a arătat susţinerea guvernului în identificarea unor soluţii pentru a aduce combinatul pe linia de plutire.

Din 2012 până în prezent, s-au schimbat şase miniştri la şefia Ministerului Economiei, respectiv Ion Ariton, Lucian Bode, Daniel Chiţoiu, Varujan Vosganian, Andrei Gerea şi Constantin Niţă. Fiecare dintre ei a trecut cel puţin o dată pe la Râmnicu Vâlcea ca să se intereseze de soarta Oltchim, promiţând că va rezolva problemele combinatului, însă niciunul nu a reuşit să oprească declinul financiar al companiei, care, din cauza pierderilor şi a datoriilor mari acumulate, şi-a declarat insolvenţa în februarie 2014.
„Guvernul doreşte să găsească o rezolvare corectă pentru un combinat de talia Oltchim, însă trebuie demonstrată o atitudine activă şi deschisă în relaţia cu investitorii interesaţi de preluarea societăţii. Vreau să vă transmit mesajul foarte clar al guvernului. Se doreşte o soluţie de dezvoltare a combinatului şi nu de închidere a acestuia. Trebuie să avem cu toţii răbdare şi încredere că în cel mai scurt timp posibil se vor rezolva problemele combinatului Oltchim“, spune Constantin Niţă într-un comunicat emis de reprezentanţii Ministerului Economiei.
În timp ce noul ministru al Economiei îndeamnă la răbdare, angajaţii Oltchim spun că şi puţinele secţii care mai funcţionează în prezent în combinat se vor închide în scurt timp din lipsă de finanţare, lăsând pe drumuri circa 2.300 de salariaţi.
Oltchim a ajuns astăzi în situaţia de a nu mai putea fi vândută ca societate de sine stătătoare, administratorii judiciari încercând să vândă în prezent direct activele de producţie viabile ale combinatului chimic, dar toate tentativele de până acum au eşuat.
Săptămâna trecută a expirat termenul de depunere a ofertelor angajante pentru preluarea activelor Oltchim fără ca vreun investitor să depună o ofertă, iar singura ofertă care a venit după expirarea termenului nu a fost luată în considerare. Mai grav este că numele mari care erau vehiculate de guvern şi administratorii judiciari ca fiind interesate de Oltchim, precum azerii de la Socar sau ruşii de la Tise, care sunt printre puţinele companii ce dispun de resursele necesare pentru dezvoltarea combinatului, nu au achiziţionat nici măcar caietul de prezentare al Oltchim în vederea depunerii de oferte angajante.
Reprezentanţii Ministerului Economiei spun că guvernul face demersuri pentru a facilita funcţionarea integrată a combinatului Oltchim cu rafinăria Arpechim, acestea fiind într-un stadiu „foarte avansat“, ceea ce răspunde interesului unei părţi din investitori, care au cerut în acest sens o prelungire a termenului de depunere a ofertelor angajante pentru Oltchim.
Constantin Niţă a mai spus că Oltchim are o importanţă strategică în programul guvernului, atât prin prisma locurilor de muncă pe care le poate asigura, direct, dar şi pe orizontală, cât şi din punctul de vedere al rolului pe care îl joacă pentru economia naţională, fiind unic producător pentru o serie de produse de bază la nivelul industriei româneşti.
Oltchim a raportat pentru anul trecut o cifră de afaceri de 498 de milioane de lei, cu 35% mai mică decât cea din 2012, în condiţiile în care compania a intrat în insolvenţă din februarie 2013. Pierderile companiei s-au înjumătăţit anul trecut la 285 de milioane de lei.

Musafir

#19412 VIDEO Salariaţii de la Arpechim, Divizia Petrochimică Bradu ameninţă cu proteste

2014-04-07 18:15

http://adevarul.ro/locale/pitesti/video-salariatii-arpechim-divizia-petrochimica-bradu-ameninta-proteste-1_5342ac4a0d133766a893b10c/index.html

