Impotriva noilor reglementari privind legalizarea traducerilor

Quoted post

Loredana

#40 XX

2013-06-13 07:23

XX!

Imi pare rau ca o spun, dar tu esti pe linga complet. Si mai dai si sfaturi.

Pune mina si citeste Regulamentul de aplicare a Legii nr. 178/1997 aprobat prin Ordinul Ministrului Justiţiei nr. 1054/C/2005.
ART. 20
(1) Legalizarea semnăturii traducătorilor se taxează potrivit actelor normative privind taxele notariale de timbru şi timbrul judiciar, iar onorariile cuvenite notarilor publici care folosesc traducători autorizaţi, angajaţi în cadrul birourilor, vor fi cele stabilite de Uniunea Naţională a Notarilor Publici şi aprobate de ministrul justiţiei, potrivit legislaţiei notariale.
(2) Plata prestaţiilor traducătorilor autorizaţi, efectuate la cererea persoanelor interesate, va fi suportată de cei care le-au solicitat, pe bază de negociere.

CINE ZICEAI TU CA A STABILIT TARIFELE? CE TARIFE FOLOSESC EU CA TRADUCATOR IN RELATIA CU PERSOANELE INTERESATE? CUM MA OBLIGA LEGEA SA LE STABILESC? Uite aici siteul Ministerului Justitiei ca sa te lamuresti: http://www.just.ro/Sectiuni/SistemulJudiciar%C3%AEnRom%C3%A2nia/RegulamentuldeaplicareaLegiinr1781997/tabid/778/Default.aspx

Spor la treaba!

Raspunsuri

Xx

#41 Re: XX

2013-06-13 08:31:02

#40: Loredana - XX

Din pacate, trebuie sa-ti spun ca-ti meriti soarta. Orice om normal, daca negociaza cu Gica de pe strada sau cu infractorul nush care, care are nevoie de servicii de interpretariat in instanta, va negocia pornind de la tarifele stabilite prin lege. Asta recomanda si cei de la Politie, avocatii, notarii etc. Daca n-ai lucrat niciodata direct cu astfel de institutii este evident ca nu ai habar de toate astea.

Daca insisti, ok, in relatia cu nea Gica poti sa negociezi (in defavoarea ta, cum este evident ca o faci). In relatia cu notarii si avocatii se aplica respectivele tarife. Pe de alta parte, atata timp cat ajungi la notar cu traducerea respectiva si notarul face bani de pe urma legalizarii... Te las pe tine sa tragi concluziile.