Lipsa Timbrelor pentru psihologi=Prostitutie Intelectuala!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Lipsa Timbrelor pentru psihologi=Prostitutie Intelectuala!

Radu Simion

#76 pentru anonim

2012-03-22 08:25

Ideea este ca psihologii mai bine se prostituiaza, pentru ca asa e viata, decat sa negocieze. Orice ar face un psiholog dar nu sa negocieze ceva, el accepta cu stoicism ce spun instructorii, patronii, medicii, etc. Insa cand vine vorba de Colegiu, toti ar vrea sa scoata Anitei din senin nu stiu de hotarare de guvern sau ordin care sa le dea mai multi bani, cu care sa-si plateasca formarile la Duvac sau Miclea. Asta e situatia, prostitutie, dar cu cine vrem noi!
In realitate doamna/domnule anonim, daca toti psihologii nu ar putea da decat 200 de avize pe luna, sau 250, atunci nici patronul de firma, care de fapt nici nu contracteaza direct cu psihologii, pentru ca noi ne ascundem prin cabinete de doamana doctor care e rea si ne cearta, ...revin, nici patronul de firma nu ar mai incheia un contract intr-o luna ci in doua luni sau trei, pentru ca nu se pun conditiile numai dupa nevoia angajatorului ci si dupa nevoia profesionistului. Insa la noi profesaionistul tace, sta in banca lui, pentru ca stie el cum merge treaba, atunci de ce ne mai intrebam?
tIMBRELE VOR NORMA ACTIVITATEA IAR MARILE COMPANII VOR STI CA INDIFERENT DE CABINET, POSIBILITATILE SUNT ACELEASI, EVENTUAL MAI ANGAJAM UN PSIHOLOG SAU DOI, DAR NU TREBUIE SA SCAZI CALITATEA SI PRETUL NUMAI PENTRU A CONVENI UNOR CONDITII STABILITE DEJA.
Eu nu pot sa intru pe o piata astazi pentru ca policlinicile ofera foarte putin, dar maine, cu timbrele policlinicile nu mai pot emite avize psihologice, atunci voi putea.
Liviu

#77 prostitutie intelectuala

2012-03-22 08:27

Asa cum deja stim, psihologii vor sa continue la infinit prostitutia intelectuala. La bordele!!!!!! La cabinete numai cu timbre, altfel nu se mai poate!
Ioana

#78 Ion duvac - reabilitarea securistilor

2012-03-22 14:42

ION DUVAC IN ACTIUNE - REABILITAREA SECURISTILOR
Functia de sef al Corpului de Control al IGP nu i s-a urcat la cap lui Constantin Duvac, cum era si normal, ci rudelor sale ramase la tara in satul Valea Mare din comuna Runcu. Tatal politistului ajuns pe picior mare, terorizeaza tot satul, reclamand pe toata lumea, mergand pe ideea ca daca o da in bara sare odorul in ajutorul lui. si, pana acum, a avut dreptate. In urma cu cateva luni, Ion Duvac, tatal lui Constantin, a avut o altercatie cu un consatean, iar problema a ajuns in fata instantei. Judecatorii au gasit de cuviinta sa-i condamne pe amandoi la cate o amenda penala de 5.000.000 de lei. Decizia magistratilor a fost influentata si de depozitia a doi martori: Vasile si Catalin Breben. Motiv pentru care, Ion Duvac a hotarat sa se razbune si a depus plangere impotriva celor doi martori pentru marturie mincinoasa. Dintr-un exces de zel care s-a transformat in ridicol, politistii de la Politia Municipala Tg-Jiu s-au apucat sa cerceteze cazul facand o reconstituire mai ceva ca intr-un caz de crima. Inspectorul principal, Nicolae Negrea, seful Biroului Cercetari Penale, i-a chemat pe Catalin si pe Vasile de mai multe ori la politie pentru declaratii. Catalin a fost dus de catre Negrea, impreuna cu alti doi politisti, la locul unde a avut loc conflictul dintre Duvac si concetateanul sau, pentru reconstituirea traseului pe care l-au facut martorii in ziua respectiva (?!!). Daca in cazurile de omucidere politistii mai uita din cand in cand sa faca poze, de data asta au facut 41, ca sa arate sefului de la Bucuresti ca le pasa, mai ales de soarta celor din familia superiorilor lor. Dupa terminarea reconstituirii, politistilor li s-a facut foame, asa ca s-au dus acasa la martorul asistent Daniel Stoichin unde urma sa se incheie si procesul-verbal de constatare. L-au pus pe Catalin Breben sa cumpere mancare, dupa care l-au trimis la plimbare. Oamenii legii s-au bucurat de un festin in toata legea, timp de vreo 3-4 ore, dupa care au plecat. La cateva zile, Catalin a fost chemat din nou de Negrea, care l-a fortat sa recunoasca faptul ca declaratia pe care a dat-o in instanta a fost mincinoasa. In plus, l-a amenintat ca orice ar spune tot va sta in puscarie vreun an pentru marturie mincinoasa, pentru ca stie el ce sa administreze la dosar. Cazul a ajuns la Parchetul de pe langa Judecatoria Tg-Jiu, pe mana procurorului Adrian Baican, care a inceput cercetarea pentru marturie mincinoasa impotriva celor doi Breben. Inculpatii au incercat sa se apere cerand audierea unor persoane in calitate de martori, procurorul a refuzat insa si a trimis cauza in instanta. Aici, daca influenta sefului Corpului de Control din IGP se va face din nou resimtita, cei doi vor fi condamnati doar pentru ca au spus adevarul intr-un caz in care este implicat tatal lui Constantin Duvac. • Daniel Dumitriu
Un presar

#79 Serialul continua in presa: Duvac, fost mare securist, ajuns peste noapte psiho...pat

2012-03-22 14:48


Alexandru Pantea, fost procuror comunist, dezvaluie
Magistratii-securisti, formati la scoala de la Bran
11 Martie 2008
E-MAIL PRINT RSS SHARE MĂRIME TEXT
de ONDINE GHERGUT
70203 VIZUALIZARI | COMENTARII 124

Inainte de 1989, nici un procuror nu ajungea sef daca nu era instruit special la scoala Securitatii de la Bran, dezvaluie ex-procurorul Alexandru Pantea intr-un amplu interviu pe care il publicam incepand de astazi in "Romania libera". La scoala Securitatii de la Bran, tinerii procurori erau invatati sa fabrice probe, sa santajeze, sa aresteze, sa ancheteze, sa admita torturarea si exterminarea oponentilor regimului comunist. Metodele preferate de Securitate si predate la scoala de la Bran erau "Radu" (iradierea), "Pasarici" (internarea la spitalul de nebuni si folosirea drogurilor) si "Stanica" – model de tortura practicat de tortionarul cu acelasi nume. Lectiile erau predate de generali de Securitate si Militie, precum si de procurori de la Procuratura Generala a Romaniei. Procurorii instruiti la Bran primeau ordinele Securitatii prin ofiterii de legatura care le erau repartizati imediat dupa absolvirea scolii. Arestau la ordin, eliberau la ordin, in functie de interesele Securitatii. Pantea sustine ca, dupa 1989, in functiile de conducere ale procuraturilor au ajuns tot absolventi ai scolii de la Bran. El da si exemple in acest sens. Pentru a se realiza cu adevarat reformarea Justitiei, ar trebui publicate numele tuturor absolventilor scolii de la Bran, sustine Pantea. Acum, aceasta scoala, cu tot cu arhivele ei, este a Serviciului Roman de Informatii. "Romania libera" a solicitat de la SRI numele absolventilor scolii de la Bran, dar purtatorul de cuvant al institutiei, Marius Bercaru, ne-a transmis ca "SRI nu da astfel de informatii".

