Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

studentul

#1951 Vrajala de raport

2013-03-16 06:29

Raportul mult asteptat si cuprinsul lui este o mare abureala.
Pana la finalul lui nu intereseaza pe nimeni povestile despre produse;evolutia societatii; furnizori; clienti,etc...,in ultimele pagini se balbaie cate ceva.Pentru cei care mai si muncesc fac rezumatul:
motivele acumularilor de datorii:
-investitiile din PVC 2 si Piroliza (daca apucau sa produca nu mai existau politruci si cernevisti)
-marirea salariilor intre 2009-2012 cu 40%(sa va fie rusine celor ce scriu acestea voi sunteti platiti munai sa taiati economia)
-vanzarea sub pretul de productie a produselor (atentie nu sub pretul pietei!!! si cu aprobare in CA)

Vinovati;
conducerea de la data respectiva a Oltchim (care a marit salariile si a functionat cu sectiile)

Intrebari:
-In ultimle 6 luni vanzarea produselor cum s-a facut fata de pretul de productie????
-Cate salarii au fost marite in ultimele 6 luni ???
-Cate persoane au fost angajate in aceasta perioada si pe ce criterii ???

SUNT INTREBARI FARA RASPUNS

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-03-16 07:03



Musafir

#1953 desteptarea

2013-03-16 07:41

la realitate ..darile de seama din vremea lui nea nicu au ranas si vad ca se dau in continuare . cu ce il ajuta pe angajat sau cu ce indreapta situatia, prezentarea istoriei combinatului si capacitatile de productie . nu se face referire la sumele de bali luate de cei din consiliul de administratie( presedinti)CARE care ridicau niste sume fabuloase pentru ca participau la sedinte.
hotararile luate se vad unde au dus oltchimul.trebuiau prezentate lucrarile efectuate si costul acestora .poate vedea si prostimea tot ce s-a facut in combinat.cine a cosit iarba in arpechim si cine a incasat banii ?conducte vopsite de stalpi borduri mi marcaje rutiere .cate angajari s-au facut in vremea lui roibu si cate in vremea lui balan?unde sunt banii de pe fierul vechi ?cat fier vechi s-a vandut ? sau nu s-a vandut fier vechi ? unde este imparatul de mihaescu si toata maculatura lui din 3 ani de dictatura ?cate tone de toner si baxuri de hartie de scris ?
cand salariatii ins PJP l-au intrebat de ce inlocuiesc termopane si alte bazaconii si nu pornesc instalatiile s-a razbunat IMPARATUL DE MIHAESCU . UNDE ESTE ACUM ? A DAT CU SUBSEMNATUL PE LA DNA ?
Alain

#1954 lamuriri

2013-03-16 07:55

@curiosul : uiti un lucru esential fara capital de lucru nu poti face nimic; s-a promis pornire si a fost pornire, la o capacitate foarte redusa, altfel crede-ma, acum era cruce pusa pe platforma;

am vrut sa spun ca, de bine de rau, salariile sunt aproape la zi, nu a plecat nimeni acasa deocamdata;

@calaul : spre informarea ta sa stii ca dl Stanescu a participat la acea sedinta cu sind Victoria; cel ce nu a participat a fost dl Piperea;

@studentul: problema mare este ca, acea rafinarie care trebuie sa genereze lantul de materii prime, merge pe pierderi si la o capacitate de 100%... ; o alta problema foarte mare este ca dl R stia (asa cum si noi stiam) ca nu se va lipi de acea rafinarie - si cu toate astea s-a apucat de cheltuieli in Arpechim;

mai exact: Arpechim-ul a fost o gaselnita pentru cheltuirea unor bani - si s-au organizat foarte bine in a duce la bun sfarsit acest lucru - am fost implicat intr-o oarecare masura in aceste evenimente si crede-ma ca stiu ce vorbesc;

 

cu atat mai mult cu cat si-a luat toate masurile de precautie, adica, audit-uri platite, decizii ale CA controlate si, tot asa


Apoi intreb si eu, daca stie cineva sa sintetizeze, eu nu am priceput un lucru : de ce a devenit Zaremba inamicul public numarul unu pe platforma Oltchim?


