Lipsa Timbrelor pentru psihologi=Prostitutie Intelectuala!

psihologul cel tanar

/ #86 Re: psihologii "tineri" dar cu studii la Duvac

2012-03-22 22:35

#84: - psihologii "tineri" dar cu studii la Duvac

care sunt argumentele ca acesti psihologi bat campii? da exemple, te rog.

ce dovezi ai ca sunt de-ai lui duvac? again, da exemple clare si de necombatut.

deci psihologii nu pot fi decat in 2 tabere: a lui anitei sau a lui duvac, eventual si a lui bebe... =)) ... esti atat de amuzant.

pacat ca nu intelegi ca aici nu e vorba despre acesti domni, fosti lucratori in serviciile de securitate, care in egala masura ne jecmanesc de bani.

este vorba despre viitorul psihologiei in romania, despre perceptia acestei profesii in ochii publicului larg (ca in ochii min. transporturilor, a sanatatii, a invatamantului etc este f. clara = fara valoare, in subordinea sau la dispozitia lor).

pt elevii de scolile de soferi, testarea este o pierdere de vreme si prefera sa dea bani in plus ca sa fie lasati in pace.

pt angajatori, testarea periodica sau la angajare e o pura formalitate, ceva de bifat in lista cu chestiunile impuse de legile sanatatii si protectiei muncii. in tot timpul cat am lucrat intr-o policlinica n-am vazut unul care sa vina si sa ma intrebe de ce sunt recomandari pe avize.

psihologii clinicieni au f. putine locuri de munca, prost platite si sunt la cheremul medicilor.

consilierii si psihoterapeutii se zbat sa educe populatia de necesitatea serviciilor oferite de ei, populatie care nu-si permite intr-o majoritate covarsitoare sa dea 100 de ron pe o sedinta in conditiile in care o mare parte se zbate sa supravietuiasca si sa-si plateasca ratele la banci. serviciile lor cam intra la categoria lux.

doritorii de arma au invatat ca in romania totul se rezolva cu bani si pile si unii psihologi cedeaza dar lipsa de caracter si profesionalism este religie nationala, este o reflexie a societatii in care traim. nu e scuza dar pot intelege disperarea de a face un ban si compromisurile care apar de aici.

priveste-te in oglinda si recunoaste cinstit: si tu ai dat spaga si ai apelat la cunostinte ca sa scapi de o amenda, de statul la o policlinica pt o fisa medicala sau poate chiar pt a scapa de o infractiune.

nu uita, coleg psiholog, cu totii luptam pt a ne fi bine si pt a fi respectati. nu dorim decat sa ni se recunoasca profesia la adevarata valoare si pt asta ne-am pus sperantele in CPR.. care nu ne-a oferit nimic concret in afara de reglemetari tarzii dupa ce faptele s-au consumat si cei "destepti" sau "pilosi" s-au imbogatit pe seama noastra dar ne-a luat totul: si banii si stima de sine prin nesustinere, nepromovare, prin lipsa de putere fata de celelalte institutii, prin diverse ordonante si dispozitii schimbatoare de la an la an (anul asta dam atestate la psihopedagogi, anul urmator nu; treb 10 credite pe an dar mai bine hai sa le cerem 20 ca-s prosti si vedem ca accepta jecmaneala noastra fara comentarii etc).

hai sa facem un pariu: cat vrei ca sa-ti demonstrez ca cei care aveau contractele mari le vor avea si de acum incolo, ca vor inflori afacerile cu timbre si ca tot psihologii de rand vor inbogati pe altii (acu a aparut un jucator nou in jocul jecmanelii=Posta Romana pe cale sa dea faliment).

in loc sa mergem la posta, de ce nu trimite cpr timbre fiecarui psiholog din registru psihologilor, in contul acelei cotizatii inutile care ajuta la platirea unor servicii inexistente.