Scoala securitatii de la Bran a pregatit pe banda rulanta magistrati – procurori si judecatori – pentru a aresta, ancheta si condamna chiar la moarte, la ordinele Consiliului Securitatii Statului si ale Partidul Comunist Roman (PCR). Tenebrele acestei "scoli" si modul in care absolventii au fost obligati sa execute ordinele Securitatii si ale PCR sunt relatate in exclusivitate pentru "Romania libera" de catre Alexandru Pantea, fost procuror si in acelasi timp ofiter acoperit al Securitatii. "Este momentul sa vorbesc despre atrocitatile sistemului comunisto-securist pentru ca nimeni dintre procurori nu a facut-o pana acum. Unii dintre fostii mei colegi ar putea spune ca sunt tradator pentru ca mi-am incalcat juramantul facut la intrarea in acea scoala, numai ca eu atunci nu am stiut ce ma asteapta, apoi n-am putut iesi din sistem de frica. Acum este timpul ca tinerii sa stie ce s-a intamplat cu adevarat, cum erau distruse destine doar la comanda unor activisti PCR si securisti", si-a justificat Pantea demersul.

SRI nu dezvaluie numele magistratilor scoliti la Bran
Pana acum nu au aparut dezvaluiri concrete despre faptul ca multi magistrati au fost instruiti la scolile Securitatii sa ucida, sa aresteze, sa tortureze. Fostul procuror-ofiter acoperit Alexandru Pantea sparge gheata si aduce in fata opiniei publice probe – fotografii, nume de procurori si de profesori – despre existenta scolii speciale de la Bran a Securitatii, unde procurorii faceau instructie pentru exterminarea criticilor sistemului comunist.


Dezvaluirile lui Pantea sunt importante deoarece amanuntele pe care le ofera opiniei publice pot fi verificate, daca puterea politica doreste cu adevarat. Numele tuturor magistratilor care au terminat scolile Securitatii pot fi gasite in arhivele acestor scoli, aflate si astazi sub controlul SRI. De asemenea, aceste amanunte au fost inserate si in dosarele profesionale ale magistratilor, pastrate pana in urma cu o luna de catre Parchetul General, iar acum, de Consiliul Superior al Magistraturii. Presedintele Traian Basescu a afirmat de curand ca 25% dintre magistrati sunt fosti colaboratori ai Securitatii. CSM si Asociatia Magistratilor au criticat dur afirmatiile lui Basescu.


"Romania libera" a cerut de la SRI numele procurorilor si judecatorilor care au fost instruiti la scolile Securitatii, dar purtatorul de cuvant al institutiei, Marius Bercaru, ne-a transmis ca "SRI nu da astfel de informatii". Bercaru ne-a precizat ca, in prezent, la scoala de la Bran sunt instruiti doar ofiterii SRI.

Calaii, promovati dupa 1989
Pregatirea de la Bran era atat de conspirata incat membrii aceleiasi grupe de pregatire nu se cunosteau intre ei si le era interzis sa lege prietenii. Principalele metode de tortura predate au fost cele practicate de celebrul colonel tortionar Tudor Stanica, cunoscut pana acum doar ca a condus ancheta in cazul disidentului Gheorghe Ursu, ucis in batai in arestul preventiv. Procurorii folositi de Stanica in dosarul "Ursu" au fost Alexandru Tuculeanu si Ilie Piciorus.
Dupa 1989 procurorii Piciorus si Tuculeanu au facut parte din structurile de conducere ale Parchetului General, iar Piciorus a fost ascuns inclusiv in structurile Consiliului Superior al Magistraturii, forul suprem care supravegheaza infaptuirea corecta a Justitiei. si nu numai ei au fost promovati dupa 1989, ci toti procurorii instruiti la scolile Securitatii si ale PCR, dupa cum ne-a dezvaluit Alexandru Pantea.
Instruiti sa-i santajeze pe judecatori si avocati

» Cum ati fost recrutat pentru scoala de la Bran?
Alexandru Pantea: Am fost numit procuror dupa ce am terminat Facultatea de Drept in 1970 prin ordin al Ministerului Invatamantului. Prin 1973, cand eram la Procuratura din Alexandria, am fost notificat sa merg la perfectionare. Abia cand am ajuns la scoala de la Bran am aflat ca este a Securitatii si ca vom fi instruiti nu numai de catre procurori, ci si de catre generali de Securitate si Militie. seful scolii era colonelul de Securitate Meclu (recuperat dupa 1990 de SRI – n.red). Ne-au spus ca dupa ce vom face aceasta scoala vom avea o calificare deosebita, sarcini deosebite si vom fi avuti in vedere la promovare in Procuratura. Aveam 25 de ani si nu stiam ce ma asteapta.

» Sa intelegem ca toti sefii din Procuratura erau absolventi ai scolilor Securitatii?
Da, si in plus trebuia sa aiba si scoala PCR "stefan Gheorghiu". Nimeni nu ajungea sef in Procuratura daca nu era colaborator al Securitatii si pregatit special de aceasta institutie si de PCR. Procurorul era suveran pe dosarul penal si, daca nu era omul de incredere al Securitatii, nu putea ajunge sef. seful Procuraturii era cel care repartiza dosarele penale catre procurorii simpli si care hotara ce se intampla cu ele. Dosarele sensibile erau instrumentate numai de catre procurorii pregatiti special de Securitate. Procurorii erau mai importanti decat militienii, pentru ca militienii primeau ordinele de la procurori. Ma mir ca pana acum nu au fost facute publice aceste informatii pentru a se realiza cu adevarat reformarea Justitiei. Normal ar fi sa se publice numele tuturor procurorilor care au urmat scolile Securitatii. Aceste informatii sunt trecute cu siguranta in dosarele profesionale ale procurorilor. Acum aceste dosare sunt in custodia CSM. Daca s-ar face publice aceste informatii, nu s-ar mai practica santajarea procurorilor, care probabil si acum primesc ordine de la serviciile secrete, asa cum primeam si eu cand eram procuror.