Musafir

#1955 Re: lamuriri

2013-03-16 09:18

#1954: Alain - lamuriri


LAMURIRI PENTRU ALAIN SI PRIETENUL SAU TAMBALAGIUL.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

D-LUI PREŞEDINTE AL ROMÂNIEI TRAIAN BĂSESCU



SINDICATUL LIBER OLTCHIM, prin vocea celor 3.300 de salariaţi din cadrul SC OLTCHIM SA RM. VÂLCEA, vă adresează rugămintea ca în regim de urgenţă, să analizaţi situaţia societăţii OLTCHIM SA RM. VÂLCEA, într-o şedinţă CSAT şi a dispune măsurile ce se impun într-o astfel de situaţie .

Considerăm că instituţii şi oameni politici de înalt rang acţionează cu bună ştiinţă, pentru DISTRUGEREA ACESTEI SOCETĂTI COMERCIALE CU CAPITAL MAJORITAR DE STAT, creând mari probleme economice şi sociale în cele două judeţe Vâlcea şi Argeş cât şi pentru România.

SINDICATUL LIBER OLTCHIM – ca reprezentant al salariaţilor, nu s-a opus şi nu se opune unei PRIVATIZĂRI, atât timp cât se desfăşoară în mod legal şi corect. Dar nu putem să acceptăm ca ACŢIONARUL MINORITAR PCC (acţionar majoritar la o societate cu acelaşi profil de activitate ROKITA- POLONIA) care s-a opus la toate proiectele de investiţii şi reorganizare şi care a acţionat în judecată atât SC OLTCHIM cât şi Statul Român, blocând astfel bunul mers al societăţii, să devină el PROPIETAR, doar pentru a elimina un concurent mai puternic de pe piaţa internaţională.

Considerăm că MINISTERUL ECONOMIEI, prin decizia de a declara INSOLVENŢA LA SC OLTCHIM SA, şi-a derogat răspunderea ca acţionar majoritar, către o societate privată de INSOLVENŢĂ (mai mult sau mai puţin impaţială).

Nu se poate ca o societate ca SC OLTCHIM SA, integrată cu Rafinăria de la PITEŞTI, care ar aduce anual 1,5% din PIB-ul României, aşa cum demonstrează studiile făcute anterior actualului guvern de firme străine de specialitate şi, în care s-a investit 400 mii. euro să ajungă FIER VECHI, doar pentru a satisface lăcomia unor demnitari şi a lăsa pe drumuri mii de salariaţi împreună cu familiile lor.

Credem că această tentativă de LICHIDARE a SC OLTCHIM SA nu este altceva decât un „ACT DE SUBMINARE A ECONOMIEI NAŢIONALE” şi trebuie analizată la cel mai înalt nivel şi cu cea mai mare responsabilitate.

De aceea vă solicităm ca împreună cu organele statului – SIE, SRI şi ceilalţi factori de răspundere să analizaţi acest caz care nu este altceva decât un posibil „CAZ GRAV DE CORUPŢIE”.

Cu deosebită consideraţie,

Biroul Executiv al SINDICATULUI LIBER OLTCHIM

• Preşedinte Ing. Mihai Diculoiu;

• Vicepreşedinte Sing. Mircea Prisăcaru

curiosul
Musafir

#1956 Re: lamuriri

2013-03-16 11:19

#1954: Alain - lamuriri

capitalul de lucru a fost promis de iubitul tau conducator , conditia fiind sa isi dea roibu demisia.

-roibu a plecat ei de ce nu isi tin promisiunile ?


Musafir

#1957 pentru alain cel ....

2013-03-16 11:27

Încă din 2007, când PCC SE a crescut în proporţia acţionariatului de la 4% la 12%, printr-o majorare de capital operată de AVAS, sub mandatul guvernului Tăriceanu, germanii au acţionat întotdeauna pentru a-şi apăra interesele, care nu au corespuns întotdeauna statului român şi privatizării Oltchim cu orice preţ. Dovada cea mai recentă este opoziţia la conversia creanţei AVAS.
EMIL GHIOCA

#1958

2013-03-16 11:51

Prin intermediu acestei mizere petiti nu ati putut decit a va arata fetele ascunse de a arunca mizeri unuia impotriva altuia ,de a va razbuna din motivu ca ati pierdut multe sau totu.
Mi s-au reprosat ca multe postari au fost subsemnate de mine lucru care nu este adevarat.
Daca doriti o discutie pe acest forum, hai sa o purtam ca nu mai avem ce pierde
Cit de curind vom lucra intr-un OLTCHIM 2 cu un capital PRIVAT si nu intr-o societate gen OLTCHIM 1 IN CARE UNI CA MINE au inhalat mirosul de MIERE iar altii s-au inecat in ea
AM ASTEPTAT RAPORTUL LUI PIPEREA SA NU VORBIM IN NECUNOSTINTA DE CAUZA ,SI ACUM HAIDETI TOTI SA NE SPOIM CU CACAT SI NU SA IL BAGAM IN VENTILATOR CUM SPUNEA INGINERUL ROIBU


Musafir

#1959 Re:

2013-03-16 12:08

#1958: EMIL GHIOCA -

frumos comentariu domnu emil.

imi cedati mie drepturile de autor?

e bun de pus in rama. parol.

