Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#1955 Re: lamuriri

2013-03-16 09:18

#1954: Alain - lamuriri


LAMURIRI PENTRU ALAIN SI PRIETENUL SAU TAMBALAGIUL.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

D-LUI PREŞEDINTE AL ROMÂNIEI TRAIAN BĂSESCU



SINDICATUL LIBER OLTCHIM, prin vocea celor 3.300 de salariaţi din cadrul SC OLTCHIM SA RM. VÂLCEA, vă adresează rugămintea ca în regim de urgenţă, să analizaţi situaţia societăţii OLTCHIM SA RM. VÂLCEA, într-o şedinţă CSAT şi a dispune măsurile ce se impun într-o astfel de situaţie .

Considerăm că instituţii şi oameni politici de înalt rang acţionează cu bună ştiinţă, pentru DISTRUGEREA ACESTEI SOCETĂTI COMERCIALE CU CAPITAL MAJORITAR DE STAT, creând mari probleme economice şi sociale în cele două judeţe Vâlcea şi Argeş cât şi pentru România.

SINDICATUL LIBER OLTCHIM – ca reprezentant al salariaţilor, nu s-a opus şi nu se opune unei PRIVATIZĂRI, atât timp cât se desfăşoară în mod legal şi corect. Dar nu putem să acceptăm ca ACŢIONARUL MINORITAR PCC (acţionar majoritar la o societate cu acelaşi profil de activitate ROKITA- POLONIA) care s-a opus la toate proiectele de investiţii şi reorganizare şi care a acţionat în judecată atât SC OLTCHIM cât şi Statul Român, blocând astfel bunul mers al societăţii, să devină el PROPIETAR, doar pentru a elimina un concurent mai puternic de pe piaţa internaţională.

Considerăm că MINISTERUL ECONOMIEI, prin decizia de a declara INSOLVENŢA LA SC OLTCHIM SA, şi-a derogat răspunderea ca acţionar majoritar, către o societate privată de INSOLVENŢĂ (mai mult sau mai puţin impaţială).

Nu se poate ca o societate ca SC OLTCHIM SA, integrată cu Rafinăria de la PITEŞTI, care ar aduce anual 1,5% din PIB-ul României, aşa cum demonstrează studiile făcute anterior actualului guvern de firme străine de specialitate şi, în care s-a investit 400 mii. euro să ajungă FIER VECHI, doar pentru a satisface lăcomia unor demnitari şi a lăsa pe drumuri mii de salariaţi împreună cu familiile lor.

Credem că această tentativă de LICHIDARE a SC OLTCHIM SA nu este altceva decât un „ACT DE SUBMINARE A ECONOMIEI NAŢIONALE” şi trebuie analizată la cel mai înalt nivel şi cu cea mai mare responsabilitate.

De aceea vă solicităm ca împreună cu organele statului – SIE, SRI şi ceilalţi factori de răspundere să analizaţi acest caz care nu este altceva decât un posibil „CAZ GRAV DE CORUPŢIE”.

Cu deosebită consideraţie,

Biroul Executiv al SINDICATULUI LIBER OLTCHIM

• Preşedinte Ing. Mihai Diculoiu;

• Vicepreşedinte Sing. Mircea Prisăcaru

Raspunsuri

Alain

#1961 Re: Re: lamuriri

2013-03-16 13:49:49

#1955: - Re: lamuriri

...si deci, de ce ati declarat voi cum ca ar fi PCC-ul inamicul public nr.1 ?

 

Voi prezentati un raport cu gandurile voastre, parerile voastre ! Sincer, am sperat in actiuni de acest gen cu mult inainte de 2012 - dar banuiesc ca erati prea ocupati atunci.... Eu vreau niste chestii obiective, concrete!

 

Ca idee, un plan cu care cei de la PCC nu au fost de acord este cel de preluare a Arpechim-ului - din nefericire se pare ca au avut dreptate... continuati voi va rog... adica, asta as vrea sa lamurim cu discutiile astea pe aici, nu pareri personale, si ca a auzit nu stiu cine pe la radio cum ca lasa PCC-ul trei sectii in picioare....

 

@1957 : unde vezi anomalia? PCC este o firma privata, ti se pare anormal sa nu-si apere interesele? Care erau interesele noastre? Sa vanda Roibu prin capuse si sa sifoneze banii de la Arpechim? Banuiesc ca ei vor in primul rand sa-si recupereze investitia... stiti voi mai multe...spuneti !

 

@Neli : ai detalii de la intalnire?