» De la cine primeau procurorii ordine in dosarele sensibile?
Primeau ordinele de la ofiterul lor de legatura de la Securitate, care, la randul sau, le primea de la PCR, de obicei de la primul secretar, dar noi, procurorii, nu stiam exact de la ce activist venea ordinul. Daca ordinul nu era executat, atunci intervenea direct activistul de partid care raspundea de Justitie. La Bran am fost instruiti si cum sa-i santajam pe judecatorii care nu erau receptivi la ordinele Securitatii si ale PCR. Mai luau si ei un cadou si noi trebuia sa-i santajam cu asta. De asemenea, eram instruiti sa-i santajam pe avocati. Avocatii erau cei mai vulnerabili: puteau fi oricand arestati prin inscenari.
Anchete cu droguri si tortura

»Ce insemna, concret, pregatirea speciala de la Bran?
La Bran am facut absolut totul: de la trageri cu arme in poligon pana la simularea de capturare a unor teroristi, in colaborare cu Armata. Ne-au invatat sa folosim aparatele foto, sa instalam tehnica de ascultare in telefoane, in aparate de radio sau de televizor. Se intra in casele oamenilor cu mandat de perchezitie eliberat de procuror, iar noi eram instruiti sa eliberam mandate la cererea Securitatii, chiar fara probe sau cu probe inscenate. Se mai intra in locuinte sub pretextul ca se fac verificari la telefon, radio sau televizor. Am fost instruiti cum se fac anchetele speciale, folosindu-ne de santaj, de substante halucinogene sau de tortura.

»Procurorii administrau substante halucinogene si foloseau tortura?
Nu, nu noi. O faceau ofiterii de Militie si Securitate sau detinutii recidivisti. De fapt, toti ofiterii sefi de la Cercetari Penale erau in realitate ofiteri de Securitate, nu de Militie. Noi, ca procurori anchetatori, eram instruiti sa nu vedem cand un detinut era adus la ancheta in stare de agitatie anormala cauzata de drogurile care i se puneau in cafea sau in ceai. Sau nu observam ca un detinut era adus la ancheta batut. In mod normal, in astfel de cazuri procurorul trebuia sa sesizeze abuzul si sa declanseze cercetari, dar noi eram instruiti sa inchidem ochii.

»Nu aveati mustrari de constiinta ca niste oameni poate nevinovati erau torturati?
Sigur ca aveam mustrari de constiinta, chiar cosmaruri, si nu stiam cum sa fac sa ies din sistem. Imi era frica pentru membrii familiei. Nu aveam nici o sansa daca reactionam.

»Cine va preda aceste cursuri?
Aveam ca profesori procurori din Parchetul General sau ofiteri de Securitate. Metodele principale pe care eram instruiti sa le aplicam erau cele consacrate ale colonelului Tudor Stanica. Ne-au invatat cum sa-i folosim pe recidivisti si cum sa-i pacalim pe infractori sa recunoasca savarsirea infractiunilor cu autori necunoscuti – AN-urile – pentru a inchide aceste dosare, sa nu apara in statisticile pe tara. In complicitate cu ziarul Scanteia, colonelul Tudor Stanica introducea un decret de gratiere care nu era real. Detinutul era chemat la ancheta si i se lasa intamplator ziarul pe masa, apoi se iesea din camera de ancheta. Detinutul citea decretul de gratiere si recunostea fapte chiar daca nu le-a savarsit, crezand ca scapa de pedeapsa. Abia in sala de judecata isi dadea seama ca a fost inselat, dar era prea tarziu.


»Spuneti-ne niste nume de profesori.
L-am mai avut ca profesor si pe procurorul Greblea, care ne-a predat metoda "Ceacanica". Asta insemna, spre exemplu, internarea detinutilor politici la Spitalul de Psihiatrie Bucuresti, la sectorul special "Pasarici", coordonat de profesorul serbanescu. Cei ajunsi aici erau tratati cu substante chimice halucinogene ca scopolamina sau cu droguri. Erau cate 24 intr-o camera, intre care si trei-patru detinuti condamnati pentru crime savarsite cu cruzime. sef de camera era un recidivist care transmitea informatiile mai departe. Cand substantele chimice nu-si faceau efectul se recurgea la bataie, administrata tot de recidivisti. In urma torturilor detinutii politici declarau orice doreau Securitatea si Partidul, iar noi, procurorii, eram pregatiti la Bran sa acceptam aceste probe smulse prin tortura. Ne-au mai predat tehnici de ancheta procurorii Securitatii care erau la Procuratura Generala a Romaniei, ca procurorii Horvat si Parausanu. I-am avut ca profesori si pe multi generali de Securitate carora nu le stiam numele. Il tin minte doar pe ofiterul de contrainformatii Gaie. z

In editia de maine veti putea citi dezvaluirile lui Alexandru Pantea despre metoda de exterminare "Radu" (prin iradiere), preferata de Securitate si PCR.

BIOGRAFIE

Ofiter acoperit pana in 1994, cand a fost arestat
Alexandru Pantea a terminat Facultatea de Drept din Iasi in 1970, apoi a fost procuror stagiar la Procuratura Oradea; a urmat sase luni scoala de ofiteri, apoi scoala de la Bran, unde a invatat tehnicile speciale de ancheta ale Securitatii. si-a dat definitivatul si imediat a fost numit procuror-sef al Sectiei Urmariri Penale de la Procuratura din Alexandria (Teleorman). A avut doi ofiteri principali de legatura, prin care a primit ordinele Securitatii si ale PCR. Dupa ce a arestat o ruda a unui activist local PCR, protejat de Securitate, Pantea a fost sfatuit de procurorul general al Romaniei sa se transfere in alt judet. S-a mutat la Procuratura Salaj. In 1979 a vrut sa aresteze un alt activist local PCR corupt, protejat de Securitate, motiv pentru care, sustine el, a parasit Procuratura. S-a transferat ca jurist la Combinatul Minier Bihor, apoi la Ministerul Minelor, iar pana in ianuarie 1990, la Consiliul Judetean PCR Timis, continuandu-si in paralel si activitatea de ofiter acoperit. Alexandru Pantea sustine ca a fost ofiter acoperit pana in aprilie 1994, cand seful sau, Mihai Branda, ajuns sef de corp de control al serviciului secret al Ministerului de Interne, i-a organizat arestarea pe motiv ca ar pregati... un atentat impotriva presedintelui tarii, Ion Iliescu! A fost dus direct la penitenciar, unde a fost torturat. Sotia sa a fost anuntata ca s-a sinucis. Pantea sustine ca Branda i-ar fi organizat inscenarea pentru a-si asigura propria protectie deoarece fostul procuror-ofiter acoperit incepuse sa povesteasca prea multe despre Branda si despre metodele acestuia de a impune ordinele Securitatii. Potrivit lui Pantea, "seful" sau Branda ar fi impuscat doi iepuri dintr-o lovitura: i-a inchis gura lui Pantea si s-a pus bine pe langa Ion Iliescu, demonstrandu-i acestuia "loialitatea". Pantea a dat in judecata statul roman la Curtea Europeana de la Strasbourg si a castigat, primind despagubiri de 46.000 de euro. A fost primul proces penal pierdut de statul roman. In prezent, Pantea este avocat.