-

 

Neli

#1960

2013-03-16 13:04

In sfarsit si-a dat arama pe fata domnul Cernev, sa vazut clar ca Sindicatul Victoria este sindicatul PCC-ului prin prezenta domnului Zaremba in mijlocul membrilor de sindicat de la Victoria joi 14 03 2013.
Alain

#1961 Re: Re: lamuriri

2013-03-16 13:49

#1955: - Re: lamuriri

...si deci, de ce ati declarat voi cum ca ar fi PCC-ul inamicul public nr.1 ?

 

Voi prezentati un raport cu gandurile voastre, parerile voastre ! Sincer, am sperat in actiuni de acest gen cu mult inainte de 2012 - dar banuiesc ca erati prea ocupati atunci.... Eu vreau niste chestii obiective, concrete!

 

Ca idee, un plan cu care cei de la PCC nu au fost de acord este cel de preluare a Arpechim-ului - din nefericire se pare ca au avut dreptate... continuati voi va rog... adica, asta as vrea sa lamurim cu discutiile astea pe aici, nu pareri personale, si ca a auzit nu stiu cine pe la radio cum ca lasa PCC-ul trei sectii in picioare....

 

@1957 : unde vezi anomalia? PCC este o firma privata, ti se pare anormal sa nu-si apere interesele? Care erau interesele noastre? Sa vanda Roibu prin capuse si sa sifoneze banii de la Arpechim? Banuiesc ca ei vor in primul rand sa-si recupereze investitia... stiti voi mai multe...spuneti !

 

@Neli : ai detalii de la intalnire?

Ion
Musafir

#1962

2013-03-16 15:46

Cred ca scandalurile de fata sunt niste modalitati de autoaparare a unor victime colaterale. Problema a avut incipitul acum cativa ani si a evoluat in decursul ultimilor ani sub fosta conducere care nu a sesizat decalajul si dezechilibrul economic (sau a sesizat si nu a vrut sa isi ia rosii in cap, intrucat afacerile personale le mergeau bine).
Principalul vinovat este Sindicatul Liber Oltchim deoarece, desi stia de problemele existente, a omis informarea oamenilor. Celelalte sindicate sunt nascute in vreme de razboi si este subinteles ca nu pot face minuni.
Haideti sa ne intoarcem la origini si sa vedem care sunt adevaratii vinovati pentru pagubele create!!!

1958

#1963

2013-03-16 17:11

Musafirule dezvaluieti sincer indentitatea iti cedez si drepturile de autor si locul meu de munca si salariu de la masa credala si tot ce vrei dar cu o singura conditie .
Hai sa ne intilnim la BAZA DE AGREMENT FEDELESOIU fara sa cerem milogeala lui diculoiu si sa consumam totul de la magazinul SINDCOM si sa ne ofere cele mai mici preturi .
CE ZICETI CEDEAZA ACUM IN INSOLVENTA NESATUI si li se face mila de noi .

DD

#1964 Francezule

2013-03-16 18:49

#1961: Alain - Re: Re: lamuriri

Ce dracu mai intrebi si  te agiti atat.Daca nici acum cand cernev si sindicatul lui s-au intalnit sa ne vanda nu este adevarat ,inseamna ca esti un fiu de bolsevic notoriu.

Victoria + Zaremba  sunt fratii chimiei VALCENE.

 

Atentie sunt toti aparatorii lideri PNL :Spiru juristul;Spiru director financiar (EA-Julietta);Norocel (cu patru foi)

 

Ranca

#1965 Ultima trecere

2013-03-16 19:00

Alaine nici in ultimul moment nu crezi ca Cernev s-a intalnit cu Zaremba?Esti josnic.Minti si incerci sa transmiti alte impresii decat cele obosite de pana acum.
Noi toti salariatii suntem prosti,numai tu politruc,turnator,buticar,familist,esti corect.
Du-te dupa cei ce te-au adus.
Pervers ai fost pervers ai ramas!!
Alain

#1966 aha

2013-03-16 19:10

@Ranca : perversa e mamica ta, ca sa ma exprim asa...

