Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei


Musafir

/ #566

2018-01-29 14:48

AFACERILE CU TESTE ȘI CABINETELE PSIHOLOGICE

Ani de-a rândul, afaceriștii testelor au folosit Colegiul ca paravan pentru promovarea și comercializarea unor licențe comerciale. 
În comisii, rudele
și subordonații patronilor firmelor de teste au acționat ca reprezentanți comerciali pentru obligarea psihologilor sa achiziționeze teste, condiționând înființarea cabinetelor de achiziția unor licențe comerciale. 
Pu
țini cunosc faptul că președinții Colegiului nu au acceptat niciodată să condiționeze înființarea cabinetelor psihologice de achiziția unor licențe comerciale, mai ales ca legislația reglementa dreptul psihologilor in elaborarea testelor și nu a societăților comerciale.
Cu toate acestea, afaceri
știi testelor au reușit sa obțină controlul mediului universitar din psihologie, singura problema rămânând Colegiul.
Afacerea a fost descoperită după ce psihologii s-au plâns că atât so
ția, cât și colega de facultate/asociație a unora dintre afaceriștii testelor comerciale impunea, fără menajamente, condiția achiziționării testelor produse de către aceștia pentru înființarea unui cabinet.
Concomitent, institu
țiile din domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale au fost ținta afaceriștilor cu teste, aceștia au utilizat ca promotori chiar șefii secțiilor și departamentelor de psihologie.
Mediul universitar din psihologie se subordonează astăzi afacerilor cu licen
țe de teste, în timp ce testotecile facultăților au fost abandonate, iar studenții sunt învățați să achiziționeze teste cu licență comercială.
În perioada 2015-2016, majoritatea membrilor Comitetului director de atunci au refuzat sa adopte măsuri împotriva acestor practici, în pofida dovezilor prezentate.

DESCHIDE-ȚI MINTEA!