Citeste si: CNSAS cere lista absolventilor scolii de la Bran
VOTEAZA ARTICOLUL
5/5
3 voturi
toate comentariile 124
PRIMELE | CELE MAI RECENTE
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
PAGINA URMATOARE
124. Faceti ceva sa scapam de Ghiocel Asimionesei 20:42 | 6 Decembrie
Ghiocel Asimionesei
Cat trebuie sa mai stea in libertate tiganul asta si slugile lui zabaloase ???
El care este un patron cinstit si curajos si care demasca abuzurile si cheltuiala iresponsabila a banului public face de fapt un santaj ordinar pe seama asaziselor dezvaluiri !
Ar trebui analizate si inplicatiile acestui mafiot Asimionesei in afacerile gaunoase din Iasi.
Cat mai poate fi suportat ...
Mai mult
Răspunde
123. Achitare la Buna Ziua Iasi 14:07 | 9 Noiembrie
achitat
Victorie istorica pentru presa din Romania
Primul caz de şantaj prin presă a fost finalizat joi, 15 iulie 2010, printr-o hotărâre de achitare sub toate capetele de acuzare a inculpaţilor Alin Tocan şi Florin Asimionesei.
Problema care va rămâne este cine răspunde pentru cinci ani de linşaj mediatic.
Judecătoria Cluj a soluţionat primul caz de şantaj prin presă ...
Mai mult
Răspunde
122. Comunistii de ieri democratii de azi 12:55 | 6 Septembrie
TAPUS CONSTANTIN ...
Dupa ce am avut acces ( anul 2001)la dosarul intocmit de catre organele fostei securitati am initiat actiuni penale prin care ceream tragerea la raspunderea penala a fostilor ofiteri de securitate ENOIU GHEORGHE , MARINESCU DANUT , PINTA ION si BUCURA VASILE pentru abuzurile comice de catre acestia in regimul comunist cand m-au inchetat si acuzat de propaganda potrivnica regimului comunist ...
Mai mult
Răspunde
121. dr. psiholog 23:46 | 30 Iulie
ION DUVAC

Scris de Ramona Nicolae
reabilitarea securistilor a inceput si in alte profesii, la psihologi, de exemplu, se reabiliteaza pseudointelectualul ION DUVAC, un ofiter de orientare analfabeta, care mai nou pozeaza in profesor de psihologie. Cand am venit la comisie mi-a sugerat ca trebuie sa fac cursul PROFiler, altfel nu pot sa merg mai departe. Am aflat din presa cu ce se ocupa tatal si fratele lui:
Functia de sef al Corpului de ...

Ma onoreaza atentia cu care ma tratati in eseul dvs. Imi cer scuze pentru eventuala sugestie de a urma Cursul de formare competenta Psychological Profiler. Aveti dreptate, am gresit: nu cred ca vi se potriveste, deocamdata, acest program de formare profesionala. Nu inteleg de unde vine aceasta suparare pe intreg neamul meu. Sper ca a fost doar o iesire de moment. Va recomand, icolegial, in stilul ...
Mai mult
Răspunde
120. ION DUVAC - un semianalfabet securist, dar psiholo 20:50 | 20 Iulie
Ramona Nicolae
reabilitarea securistilor a inceput si in alte profesii, la psihologi, de exemplu, se reabiliteaza pseudointelectualul ION DUVAC, un ofiter de orientare analfabeta, care mai nou pozeaza in profesor de psihologie. Cand am venit la comisie mi-a sugerat ca trebuie sa fac cursul PROFiler, altfel nu pot sa merg mai departe. Am aflat din presa cu ce se ocupa tatal si fratele lui:

Musafir

#80 Psychological Profiler - curs pe banii psihologilor marca Ion Duvac - membru in Comisie

2012-03-22 14:50

Psychological Profiler - Dr. Ion Duvac

Musafir

#81 Lui Duvac i s-a terminat mandatul

2012-03-22 14:52

Ti s-a terminat gazul Ioane, treci la agricultura...ca aia-i mama noastra
un psiholog tanar