Cei peste 250 de salariaţi de la Divizia Bradu sunt total nemulţumiţi de noile schimbări care se întrevăd în cel mai scurt timp la Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Liderul de sindicat, Marian Dumitru spune că organigrama este facută din timp şi decizia de schimbare a directorului nu trebuie facută chiar înainte de privatizare.” Suntem revoltaţi de aceste schimbări care se văd făcute acolo. Din câte ştiu, eu, organigrama este discutată şi aprobată de mult, cei 21 de directori sunt de fapt nouă mari şi laţi, ceilalţi nu mai sunt directori, au fost coborâţi pe poziţii de şefi de divizii.” A declarat liderul de sindicat, Marian Dumitru. De asemenea, o alta nemultumire a angajaţilor de la Divizia Bradu este zvonul, ca la conducerea Combinatului ar urma sa vină, unul dintre finii fostului director, Constantin Roibu. “Săptămâna trecută l-am rugat pe domnul ministru Niţă să nu mai încerce să schimbe regulile jocului acum, când există această prelungire de o lună şi jumătate a procesului de privatizare, pentru că nu cred că dă prea bine. Dânsul a promis că nu va face astfel de schimbări, ca să aflăm acum că totuşi se umblă cu schimbarea directorului general, ar dori cineva să reinstaureze un director care am înţeles că este finul domnului Roibu.” A mai declarat Marian Dumitru. Liderul de sindicat, Marian Dumitru, de la Divizia Petrochimică Bradu, a început să îşi pună semne de întrebare legate de privatizare. Acesta crede că nu se doreşte ca aceasta să fie facută, ba mai mult să ajunga la fier vechi şi Combinatul să falimenteze. “Nemulţumirea salariaţilor este totală, pentru că niciun guvern şi niciun ministru, de doi ani încoace, nu face nimic pentru acest Oltchim, niciun director nu a fost sprijinit. Cred că de atâta timp, dacă chiar se dorea privatizarea, era imposibil să nu se realizeze. Cred că miza tocmai asta este, să nu se privatizeze, să se falimenteze acest complex. Este trist că un ministru şi chiar întregul guvern al domnului Victor Ponta se lasă târât în astfel de chestiuni, uitând că, de fapt, sunt afectaţi peste 2.000 de oameni. Ne este imposibil să înţelegem ce politică face acest guvern.” Dacă schimbările la nivelul conducerii Combinatului vor avea loc, sindicaliştii ameninţă cu proteste chiar la Ministerul Economiei. “Colegii mei asta cer, cer să luăm autorizare de miting la Ministerul Economiei, pentru că domnul Niţă a fost săptămâna trecută la Râmnicu Vâlcea şi una a spus şi alta văd oamenii că se întâmplăacum. Ne cer să mergem la prefect, ne cer să mergem la Vâlcea. Eu cred că se vor relua protestele, pentru că asta vor oamenii.” A mai declarat liderul de sindicat, Marian Dumitru. Prima încercare de privatizare a Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea la pacget cu Divizia petrochimică Bradu a avut loc în septembrie 2012. Atunci cea mai mare ofertă de cumpărare individuală a acţiunilor combinatului a fost de 203 milioane de lei şi a fost înaintată de Dan Diaconescu. A doua ofertă prezentată a fost cea a acţionarului minoritar Oltchim, PCC SE, care a propus cumpărarea în bloc cu 13,4 milioane de lei.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=WwBFM_IAZn4


Musafir

#19413 Regulamentul CE pentru schemele de ajutor de stat pentru industria energointensivă ve fi publicat ma

2014-04-07 18:17

Regulamentul CE pentru schemele de ajutor de stat pentru industria energointensivă ve fi publicat marţi

http://www.economica.net/regulamentul-ce-pentru-schemele-de-ajutor-de-stat-pentru-industria-energointensiva-ve-fi-publicat-marti_77284.html


http://media.rtv.net/image/201404/w620/euro_bancnote_2_42590800_65374600_2500230...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, i-a informat, luni, pe liderii partidelor din arcul guvernamental şi pe parlamentarii PSD cu privire la eventuale stări conflictuale ce ar putea fi înregistrate în perioada următoare în industrie, precum şi despre faptul că, marţi, urmează să fie publicat Regulamentul Comisiei Europene în ceea ce priveşte schemele de ajutor de stat pentru industria energointensivă.

'Am discutat şi despre posibilele stări conflictuale pe care le-am putea avea, în perioada următoare, din pricina unor probleme cronice care s-au acumulat în societate - Oltchim şi alte industrii. Am avut o problemă pe care, până acum, am soluţionat-o la nivelul ministerelor de resort cu privire la energie, la industria energointensivă. Chiar mâine va fi publicat Regulamentul CE pentru schemele de ajutor de stat pentru aceste industrii şi Guvernul va implementa aceste măsuri şi pentru industria energointensivă din România. Cred că cel mai important lucru pe care îl putem face este să avem o platformă de dialog reală, să transformăm această energie revendicativă, care este normală şi firească, într-o energie participativă, creatoare de soluţii între patronate, sindicate şi Guvern', a spus aceasta, la Palatul Parlamentului.

