Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

S. MAX

#8093 Transcrierea conferintei de presa - CAPITOLUL II OLTCHIM -

2013-09-26 19:38

Transcrierea conferintei de presa sustinute de ministrul Varujan Vosganian si secretarii de stat, Adrian Ciocanea si Manuel Donescu- 26 sept 2013 - (CAPITOLUL II OLTCHIM).

"Varujan Vosganian:

Dar, avem cazul cuprului. Pe mine ma doare sufletul ca trebuie sa vindem minereu, cand am putea sa il prelucram in tara. Din pacate, insa, pentru ca acest domeniu al neferoaselor este pur si simplu ravasit in Romania, el e mai mult in subteran si incuiat cu lacate grele. Pana nu avem noua lege a minelor nu putem nici Remin, nici Moldomin sa il redeschidem si nici alte numeroase mine. S-a distrus in Romania toata forma de prelucrare. Practic, lantul valoric s-a distrus. Asa cum s-a distrus lantul valoric la mase plastice. Nu stiu daca stiti, dar Romania nu mai are PVC. Cei care in industria auto vor sa faca componente auto trebuie sa importe PVC pentru ca noi nu mai avem. Inainte se facea la Arpechim, adica la Oltchim, dar cum bine stiti din 2010 noi granule nu mai producem. Practic, in Romania se prelucreaza mase plastice, nu se creeaza mase plastice."

Preluare - http://vosganian.ro/?p=4536

Raspunsuri

DOTTORE
Musafir

#8131 Re: Transcrierea conferintei de presa - CAPITOLUL II OLTCHIM -

2013-09-27 17:25:20

#8093: S. MAX - Transcrierea conferintei de presa - CAPITOLUL II OLTCHIM -

Si in acest capitol Vosganian este tot varza.

Confunda PVC-ul fabricat la Oltchim Rm. Valcea cu granulele de polietilena fabricate la Arpechim Pitesti (actuala Divizie Petrochimica Bradu).

Dar are dreptate cand spune ca "s-a distrus in Romania toata forma de prelucrare; practic, lantul valoric s-a distrus." S-au distrus multe locuri de munca din aceasta industrie si s-a redus baza de impozitare a industriei.