#82 Hai sa revenim cu picioarele pe pamant

2012-03-22 15:09

Bine spus: "unii dintre noi stiam din noiembrie 2011". De ce numai unii si nu toti? De ce nu s-a discutat intr-o Conventie nationala aceasta decizie? Poate ca s-ar fi ajuns la o solutie mai buna pentru toata lumea.. Nu te-ai simtit niciodata ca "prostul satului" cand te-ai gasit in fata faptului implinit fara sa fii intrebat, sa ti se ceara si tie pararea, macar de forma?
Intelege cineva ca Policlinicile negociaza tarifele de capul lor si apoi subcontracteaza psihologi, dupa semnarea contractului cu beneficiarii? Psihologul negociaza cu Policlinica.
O "Policlinica este o afacere" este lectia invatata lucrand in cadrul uneia. Acolo asistenta-sefa de la Medicina Muncii se simtea sefa peste psiholog si nu se jena sa ceara socoteala pt modul cum faceam testarile si mi-a facut scandal cand am incercat sa lucrez corect si deontologic. Mi-a spus condescendent: "dar nu ti se pare ca ai standarde prea inalte?". Si de ce n-ar face-o atata timp cat medicul de Medicina Muncii hotaraste daca psihologul va avea de munca sau nu. Si de ce n-ar fi tarife mici atat timp cat pt ei totul este o formalitate, ceva de bifat si luat banii. Cine este atat de naiv incat sa creada ca analizele se fac pe bune la preturile derizorii oferite doar pt a avea contracte? Apropo, eram salariat si am fost disponibilizata pt ca s-a preferat sa se lucreze cu teste trimise prin fax de la Bucuresti, teste aplicate de asistente, fara nici o regula.
In Romania nu exista mentalitatea lucrului corect facut. Coruptia, delasarea si lipsa de profesionalism sunt "religie" iar exceptiile sunt penalizate.
Aceste timbre profesionale sunt o incercare nerealista, utopica de a rezolva niste probleme mult mai profunde ale societatii noastre. Solutia aleasa a fost una care reflecta mentalitatea comunist-securista a celor care ne conduc in CPR, mentalitate care nu se descurca si nu intelege decat impunerea controlului excesiv, desprins de civilizatia europeana actuala...pt ca asa au fost invatati in regimul defunct.
Tu esti atat de naiva incat sa crezi ca cei care au hotarat sunt niste sfinti? Poate esti prea tanara sa intelegi ca ei sunt cei mai mari si mai vechi spagari. Aceste nume mari din comisia de munca si transporturi primeau bani si produse de la cei testati pt Siguranta Circulatiei si-ti vorbesc din surse directe ca sa nu spun din ce am vazut cu ochii mei.
Ti se pare corect ca cei din CPR sa-ti ia banii pt orice fleac? 250 ron taxa de interviu? Atunci de ce cer de trei ori taxa pt 3 atestate luate in cadrul unui singur interviu (pt transporturi, munca si servicii luate intr-o singura zi)? Alooo, trezeste-te, ti se iau 750 ron (un salariu) pt 5-10 min de prezenta in fata lor unde daca ai noroc ii mai si auzi contrazicandu-se si ciondanindu-se intre ei. Mai pune si transportul (stii cat e biletul de tren dus-intors de la CJ la Buc sau de la SV la Buc????) si cazarea daca nu stii pe nimeni in Buc.
Eu as vrea sa stiu salariile de la CPR. Vreau sa stiu cat ia un membru de comisie in ziua interviului. Tu intelegi ca multi incearca sa te agate de atunci pt supervizare la ei? Si cer mai mult pt ca sunt mari si tari si pt ca nu-i intereseaza ca nu castigi suficient nici ca salariat nici ca detinator de cabinet.
Ti se pare corect sa ti se ia bani de la aceeasi persoana si pt interviu si pt supervizare si pt cursuri cu credite si pt masterul obligatoriu? Trezeste-te, banii adevarati in psihologie vin din cursuri nu din testari si terapie. Exceptiile sunt ffffff. putine si deci irelevante statistic.
Ce a facut concret, palpabil pentru aceasta profesie acest CPR de la infiintare pana acum? Te rog sa-mi raspunzi macar la acesta ultima intrebare.
Si nu sunt de partea niciunuia dintre domnii Duvac si Bebe Mihaescu pt ca eu cred ca pe undeva au ambitii mai mult sau mai putin constientizate de a ajunge la Conducere. Puterea de decizie este f. tentanta.
alt psiholog tanar

#83 Re: Hai sa revenim cu picioarele pe pamant

2012-03-22 20:06

#82: un psiholog tanar - Hai sa revenim cu picioarele pe pamant

ca bine zici...

CPR= fabrica de bani de pe urma fraierilor(noi) . Asa cum s-a exprimat cu satisfactie Duvac la un curs ,ca tot e p[omenit pe aici, pana acum interesul colegiului a fost sa adune cat mai multi membrii si adaug eu, cu scopul nedeclarat, evident, sa-i subventioneze pe ei, membrii comisiilor. Era foaret incantat ca au reusit sa faca o organizatie cu putere de reglementare, adica un stat in stat, pe care sa nu- l ia nimeni la intrebari. Si a anuntat ca nu peste mult timp va veni vremea si se va strange robinetul... ceea ce se intampla . Fiind "psihologi batrani "cu solide cunostinte de manipulare, au stiut sa construiasca o Inalta poarta care incaseze biruri grele contra niste atestate de libera practica. E timpul ca marea masa de psihologi, care intre timp au devenit si ei cu experienta, vaccinati in ale manipularii, sa reactioneze si sa puna bazele unui sistem care sa serveasca interesului majoritatii. Sunt pro calitatea actului psihologic, pro competenta, dar nu in cadrul acestiu sistem denumit CPR. Se cere alta lege a psihologului si alta modalitate de organizare. De ce sa nu ne inspiram dupa alte state europene cu traditii vechi in acest sens ? Mi-as dori o REVOLUTIE in psihologia romaneasca , prin care sa eliminam structurile prezente, cei din vechea garda sa-si vada de pensii sau de cabinbetele lor private daca le mai au, de carierele lor universitare si sa ne lase in pace. Suna utopic, dar la vremuri noi se cer oameni noi...


Musafir

#84 psihologii "tineri" dar cu studii la Duvac

2012-03-22 20:37

Duvac scrie acum prin tinerii sai discipoli in batut campii, chiar ne cred pe toti prosti
Domnule Duvac veziti de dosarele tale cu Posta, pregateste si niste raspunsuri ca te asteptam maine la Colegiu
Fost ofiter de paid la Sibiu, dl. Military a avut aptitudini la inform are si limbi ajungand in vf copacului, la sie
A cost azvarlit afar a de care se I pentru incompetent a, iar acum vrea sa fraiereasca o intreaga profesie cu cativa catei

Musafir

#85 psihologii sunt mai destepti decat crede Duvac

2012-03-22 20:51

Duvac nu a anticipat faptul ca psihologii sunt informati
Duvac, Miclea si David se aliaza impotriva psihologilor
Psihologii au o sansa
psihologul cel tanar

#86 Re: psihologii "tineri" dar cu studii la Duvac

2012-03-22 22:35

#84: - psihologii "tineri" dar cu studii la Duvac

care sunt argumentele ca acesti psihologi bat campii? da exemple, te rog.

ce dovezi ai ca sunt de-ai lui duvac? again, da exemple clare si de necombatut.

deci psihologii nu pot fi decat in 2 tabere: a lui anitei sau a lui duvac, eventual si a lui bebe... =)) ... esti atat de amuzant.

pacat ca nu intelegi ca aici nu e vorba despre acesti domni, fosti lucratori in serviciile de securitate, care in egala masura ne jecmanesc de bani.

este vorba despre viitorul psihologiei in romania, despre perceptia acestei profesii in ochii publicului larg (ca in ochii min. transporturilor, a sanatatii, a invatamantului etc este f. clara = fara valoare, in subordinea sau la dispozitia lor).

pt elevii de scolile de soferi, testarea este o pierdere de vreme si prefera sa dea bani in plus ca sa fie lasati in pace.

pt angajatori, testarea periodica sau la angajare e o pura formalitate, ceva de bifat in lista cu chestiunile impuse de legile sanatatii si protectiei muncii. in tot timpul cat am lucrat intr-o policlinica n-am vazut unul care sa vina si sa ma intrebe de ce sunt recomandari pe avize.

psihologii clinicieni au f. putine locuri de munca, prost platite si sunt la cheremul medicilor.

consilierii si psihoterapeutii se zbat sa educe populatia de necesitatea serviciilor oferite de ei, populatie care nu-si permite intr-o majoritate covarsitoare sa dea 100 de ron pe o sedinta in conditiile in care o mare parte se zbate sa supravietuiasca si sa-si plateasca ratele la banci. serviciile lor cam intra la categoria lux.