De asemenea, Aurelia Cristea a subliniat faptul că, pe viitor, îşi doreşte ca dialogul social să fie întărit la nivel local.

'Am prezentat obiectivele ministerului. Dorim să restabilim acest dialog, un pic mai consistent, şi la nivel local. Eu cred că unele dintre problemele grave pleacă, de multe ori, de la nivel local, aşa că vom consolida tot ce înseamnă acest dialog la nivel local şi îl vom întări astfel încât problemele care pot să fie soluţionate local să fie soluţionate acolo şi doar cele care într-adevăr ţin de Guvern să ajungă la nivelul Executivului', a adăugat ministrul delegat Aurelia Cristea.

Fost Petrochimist

#19414

2014-04-07 18:19

Mai Dumitre!Pana sa se auda ca il schimba pe Parvu nu ziceai nimic.Acum te-ai trezit.Rusine mare!

Musafir

#19415 Incetati cu numirile politice la OLTCHIM!!!

2014-04-07 18:22

Incetati cu numirile politice la OLTCHIM!!! Indiferent despre cine este vorba. Pirvu (PNL), Spiru si sotia (PNL, ilustre nulitati; corecta observatia cuiva), Balan (PSD), Coclet (PSD), Norocel Marinescu (PSD), Valentin Popescu (PSD) si altii.
Oltchim are oameni de valoare. Solutiile trebuiesc cautate in interior, promovati oameni pe criterii profesionale si calitati umane. In economie, acolo unde numirile s-au facut pe criterii politice rezultatele au fost si sunt catastrofale. Oamenii acestia, in functiile in care sunt numiti, asculta de interesele grupului politic care i-a numit si mai putin de interesele societatii. Incetati cu numirile politice!! Asta trebuie sa cerem.
FENTOSU'

#19416

2014-04-07 18:27

MUIE PIRVU, MUIE DUMITRU ( asa sa fie pe placul lui FOTA)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TOT FENTOSU'

#19417

2014-04-07 18:46

MUIE SI CERNEV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
X

#19418 analiza

2014-04-07 19:47

unul care scrie pe aici este STATIE. CINE ESTE STATIE ?NU STITI?VA SPUN EU. ESTE UN PERSONAJ DIN LOCALITATEA MIHAESTI , PERSONAJ CARE CRITICA ACTUALA GUVERNARE DAR CARE IN PERIOADA ALEGERILOR CARA CU MASINA PERSOANE LA VOT .STATIE COSTEL CEL CARE LA DISPONIBILIZARE A FOST TRECUT PE LISTA OBLIGATORIU, NU ASA CUM IMPRASTIE PRIN COMUNA CA A PLECAT CA A VRUT EL . A FOST OBLIGAT. SE NUMESTE UNEORI PE ACEASTA PETITIE ''PICASO''.INCEARCA SA M-AI TRAIASCA ODATA CLIPELE CIND ROIBU ERA MENEGER.STITI CE SE VORBESTE LA NOI IN COMUNA?COSTEL ANGAJAT OLTCHIM,TATAL SOFER LA AMBULANTA OLTCHIM,COSTEL IL SUPARA PE ROIBU SI APROAPE SA-I DESFACA CONTRACTUL DE MUNCA.TATAL SE DUCE LA ROIBU SI-L ROAGA:-TE ROG TINE-MI COPILUL SOFER LA TINE CA ALTFEL IL PIERD , M-A AMENINTAT CA SE SAPINZURA DACA NU M-AI ESTE SOFERUL TAU.AU TRECUT ANI SI CE SA VEZI?COSTEL AL MEU TERMINA O FACULTATE,LA FEL SI NEVASTA LUI [NU M-AI DAM DETALII FIINDCA SE CUNOSC].PACAT DOMNULE ROIBU CA TI-AI BATUT JOC DE NOI.

Musafir

#19419 prostitutia din sindicat

2014-04-07 19:55

Sindicatul Unirea doreste sa ramana actualul Director General sa il ajute sa-i mai aduca adepti la sindicat si sa-l sponsorizeze.