...deci, stiu ca a fost acea intalnire intre Sind Victoria si Zaremba alturi de cei doi translatori (o domnisoara foarte simpatica), dl Talpasanu, admin-ul special adica dl Stanescu, Spiru...

....Neli zice ceva de vanzare, sau mai stiu eu ce, deci are detalii? sau...

 

...care e problema ta?


Musafir

#1967 Re:

2013-03-16 19:45

#1963: 1958 -

scrii neinteligibil baiatul mosului, roaga-ti prietenul alain sa te mediteze la limba romana apoi mai vorbim.

prostu satului

#1968 Re: comentariile anlfabete ale unui sofer

2013-03-16 20:08

#1958: EMIL GHIOCA -

Ar fi indicat sa inveti sa scrii corect si apoi sa postezi comentarii. Te faci de ras!

De fapt esti de ras. Acum inteleg: ti-au marit salariu pentru a te scolariza. Aveam o nedumerire : se acorda spor de prostie?

Acum stiu raspunsul.

prostu' satului

#1969 nedumeriri

2013-03-16 20:15

Stau ca prostu' si ma intreb: Doamne cu ce-am gresit de ne-ai dat asa guvernanti?
Astia au auzit de planuri cincinale? Chinezi inca lucreaza cu ele si au ajuns prima putere in lume.
Un copil se face in 9 luni, o fabrica se construieste in cativa ani, o civilizatie in cateva secole.
O bomba poate distruge omenirea in cateva secunde. Concluzia logica: sa construiesti iti trebuie timp ( luni. ani, secole), sa darami ai nevoie de secunde.
TRISTETEA

#1970 Industria romaneasca

2013-03-16 20:18

Exista o carte extrem de interesanta : Confesiunile unui asasin economic.
Ar trebui s-o citeasca si cei care ne conduc pe drumul colonizarii fara intoarcere.
adevarul ... nu truth

#1971 pentru alain si cei ca el

2013-03-16 20:21

Tu nu vrei sa intelegi nimic din ceea ce este clar ca lumina zilei? 
Te agati de ceea ce a fost in ultimii 20 de ani si nu vrei sa spui ca a fost sau mai bine spus ce ai facut in ultimele 6 luni!

Unde sunt promisiunile facute? Respectiv:
- capital de lucru de cca 45 milioane de EURO pentru functionarea Oltchim la 60% din capacitate;
- plata restantelor salariale (lichidare luna decembrie 2012, avans luna ianuarie 2013);
- tichetele de masa din luna ianuarie si luna februarie 2013;
- banii nostri opriti pe statele de plata ca CAR si garantii materiale – bani furati / deturnati de tandemul BALAN, COCLETI, SPIRESTI, ILINCA, TALPASANU, POPESCU, CERNEVI;
- lichidarea lunii februarie 2013 cu mentiunea ca acesti bani au fost stransi, din incasari in ultimele doua saptamani, dar au fost transferati de "detasati" (BALAN, COCLETI, ILINCA) in conturile CET sub privirile suspect de ingaduitoare a celorlati lideri OLTCHIM: SPIRESTI, TALPASANU, POPESCU, CERNEVI.

De ce nu spui nimic de ceea ce s-a intamplat incepand cu luna septembrie 2012:
- angajari nejustificate (si lumea vorbeste de cca. 300 de salariati);
- majorari de salarii nejustificate;
- infintari de posturi noi, nejustificate;
- mita acordata de catre tandemul BALAN, COCLETI, SPIRESTI, ILINCA, TALPASANU, POPESCU, CERNEVI celor care i-au sprijinit in distrugerea OLTCHIM (si este vorba de banii dati catre asa zisii grevisti ai foamei, de locuintele date in caminele de nefamilisti ale OLTCHIM, de angajarea nejustificata a rudelor, de infintarea unor posturi la cerere, etc.); 
- punerea la dispozitia PCC a retetelor de fabricatie pentru DICLORPROPAN si POLIOLI (si este vorba de tradare si subminare a economiei nationale); 
- punerea la dispozitia PCC a portofoliului de clienti ai OLTCHIM pentru productia de DICLORPROPAN si POLIOLI (si in acest caz este vorba de tradare si subminare a economiei nationale);
- continuarea asa zisei capusari a OLTCHIM prin aceleasi capuse (aceiasi traderi);
- introducerea in lantul furnizorilor si cumparatorilor OLTCHIM a unei noi capuse - firma PCC;
- vanzarea produselor catre PCC la preturi cu mult scazute - fata de: costurile de productie, preturile pietei si cotatiile ICIS;
- de ce nu ne spui nimic despre pierderile provocate de supermanagementul echipei BALAN, COCLETI, SPIRESTI, ILINCA, TALPASANU, POPESCU, CERNEVI - pierderi situate incepand cu luna septembrie si pana in prezent la cca. 14 milioane de EURO / luna.