doritorii de arma au invatat ca in romania totul se rezolva cu bani si pile si unii psihologi cedeaza dar lipsa de caracter si profesionalism este religie nationala, este o reflexie a societatii in care traim. nu e scuza dar pot intelege disperarea de a face un ban si compromisurile care apar de aici.

priveste-te in oglinda si recunoaste cinstit: si tu ai dat spaga si ai apelat la cunostinte ca sa scapi de o amenda, de statul la o policlinica pt o fisa medicala sau poate chiar pt a scapa de o infractiune.

nu uita, coleg psiholog, cu totii luptam pt a ne fi bine si pt a fi respectati. nu dorim decat sa ni se recunoasca profesia la adevarata valoare si pt asta ne-am pus sperantele in CPR.. care nu ne-a oferit nimic concret in afara de reglemetari tarzii dupa ce faptele s-au consumat si cei "destepti" sau "pilosi" s-au imbogatit pe seama noastra dar ne-a luat totul: si banii si stima de sine prin nesustinere, nepromovare, prin lipsa de putere fata de celelalte institutii, prin diverse ordonante si dispozitii schimbatoare de la an la an (anul asta dam atestate la psihopedagogi, anul urmator nu; treb 10 credite pe an dar mai bine hai sa le cerem 20 ca-s prosti si vedem ca accepta jecmaneala noastra fara comentarii etc).

hai sa facem un pariu: cat vrei ca sa-ti demonstrez ca cei care aveau contractele mari le vor avea si de acum incolo, ca vor inflori afacerile cu timbre si ca tot psihologii de rand vor inbogati pe altii (acu a aparut un jucator nou in jocul jecmanelii=Posta Romana pe cale sa dea faliment).

in loc sa mergem la posta, de ce nu trimite cpr timbre fiecarui psiholog din registru psihologilor, in contul acelei cotizatii inutile care ajuta la platirea unor servicii inexistente.

Silvia M

#87 prosti...dar tineri, sper sa te maturizezi

2012-03-22 23:21

Cred ca Duvac ne crede prosti pe toti, incepe cu niste teme diversioniste pentru ca sa ne abata atentia de la lucruri reale:Ion Duvac si interesele lui in a distruge profesia si a-si pastra functia la CPR. Ar bate palma si cu dracu numa sa treaca puntea. Ma doare undeva de Anitei si gasca lui, pe mine ma intereseaza sa pot munci, fara restrictii cum vrea sa impuna Duvac, Miclea si David, prin cursuri, formari si tot asa. Ce spui tu e ca sa-l protejeji pe 4 clase, restul e interes meschin si vorbe in vant. Tinerii vor timbre si asta o sa sustinem, nu vrem sa ne ia dreptul de parafa si cabinet, asta vrea Duvac
Nu ma intereseaza politica, l-am vazut pe lingaul de Duvac, dnul ministru insus, in jos, in fata, in spate...mult zgomot, idei putine, dar proaste, astfel de oameni fara perspectiva ne ucid
Nu ma intereseaza alegeri, CI drepturi, far a tests vandute de Miclea si David, far a cursuri a la Duvac

Musafir

#88 La curs Duvac sustine eliminarea tinerilor din profesie prin limitarea drepturilor

2012-03-22 23:27

Duvac sustine retragerea dreptului de parafa si cabinet pentru psihologii in supervizare. Cum mai putem munci? Cand o sa avem experienta, sau cursul lui Duvac ne tine si de foame si de experienta...manipulare, e un escroc, vrea sa se imbogateasca pe banii tinerilor
Jos mainile de pe tineri Duvac

Musafir

#89 Re: prosti...dar tineri, sper sa te maturizezi

2012-03-23 00:24

#87: Silvia M - prosti...dar tineri, sper sa te maturizezi

Sunt psiholog tanar dar nu chiar atat de tanar, am 7 ani de experienta si vreo 5 de cand cotizez la lipitoarea numita cpr si asta nu mi-a adus nici un beneficiu.

te rog sa nu ma faci prost ca nu te-am jignit in nici un fel. nu ai invatat nimic despre etichetare si despre proiectie la cursuri?

n-am avut niciodata tangente cu duvac, nu am atestat pe aparare deci ma doare undeva de dumnealui ca persoana.

dar ma intereseaza deciziile luate pt toti psihologii de catre o singura persoana, mi se pare un abuz si aproape o dictatura.

tu esti de acord cu timbrarea, eu nu sunt. fiecare are argumentele lui dar hai sa n-o dam pe conspiratii ca asta spune ceva despre unele slabiciuni de ale tale.

ce te face sa crezi ca nu esti tu cea care apara interesele vreunui membru al comitetului care te manipuleaza ca sa-si mai umfle el buzunarele un pic, ca deh, e nevoie de bani?

CPR m-a ajutat f. mult sa ma maturizez... m-a vindecat de naivitate. poate ajungi si tu la acest nivel intr-o buna zi.

apropo, modul tau de exprimare exprima multe frici si imaturitati, inca-ti doresti un "tatuc" care sa te protejeze de lupul cel rau?

toti din comitetul cpr au profitat de noi. si culmea, cu exceptia comisiei de munca, toate celelalte s-a ridicat impotriva lui anitei. care se poarta f. neprofesionist nepermitand sa apara pe site-ul cpr deciziile acestor comisii.

Ii este frica de o adunare nationala care l-ar putea da jos de pe tron sau ii este teama sa piarda banii din contractul cu posta romana?

Ai pomenit de testele vandute de miclea si david. nu uita ca cele mai scumpe si mai prost adaptate teste din romania sunt oferite de test central.... si ca toti incearca sa se IMBOGATEASCA!!!!


Musafir

#90 Re: La curs Duvac sustine eliminarea tinerilor din profesie prin limitarea drepturilor

2012-03-23 00:43

#88: - La curs Duvac sustine eliminarea tinerilor din profesie prin limitarea drepturilor

mai, tata, dar cine va pune sa va duceti la cursurile lui? (care apropo, nu sunt cele mai scumpe de pe piata, ce zici de 800 ron pt 2 zile de curs?)

nu tot voi l-ati votat? ca si pe ceilalti din comitetul director?

acum e tare greu sa acceptam ca NOI i-am ales pe cei care pareau mari psihologi dar nu s-au dovedit si mari oameni. si ca de obicei in tarisoara noastra, pasam responsabilitatea propriilor alegeri. ne-am inselat sau am fost inselati cu promisiuni false si cu naivitatea de a crede ca a fi psiholog presupune automat si a avea un caracter mare.

cu totii am contribuit la acest moment "minunat" din istoria psihologiei romanesti. chiar si VOI!!

eu nu sunt de acord cu timbrele din simplul motiv ca la modul cel mai sincer nu cred ca asta va rezolva problemele adevarate ale practicarii psihologiei in romania. ca multi altii, sunt muritor de foame cu cabinet, dar nu cred ca aceste masuri "vor vindeca" tarele caracteriale ale colegilor psihologi care au monopolizat piata. ce mama ei de treaba, mai oameni buni, traim in romania si asa merg lucrurile. se vor gasi "solutii" pt a ocoli limitarile acestei dispozitii.

nu-mi vine a crede cat de naivi mai suntem.

apropo, tu esti de acord cu taxele cerute de cpr pt orice fleac? daca da, mi-e mila de tine.


