Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

S. MAX

#8092 Transcrierea conferintei de presa - CAPITOLUL I OLTCHIM -

2013-09-26 19:31

Transcrierea conferintei de presa sustinute de ministrul Varujan Vosganian si secretarii de stat, Adrian Ciocanea si Manuel Donescu- 26 sept 2013 - (CAPITOLUL I OLTCHIM).

"Reporter:

La una raportare de crestere a exporturlor, companiile spuneau ca aceasta crestere contin mult fals a autoritatilor pentru ca nu este o crestere cu care sa se laude neaparat Guvernul ci este o crestere pe care o merita doar companiile respective. Pentru ca majoritatea sunt exprturi realizate de investitori straini, nu de companiile romanesti. Ca ei vin, exporta… acum intrebare: aceasta crestere de 7,7% vi-o asumati dumneavoastra in calitatea Guvernului sau e doar o cifra, e doar meritul companiilor.

Varujan Vosganian:

In privinta cifrelor economiei nationale pornim de la ideea ca imensa majoritate o constituie sectorul privat. Atunci cand eu la Bruxelles am trimis o scrisoare entuziasmata privind productia de automobile in perioada de criza si am solicitat ca Romania sa fie prezenta in sistemul Half 20-20, care reprezinta grupul de elita, fireste ca nu am spus ca eu la Oltchim sau la Cuprumin am facut automobile. Toata lumea stie ca Ford si Renault sunt firme care nu apartin statului. Tot asa si in privinta exporturilor. Exista intr-adevar si exporturi pe care le face Oltchim, minereu de cupru de la Cuprumin. pot sa va spun ca din cauza slabei productiei interne, 95% din productie, Romarm-ul o dedica pietelor externe. E adevarat. Dar eu sunt ministrul Economiei romanesti. Eu nu sunt mega director le Oltchim si pe Remin. De aceea va rog sa-mi permiteti ca la nivelul cifrelor sa nu faceti o distinctie. Noi de aia am facut revolutie. Ca atunci cand vorbim de economia romaneasca sa nu facem distinctie intre economia de stat si cea privata. De aceea eu va prezint niste cifre. Eu nu spun ca eu am facut asta. Spun doar ca eu atunci cand sunt solicitat ajut. Dar as vrea sa stiu care este aceea companie care s-a suparat ca eu laud exportatorii romani?"

Preluare - http://vosganian.ro/?p=4536

Raspunsuri

DOTTORE

#8129 Re: Transcrierea conferintei de presa - CAPITOLUL I OLTCHIM -

2013-09-27 17:18:32

#8092: S. MAX - Transcrierea conferintei de presa - CAPITOLUL I OLTCHIM -

Vosganian este varza si confunda mere cu pere.

Dar are dreptate cand vorbeste de "mega directorii" ("mega specialistii", "mega braconierii") de la Oltchim ca de ... "noi de aia am facut revolutie" ... "sa reglam unele treburi" cum declarau noii sindicalisti si sa numim "mega directori" USL-isti (cum au facut Chitoiu si Vosganian) din din aceiasi familie (Spiru, Coclet) si din aceiasi familie politica - PSD, PNL, PC (Balan, Talpasanu, Pirvu, Ilinca, Popescu, Mardare, Guran, Enache, Pirnea, etc.).