Musafir

#19420 Re: analiza

2014-04-07 20:11

#19418: X - analiza

Ce spui "desteptule", ca a batut vantul cu putere la Mihaiesti sau la Lapusata si ti-au sarit tiglele de pe casa? Pai nu spuneai tu ca "daca pornim la drumul asta nu avem decat doua variante: ori il dam jos pe Diculoiu si reglam niste treburi pe aici (n.a.: este vorba de interese tale personale si de grup), ori la spital"?
Cum Diculoiu nu a fos dat jos ... ramane valabila pentru tine a doua varianta: LA SPITAL "stimate coleg solidar"! Si cred ca, pentru boala ta, este indicat cel de la BALACEANCA.
Daca a facut omul o facultate ... BRAVO LUI! Diferenta dintre tine si el consta in faptul ca nu s-a culcat seara sofer, s-a visat sudor de garduri in combinat si s-a trezit plin de sudoare si out de la monitorizare si din conducerea SVO.

Picasso ti-ar fi spus "miirs gaocele si ..." eu iti spun "OUT ... si n-am cuvinte care sa descrie un specimen ca tine ca OM tu nu esti"!


Musafir

#19421 Statie asta nu vrea sa fie director general?!

2014-04-07 20:12

Are, din cate inteleg, facultate. De raportat, raporteaza si el cuiva. E si din Mihaesti, comuna celebritatilor valcene. De cand cu Coclet, Spiru si Pirvu oricine poate pretinde ca e facut pentru o functie de director la OLTCHIM. Asa vremuri asa somitati!! Mare pacat! La ce oameni sunt in OLTCHIM tocmai pe astia i-au gasit!!
X MEN

#19422 SCHIMBARE

2014-04-07 20:18

BA , VAD CA TOT NU V-A INTELEGETI. EU V-A PROPUN S-A VINA ROIBU LA CONDUCEREA OLTCHIM DAR CU O SINGURA CONDITIE: 1] IN MSXIM 3 LUNI OLTCHIMUL SA FIE REPORNIT LA 45% DIN CAPACITATE [ SA NU SPUN M-AI MULT FIINDCA ASA ATI AFIRMAT [CA NUMAI ROIBU REPORNESTE ]IAR DACA NU, SA PLATITI CU EL TOT CE INSEAMNA PREJUDICIU LA ORA ACTUALA. PS. ADUCETI-L SI PE M---G SI PE P---U ,NU DE ALTA DAR TREBUIE TRUPA COMPLETA. UITASEM DE RA----IU [CIT A M-AI FURAT SI ASTA]
X MEN

#19423 PT 19420

2014-04-07 20:33

BA , TU LOCUIESTI IN LOCALITATEA MIHAESTI, NU MIHAIESTI. NU AI INVATAT LA GENRRALA CA LOCALITATEA TA SE SCRIE FARA 'I'. IAR DIN PUNCT DE VEDERE AL FACULTATII, AM UN SINGUR PRINCIPIU :TOATE TREBUIESC FACUTE LA TIMPUL LOR . DE CE NU AI FACUT MA FACULTATE CIND AI TERMINAT LICEUL? CA ATUNCI NU SE CEREAU BANI SAU NU ITI MERGEA BIBILICA?
un Roman

#19424 cine citeste printre rinduri

2014-04-07 21:03

Mai sint niscaiva cetateni care mai spera in privatizare. Fratii mei, luati-va gindul. Puternicii zilei stiu foarte bine ca nu se vinde . O sa va minta privindu-va in ochi si o sa dea mana cu cine stie cel mai bine ce avere e de impartit. Banii nu au partid. Semnalele au fost transmise, se-ntalnesc, se-nteleg la pret , se mai da cu zaharelu pina se insurubeaza cine trebe , e gata.
Nu mai sperati ca o sa suferiti. Nu e nimic nou sub soare. ARO, SOLVENTUL, ELVILA, RAAN, HIDROELECTRICA, CFRmarfa, Clujana, ….. material de studiu.
Declaratia e una, fapta e alta, diferenta inseamna bani multi. Bani fara partid.
Unde a pus stapanire lacomia a fugit omenia.
altul

#19425 Re: cine citeste printre rinduri

2014-04-07 21:18

#19424: un Roman - cine citeste printre rinduri

Schimbarea regilor, bucuria nebunilor!

Schimbarea repetata a ministrilor a aratat neseriozitate si a sadit neincredere. Ai dreptate cine vine sa investeasca intr-o tara in care azi faci intelegere cu unul si maine vine la negociere altul?

Cine militeaza pentru atatea schimbari vrea sa se aleaga praful. Intentionat