Musafir

#91 Re: La curs Duvac sustine eliminarea tinerilor din profesie prin limitarea drepturilor

2012-03-23 01:00

#88: - La curs Duvac sustine eliminarea tinerilor din profesie prin limitarea drepturilor

Stii ca in tarile civilizate un proaspat absolvent de psihologie nu face mare lucru cu diploma? mai trebuie si o specializare deci iar bani, ani de studii si practica neplatita, eventual esti asistent la un psiholog.

initial, la noi, cei in supervizare nu aveau multe drepturi. ca sa-ti iei atestat trebuia sa dovedesti ca esti angajat. apoi cei de la cpr s-au sucit si le-au dat voie sa-si deschida cabinete. de ce oare? nu ca sa mai ia niste banuti pt sediul cel minunat si deplasari si cheltuieli personale etc? acum s-au sucit iar? big surprise!

duvac a profitat de faptul ca nu mai exista un curs ca al lui in romania si stoarce cat poate si el, cat l-o mai tine sanatatea. iar, big surprise! toti cei din comisii tin cursuri scumpe pt ca asa se fac banii cu adevarat. am realizat acest lucru cu mare dezamagire. daca tu cunosti vreo exceptie, te rog sa o prezinti aici si o sa-mi cer scuze.

parca nici eu n-as da drept unui psiholog debutant, cu 0 experienta, sa elibereze un aviz de port-arma cand vad cum s-au inmultit incidentele cu impuscaturi prin tarisoara noastra.

inainte de a protesta vehement, incearca sa studiezi putin cum ajunge cineva sa fie psiholog in europa, pasii pana a ajunge sa practice. te-ar suprinde, iti promit.

anonim

#92 clinicile n-au nevoie de noi

2012-03-23 11:26

Studiati legea de medicina muncii. Pentru majoritatea profesiilor ex.psihologic este doar la recomandarea medicului de medicina muncii.
Voi credeti ca daca avem timbre si emitem pretentii clinicile ne baga in seama?
Clinicile renunta la ex.psiho, pentru ca pot, au cadrul legal.Daca ex.psihologic este "la recomandarea medicului de medicina muncii" asta inseamna ca medicul poate sa nu-l mai recomande si va puteti baga undeva timbrele.
Asa credeti voi ca se rezolva pb-mele psihologilor?
radu z

#93 from:ciprian munteanu important pentru psihologi,citeste si da mai departe

2012-03-23 11:52

MANIFEST PENTRU DEMNITATEA PROFESIEI DE PSIHOLOG
2012-03-18 23:09

Realitatea prezenta:
1. Psihologii nu reusesc sa contracteze cu beneficiarii lor propriile servicii psihologice.
Motive:
a) preturile practicate pe piata nu acopera costurile reale ale serviciilor psihologice(2-10 lei pentru un aviz psihologic),
b) serviciile psihologice sunt prestate de catre persoane neautorizate sau in conditii ilegale.
2. In medie, o examinare psihologica sau o interventie psihologica nu poate avea o durata mai mica de 1 ora, care implica pe langa detinerea unor competente profesionale specifice si utilizarea unei metodologii adecvate, respectiv a a unor spatii special amenajate.
3. Pretul examinarilor psihologice a devenit unul formal, in realitate acesta acopera doar costul unei coli de hartie parafate.
Consecinte:
a) Crearea unei stari de pericol pentru societate, pentru siguranta cetatenilor,
b) Se anuleaza rolul preventiv, sensul si scopul examinarilor psihologice,
c) Beneficiarii au o imagine proasta despre serviciile psihologice si despre psihologi,
d) Profesionistii sunt eliminati treptat de pe piata serviciilor psihologice, migrand catre alte domenii de activitate (ex. resurse umane, marketing, management, etc.),
e) Corpul profesional ramane slab, devenind nefolositor la nivel institutional psihologilor.
Va adresam asadar cateva intrebari la care pot raspunde atat psihologii cat si beneficiarii serviciilor psihologice:
1. Stiati ca din datele existente la nivel national rezulta ca sunt policlinici in Romania care emit mii de avize psihologice in fiecare luna, fara nicio acoperire legala sau metodologica, in timp ce majoritatea psihologilor atestati nu au nicio examinare lunara?!
2. Puteti distinge astazi intre un aviz psihologic emis legal si un aviz psihologic produs de catre o persoana fara competente profesionale ?!
3. Vi se pare normal sa existe un numar atat de mare de avize psihologice, emise fara un corespondent economic real?!
4. Considerati normal ca dupa o perioada atat de lunga de timp statul roman sa nu detina o evidenta a examinarilor si interventiilor psihologice, iar serviciile psihologice sa poata fi prestate de orisicine?!
5. Dupa reglementarea profesiei, mai este normal ca psihologii atestati sa-si dispute contractarea serviciilor cu furnizori de servicii care functioneaza in mod ilegal?!
Solutia:
Implementarea unui sistem de evidenta riguroasa a actelor profesionale ale psihologilor din Romania prin registre si timbre profesionale.
Cum?!
Prin utilizarea atributiilor normative conferite de lege Colegiului Psihologilor si punerea in aplicare imediat a Dispozitiei presedintelui Colegiului nr. 1/2012.
Ce sunt registrele profesionale?
Registre ale psihologilor si ale formelor independente de exercitare ale profesiei. Psihologul are doar un registru, numai cabinetul are doua registre pentru evidenta corespondentei si pentru evidenta contractelor. Registrele nu contin rubrica de CNP sau adresa a beneficiarului. Iar raportarile viitoare nu cuprind datele personale ale pacientilor, nume, prenume sau CNP, ci doar numarul de examinari pe care le efectueaza psihologul .
Ce efect au timbrele profesionale?
Indeparteaza escrocii si practica ilegala din piata serviciilor psihologice, prin imposibilitatea ca acestia sa intre in posesia timbrelor profesionale si implicit – imposibilitatea acestora de a mai presta servicii psihologice.
Cine nu doreste ca serviciile psihologice sa fie prestate doar de catre psihologi?
a) Furnizorii ilegali de servicii psihologice
b) Psihologii angajati la furnizori ilegali de servicii psihologice
c) Producatorii de teste psihologice care vand testele si emit licente de utilizare catre nepsihologi
d) Furnizorii ilegali de servicii psihologice care au contracte cu statul
e) Persoanele neinformate asupra beneficiilor evidentei serviciilor psihologice
Mituri:
Colegiu vrea sa ia banii psihologilor! Costul unui timbru este de 1 leu, Colegiul nu ia niciun ban, iar Posta isi acopera din acel leu cheltuielile de productie, transport, distributie, introducerea datelor pentru facturare, verificarea clientului si sistemul informatic.
Colegiu incalca confidentialitatea datelor pacientilor! Niciuna dintre datele cu caracter personal nu se raporteaza, psihologul pastreaza aceste date confidentiale, se raporteaza doar numarul de examinari.
Prin masura aprobata de catre Colegiul Psihologilor din Romania se urmaresc urmatoarele rezultate:
1. Sistemul mixt de evidenta profesionala va estompa prezenta pe piata serviciilor psihologice a unui numar atat de mare de avize psihologice emise in conditii de ilegalitate,
2. Sistemul de timbrare profesionala va estompa emiterea fara acoperire de timp, fara acoperire metodologica si financiara a avizelor psihologice,
3. Posta Romana, in calitate de unic producator si distribuitor de timbre la nivel national, avand autonomie, experienta, credibilitate, dar si infrastructura necesara pentru furnizarea acestor produse si servicii, va realiza prima evidenta statistica a serviciilor psihologice din Romania prin intermediul timbrelor profesionale, care nu vor putea fi falsificate si in acelasi timp nu vor putea fi achizitionate de catre persoanele neautorizate,
4. In final, profesia de psiholog va deveni o profesie respectata pentru contributia socio-economica a acesteia, care creaza plus-valoare in societatea romaneasca
Concluzii:
Ca in orice alta profesie reglementata exista metode pentru a preveni ilegalitatea exercitarii acestora, pentru securizarea beneficiarului final.
Securizarea actelor psihologilor inseamna securizarea beneficiarilor serviciilor psihologice.
Monopolurile legale in serviciile psihologice denota o gresita impartire a apietei serviciilor psihologice si reclama o reforma a acestora plecand de la evidentele actelor profesionale.
Valoarea timbrului profesional acopera cheltuielile de productie, transport, distributie si evidenta statistica. Colegiul Psihologilor nu castiga niciun leu din timbrarea profesionala, insa psihologii dau demnitate muncii lor.
Dispozitia presedintelui nr. 1/2012 este un act impotriva abuzului exercitat asupra psihologilor de catre cei pe care nu ii intereseaza decat banii!!!