De ce nu ne luminezi - pentru ca sunt convins ca stii foarte bine - care a fost scopul asa zisei sedinte a VICTORIA, prezidata de catre Zaremba.
De ce nu ne luminezi - pentru ca sunt la fel de convins ca stii foarte bine - cine a sponzorizat vacanta familiei CERNEV din vara anului 2012 petrcuta, conform celor auzite in targ, in POLONIA.

DE CE NU SE SESIZEAZA SI NU CERCETEAZA ACESTE ASPECTE PIPEREA, N. BALAN, BOGDAN STANESCU, VOSGANIAN, DNA, DIICOT, SRI SAU SIE?

Raspunsul tau il stiu - pentru ca inca mai cauti tacamurile de aur!

OPtimistul

#1972 solutii

2013-03-16 20:24

Solutii exista si pentru Oltchim si pentru Industria romaneasca, dar avem nevoie de VOINTA, PUTERE, VERTICALITATE, RESPONSABILITATE, UNIUNE.

In schimb ce se vede : DEZBINARE
Ati auzit aceasta axioma? DEZBINA SI CONDUCE.
Asta se intampla acum la OLTCHIM.
Atatai Doamne pe unii impotriva altora, critica-i pe cei vechi, preaslaveste-i pe cei noi, tine -le mintea ocupata cu sparle si soparle.
Numai astfel vei reusi sa le adormi vigilenta. Invrajbeste=i Doamne si toarne-le venin in urechi. Spune-le ce vor sa auda. Minte-i Doamne !
Alain

#1973 asa...

2013-03-16 20:32

stau un pic sa ma distrez si apoi incerc sa-ti raspund... :-))

in principiu cred ca nu prea vezi padurea din cauza copacilor...

ca idee sunt de acord cu ce spuneti apropos de colonizarea asta, chiar nu sunt de acord cu ea... deh;

exista o problema cu PCC-ul asta : din nefericire au 32% di Oltchim... insa nu ei au adus Oltchim in colaps, adica, noi ne sabotam singuri, nu trebuie sa vina altii de afara...

si inca ceva : inteleg ca guvernul NU a facut demersurile oficiale si normale pentru a obtine acei bani necesari... deci....

 

excursie in Polonia zici... :-)) ce amuzant esti... in vara... :-D cum era vorba aia... singuratatea naste monstrii... mintea voastra macina aiurea.... :-)) asta cu Polonia e chiar tare.... sigur nu e vorba de Franta?

zarlemba

#1974

2013-03-16 20:39

plimba ursul alain. iar te faci ca nu intelegi.
-nu pcc-ul e de vina sigur. de vina sunt cozile de topor platite de pcc. de ex. cernev ala care a fost in polonia. care anul trecut spunea ca stie el cum sta treaba la rokita, pentru ca a fost acolo,

economistul

#1975 Re: Vrajala de raport

2013-03-16 20:49

#1951: studentul - Vrajala de raport

Iti raspund eu : s-au marit anumite salarii printre care Giurea Alexandru- saracutul, ostracizat, jupuit de viu, fortat, batut zilnic si obligat sa faca nereguli, sa cumpere de unde era mai scump, sa incalce legea si sa nu respecte nici o hotarare. Referatele de aprovizionare erau scrise de hotii si huliganii de la OLTCHIM iar el era fortat sa le semneze. In caz contrar suferea consecintele: degetelele lui erau smulse cu clestele, era pus la colt pe simburi de nuca, ramanea in birou peste noapte cu lumina aprinsa ca sa nu poata dormi.

Pentru toate aceste chinuri a primit un plus la salariu de ~ 10 milioane de lei. SA FIE PRIMIT!

Drept este ca-i lipseste obiectul muncii, dar ce conteaza!

Textul l-am cules din parodia: Giurea si HOTIIIIII!