Musafir

#94 Re: from:ciprian munteanu important pentru psihologi,citeste si da mai departe

2012-03-23 13:35

#93: radu z - from:ciprian munteanu important pentru psihologi,citeste si da mai departe

Ok, asta e valabil pt exceptiile putine care colaboreaza cu policlinicile.

Dar cu cei muritori cu cabinete ce aveti? Nu-si scot bani nici pt. cheltuielile lunare.

Iar pt ca aceasta masura sa aiba un efect vizibil, va trebui sa asteptam o perioada lunguta pt ca nu cred ca de la 1 aprilie lumea va fugi sa renegocieze contractele deja incheiate. In naivitatea voastra credeti ca Policlinicile se vor grabi sa renegocieze tarifele pt ca asa crede CPR sa ajute psihologii?

Si cu consilierii si psihoterapeutii ce aveti? Oricum au clienti putini. Probabil v-ati gandit sa le ocupati timpii morti cu completarea de registre si procese verbale. Ce dragut din partea voastra....


Musafir

#95 Re: clinicile n-au nevoie de noi

2012-03-23 13:40

#92: anonim - clinicile n-au nevoie de noi

Mda, trebuie sa recunoastem ca in atatia ani, noi, psihologii, am reusit performanta sa demonstram tuturor ca Psihologia Muncii si cea a Transporturilor sunt apa de ploaie, nesemnificative, fara valoare, neimportante. Felicitari noua!!!!!!


Musafir

#96 prostitutie la drumul mare...duvac lasa-te de prostii

2012-03-23 13:47

Duvac pacaleste oamenii cu cursul lui de 2 bani, pe increderea oamenilor si naivilor de psihologi isi face avere. Pacat ca oamenii nu vad in ce masina vine la Colegiu, acest om vrea sa inchida cabinetele tinerilor. Ce fel de libera practica daca nu ai dreptul la munca?! Asta vrea sa faca, sa modifice legea, sa ramanem fara libera practica!!! Rusine pentru aceste ganduri, Ion Duvac, mare scula...la securitate...un informator nenorocit care nenoroceste oamenii...
Psihologia trebuie sa ramana curata a psihologilor

Musafir

#97 Re: prostitutie la drumul mare...duvac lasa-te de prostii

2012-03-23 13:53

#96: - prostitutie la drumul mare...duvac lasa-te de prostii

ai dreptate. pacat ca toata furia ta s-a focalizat pe o singura persoana si arunci toata vina asupra ei. probabil pt ca te-a calcat tare pe coada si-ti simti amenintat viitorul.

si noi, ceilalti, ne simtim la fel de amenintati dar vedem ca "dracul" e mult mai mare si se numeste CPR.

Rodica

#98 Putini

2012-03-23 14:11

Unii zic ca sunt putini psihologi in Romania, adica 1 psiholog la 11000 persoane.
O fi asta explicatia la intrebarea: de ce un psiholog castiga la cabinet doar 200-300 lei/luna ?
VIDEO: Psihologii sunt nedreptatiti de Colegiul Medicilor din Romania
http://www.telem.ro/telem/local/45171-video-psihologii-sunt-nedreptatiti-de-colegiul-medicilor-din-romania.html

anonim

#99 se va inlocui ex.psihologic cu cel psihiatric

2012-03-23 16:14

Un examen psihologic pe medicina muncii poate fi inlocuit cu unul psihiatric.
Legea de medicina muncii deja prevede asta la profesori si lasa la latitudinea medicilor pentru celelalte profesii.
Nici o clinica nu va renegocia contractele. Se vor face mai multe examene de psihiatrie si mai putine de psihologie si asta-i tot ce o sa obtinem.
anonim

#100 Re: pentru anonim

2012-03-23 16:59

#76: Radu Simion - pentru anonim 

 Mai bine nu te imbata cu apa rece, studiaza legile de medicina muncii. Evaluarea sanatatii psihice o poate face si psihiatrul, nu numai psihologul.

Examenele psihologice se fac"la recomandarea medicului de medicina muncii". Medicul va indica ex.psihiatric sau nu va indica deloc. Pentru ca nu ex.psiho NU e obligatoriu, asta inseamna la recomandarea medicului.